ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ψηφιακή Εφημερίδα Τοίχου Στην Ηλιούπολη!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ψηφιακή Εφημερίδα Τοίχου Στην Ηλιούπολη!



Το πρώτο πανελλαδικά κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για την πληροφόρηση του πολίτη εγκατέστησε ο Δήμος Ηλιούπολης στους δημόσιους χώρους, ξεκινώντας από τα ΚΕΠ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που απευθύνεται κυρίως στα άτομα που δεν είναι χρήστες του internet, αλλά αυτό παραδόξως γίνεται με την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας!

Την ώρα που ο πολίτης επισκέπτεται τα ΚΕΠ και αναμένει την σειρά του, έχει την δυνατότητα να μαθαίνει όλα τα νέα του Δήμου μέσω μια ψηφιακής εφημερίδας τοίχου, με φωτογραφίες, video, γραφήματα και λιτά κείμενα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις ίδιες πληροφορίες θα μπορεί ο πολίτης να λάβει και μέσω των οθονών που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος στην δημοτική του συγκοινωνία.


Είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα, που δίνει την δυνατότητα στον Δήμο να πληροφορήσει σε πραγματικό χρόνο τους δημότες του εκτός διαδικτύου, για ένα έκτακτο συμβάν, για μια δράση, για τις υποδομές του και την λειτουργία τους, για τις εκδηλώσεις του, ακόμη και για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Οι πρώτες ημέρες της λειτουργίας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και είχαν μεγάλη απόδοση, πράγμα που έκανε το Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο να δώσει εντολή στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημητρόπουλο να επεκτείνει το σύστημα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Το πλεονέκτημα του συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι με πολύ μικρό κόστος επιτυγχάνεται η διάχυση στην πόλη ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών που συνεχώς ανανεώνεται και σε άτομα που δεν έχουν απαραίτητα πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Έτσι, ο Δήμος που ετοιμάζει αυτήν την εποχή μια σειρά δράσεων αμφίδρομης επικοινωνίας με τους δημότες στο πλαίσιο του οράματος για την Έξυπνη Πόλη που αναπτύσσει, αποκτά μια ολοκληρωμένη πολιτική δεσμών γειτονιάς, διαφάνειας, δημοκρατίας και συμμετοχής.

Γραφείο τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: