ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη


Κατά το διαρρεύσαν έτος, εορτάστηκαν τα 80 χρονιά του Ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Για την επέτειο έφτασαν στην ενορία ευχές και ευλογίες Ιεραρχών, Πατριαρχικά Γράμματα και ανάμεσα τους και εκείνο του πρώτου Ιεράρχου της υπ΄ ουρανὸν Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Τούτο έγινε αφορμή, να αιτηθεί η εκκλησιαστική κοινότητα την ευλογία του Ποιμενάρχού μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου μας κ. Ιερωνύμου, ώστε για την εκδηλωθείσα αγάπη του Παναγιωτάτου, με την οποία ευλογούσε την επέτειο, να αφιερωθεί με ευγνωμοσύνη το 25ο εγκόλπιο ημερολόγιο της ενορίας, εις Αυτόν, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, τιμώντας την συμπλήρωση του αργυρού Ιωβηλαίου, 25 ετών της Πατριαρχίας Του.

Τούτου γενομένου και ήδη κυκλοφορήσαντος του ημερολογίου από των τελευταίων ημερών του παριππεύσαντος έτους και διανεμηθέντος και εις τους μαθητάς των έξι Δημοτικών σχολείων της ενορίας κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών, επέστη ο καιρός να επιδοθεί και εις τον ίδιον τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα των γενεθλίων του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αντιπροσωπεία της ενορίας, αποτελούμενη από τους εφημερίους του Ναού, Σεραφείμ Δημητρίου, Ευσέβιο Μεάντζια και Δαμασκηνό Φυλακτό με την συνοδεία και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιουπόλεως Κωνσταντίνου Σεφτελή, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την μεσημβρία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο τα μέλη της αντιπροσωπίας και παράλαβε τιμητικά 25 ημερολόγια. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιουπόλεως, εκ μέρους του Δημάρχου επέδωσε στον Παναγιώτατο το μετάλλιο του Δήμου Ηλιουπόλεως, ενώ ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Αγίας Μαρίνης, προσέφερε Ιερά Σκεύη για τον ανακαινισθέντα ναό της Αγίας Μαρίνης Κάστρου Ίμβρου.

Το ημερολόγιο εκδίδεται για 25η χρονιά από την ενορία και στα περιεχόμενα του περιλαμβάνονται, πρόλογος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εισοδικό σημείωμα, κείμενα για το Ιωβηλαίο έτος, την Κωνσταντινοπολίτιδα Εκκλησία και τον αυτής Επίσκοπο, αλλά και εις αφορμή προσευχής η ασματική ακολουθία του Πολωνού παιδομάρτυρος Γαβριήλ. Το τελευταίο, συνδέεται με το ότι Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκεκλημένος του φίλου της ενορίας μας, Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα, θεμελίωσε τον παρελθόντα Δεκέμβριο στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, την νέα Αγιασοφιά.

Η εικόνα του αποστόλου Ανδρέου φωτιστού του Βυζαντίου, παρμένη από την αγιογράφηση του ναού μας, εισάγει τον αναγνώστη στο ημερολόγιο, στο οποίο τα αγιογραφικά αναγνώσματα κάθε ημέρας, το νηστειολόγιο, το ετήσιο λειτουργικό πρόγραμμα της ενορίας, μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα αυτής, παρέχουν γνώση σε καθημερινή βάση.

Το ημερολόγιο εκδόθηκε και για την τρέχουσα χρονιά, με την χορηγία της γειτονικής στο ναό επιχείρησης εστιάσεως «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ» και μαζί με όλα τα παραπάνω, είναι επιπλέον και ένα εύχρηστο σημειωματάριο για κάθε ημέρα.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.






Δεν υπάρχουν σχόλια: