ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πατούλης: "Στις προτεραιότητες μας η προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης"

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πατούλης: "Στις προτεραιότητες μας η προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης"



Τη διαβεβαίωση ότι η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του κράτους και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο DIGITAL ECONOMY FORUM 2016 το οποίο οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ).

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Διαφάνειας και της Εξυπηρέτησης του Πολίτη, μέσω της χρησιμοποίησης των τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση το 2016 δεν είναι πολυτέλεια είναι προϋπόθεση και απαίτηση για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών και κατ’ επέκταση της ανταγωνιστικότητας της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο πρωταρχικός στρατηγικός στόχος που έχει θέσει η ΚΕΔΕ είναι ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός των Δήμων με αξιοποίηση των Τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ)». Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είπε ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί βελτίωση της διαφάνειας, των υπηρεσιών προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις.

Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι ανέφερε ότι «Η ψηφιακή σύγκλιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα εμφανίζει τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που εμφανίζει συνολικά η δημόσια διοίκηση στον τομέα αυτόν. Είναι σημαντικό να τονίσουμε την διαπιστωμένη συστημική αδυναμία από την έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ των Δήμων».

«Η κοινή αρχιτεκτονική στα πληροφοριακά μας συστήματα με ενιαία πρότυπα και πολιτικές συμμόρφωσης για τη χρήση ΤΠΕ, είναι επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων της χώρας», τόνισε ο Γ. Πατούλης και συμπλήρωσε πως ο χρήστης της τεχνολογίας δημότης, επιχείρηση, τοπικός φορέας, εργαζόμενος στον δήμο, αιρετός, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας στρατηγικής αξιοποίησης των Τ.Π.Ε.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι ως ΚΕΔΕ έχει ήδη καταρτίσει, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΑ, ένα «Στρατηγικό Σχέδιο για την Προτυποποίηση και Απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας με την αξιοποίηση ΤΠΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Τα έργο αυτό έχει εγκριθεί ως έργο «σημαία» του ΥΠΕΣΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: