ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Και στην Ηλιούπολη.Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Και στην Ηλιούπολη.Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων

Του Άγγελου Κάνδηλα 


Και ο Δήμος Ηλιούπολης προστέθηκε προσφάτως στη λίστα των δεκάδων δήμων της χώρας που συνεργάζονται με την εταιρεία «RECYCOM» http://www.recycom.gr/ για την εφαρμογή Ολοκληρωμένου Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με τη δράση αυτή:

- Μειώνεται ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές και εξοικονομούνται πόροι και ενέργεια.

- Δημιουργείται ένα καθαρότερο και υγιεινότερο περιβάλλον.

Η ανακύκλωση ρούχων συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε να καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ το υπόλοιπο προωθείται στις αγορές μεταχειρισμένων ειδών, εξασφαλίζοντας φθηνά ή δωρεάν είδη ρουχισμού για τις μη προνομιούχες ομάδες πληθυσμού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.


Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος το πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία RECYCOM αναλύεται ως ακολούθως:

1. Η συλλογή θα γίνεται σε ειδικούς κάδους που η εταιρεία με δαπάνες της θα κατασκευάσει και θα τοποθετήσει στα ειδικά σημεία περισυλλογής που θα καθορισθούν με τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης και της RECYCOM και οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι 25.

2. Η επιχείρησή θα συλλέγει τα είδη σε τουλάχιστον δεκαπενθήμερη βάση ή ανάλογα με την κίνηση, θα συντηρεί , ελέγχει και φροντίζει την καθαριότητα αυτών

3. Η RECYCOM μετά από διαλογή, κάποια ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στο δήμο μας. Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κοκ. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

4. Η RECYCOM θα προσφέρει κάθε μήνα τρόφιμα και άλλα είδη που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης με σκοπό την βοήθεια των άπορων δημοτών μας. Κατά τη διάρκεια των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) η εταιρεία θα κάνει δωρεά επιπλέον τρόφιμα.



Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον την υλοποίηση αυτής της δράσης και το πλαίσιο συνεργασίας.



Το σίγουρο πάντως είναι πως οι καλαίσθητοι κόκκινοι κλειστοί κάδοι διασφαλίζουν τα προς ανακύκλωση υλικά σε αντίθεση με τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης οι οποίοι καθημερινά λεηλατούνται από ορδές ρακοσυλλεκτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: