Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Παρατηρητήριο Πολιτών για τις Δημόσιες Συμβάσεις μια πρωτοβουλία που εάν υλοποιηθεί θα αλλάξει τα ΠΑΝΤΑ στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Η Ενωση Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής και ο Σύλλογος Εν Δράσει επιχειρούν την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Πολιτών για τις Δημόσιες Συμβάσεις.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό κόμβο στην διεύθυνση www.contractwatch.eu που σκοπό έχει να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να αξιολογούν το αποτέλεσμα των δημοσίων συμβάσεων, είτε αυτό αφορά έργα, είτε προμήθειες, είτε υπηρεσίες, διότι οι πολίτες ως χρήστες έχουν δικαίωμα και προτεραιότητα να αξιολογούν και να κρίνουν θετικά ή αρνητικά αυτό που πληρώνουν.

Ετσι συστήθηκε μια αρχική ομάδα εργασίας από νομικούς, προγραμματιστές και μηχανικούς, για την στοιχειώδη λειτουργία του κόμβου και για την έναρξη του εγχειρήματος.

Το προσωρινό περιεχόμενο του κόμβου περιλαμβάνει νόμους, διαδικασίες, υποδοχή καταγγελιών και παρατηρήσεων, πρότυπα συμβάσεων, είδη συμβάσεων, τύπους τεχνολογιών και άλλους τομείς πληροφοριακού υλικού έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να πληροφορείται όλα τα απαραίτητα για την αξιολόγηση ενός έργου, μιας υπηρεσίας ή μιας προμήθειας του δημοσίου.

Την παρουσίαση μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση http://www.contractwatch.eu/index.php/2016-02-15-13-03-02

Η ομάδα εργασίας θα εμπλουτιστεί με ενεργούς πολίτες από κάθε γειτονιά της Αττικής για την έναρξη μιας δημόσιας διαβούλευσης στην κατεύθυνση της συμπλήρωσης όλου του απαραίτητου υλικού και της δομής του site που θα μετατραπεί τελικά σε λειτουργική πλατφόρμα και σε κίνημα της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και σε συμβουλευτικό εργαλείο.

Ο Σύλλογος εν Δράσει  καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, δικηγόρο ή μηχανικό που θέλει να ασχοληθεί με τς δημόσιες συμβάσεις, ενεργό πολίτη με εμπειρία στο θέμα, φοιτητή που του αρέσει η έρευνα και η εξειδίκευση και όποιον άλλο νομίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει επιτέλους να έχουν λόγο στο προϊόν που τους προσφέρει το κράτος να ενταχθεί στην ομάδα διαμόρφωσης του Παρατηρητηρίου Πολιτών για τις δημόσιες Συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :