ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εκβιασμός Μεσσήνιου εμπόρου ελαιολάδου

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εκβιασμός Μεσσήνιου εμπόρου ελαιολάδου


Εναν έμπορο ελαιόλαδου από την περιοχή της Οιχαλίας εκβίαζε ένας 77χρονος από την Ηλιούπολη Αττικής, ζητώντας του 1.500 ευρώ επειδή... αρρώστησε από το λάδι του.


Ο 77χρονος, ένας συνταξιούχος έμπορος, ζητούσε τα χρήματα λέγοντας ότι έφαγε νοθευμένο λάδι που είχε πουλήσει ο Μεσσήνιος έμπορος στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ηλιούπολης.

Για να του αποσπάσει μάλιστα το ποσό απειλούσε ότι θα τον βγάλει στα κανάλια και θα τον σύρει στα δικαστήρια. Τελικά, μετά από παζάρια πήρε 250 ευρώ - αλλά τα χρήματα τα είχε προσημειώσει η Ασφάλεια Καλαμάτας, κι έτσι αστυνομικοί της υπηρεσίας τον συνέλαβαν προχθές το βράδυ στην Ηλιούπολη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του.

Πιο αναλυτικά, πριν από περίπου μια εβδομάδα ο Μεσσήνιος έμπορος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Αθηναίο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε διαβάσει πως ο Μεσσήνιος φέρεται να πωλούσε νοθευμένο ελαιόλαδο. Αρχισε λοιπόν να του λέει ότι έφαγε το λάδι που είχε πουλήσει στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ηλιούπολης κι άρχισε να έχει προβλήματα με την υγεία του και να τρέχει στα νοσοκομεία. Ο Μεσσήνιος ανέβηκε μάλιστα στην Αθήνα για να τον συναντήσει από κοντά. Ο συλληφθείς τού συστήθηκε και επανέλαβε αυτά που του είχε πει και στο τηλέφωνο. Στην κατά πρόσωπο συνάντηση, ο Αθηναίος πήγε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ανοιχτά στον έμπορο ότι θα τον βγάλει στα κανάλια και θα τον σύρει στα δικαστήρια αν δεν του δώσει 1.500 ευρώ.

Με τα πολλά, κατέληξαν να δώσει ο Μεσσήνιος 250-300 ευρώ, τα οποία όμως εκείνος προφασίστηκε ότι δεν τα έχει πάνω του. Του είπε λοιπόν ότι θα κατέβει στην Καλαμάτα να τα μαζέψει και θα τον πάρει τηλέφωνο. Ομως ο έμπορος ελαιόλαδου δεν έχασε τον καιρό του, πήγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και το κατήγγειλε. Η Ασφάλεια κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά, κι έτσι προχθές υπό τις οδηγίες των αστυνομικών ο Μεσσήνιος έμπορος επικοινώνησε ξανά με τον Αθηναίο - ο οποίος άρχισε να του λέει ότι μπήκε και πάλι στο νοσοκομείο και να βιαστεί να του δώσει τα χρήματα αν θέλει να σιωπήσει.

Ο έμπορος συμφώνησε, όπως τον συμβούλεψαν οι αστυνομικοί, και έκλεισε ραντεβού στον 77χρονο για τις 4 προχθές το απόγευμα σε μια πλατεία της Ηλιούπολης, όπου είχαν συναντηθεί και την πρώτη φορά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας φυσικά τον συνόδευσαν και παρακολουθούσαν κρυμμένοι. Ο έμπορος πλησίασε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο Αθηναίος, και όπως τον είχαν καθοδηγήσει να κάνει οι αστυνομικοί, μίλησε μαζί του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Του έδωσε τα προσημειωμένα χρήματα, πήρε τα δημοσιεύματα που του έδωσε ο κατηγορούμενος και απομακρύνθηκε. Ολο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί δεν τους έχασαν από τα μάτια τους - και όταν ξεκίνησε ο Αθηναίος να φύγει, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν.

Χθες ο 77χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο.

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: