ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ηλιούπολη: Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή του παιδικού σταθμού

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ηλιούπολη: Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή του παιδικού σταθμού





Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού επί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος του Δήμου Ηλιούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 2.860.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η κατασκευή του έργου καθίσταται αναγκαία λόγω των αυξητικών πληθυσμιακών τάσεων του Δήμου και του αριθμού των αιτήσεων για εγγραφή ή επανεγγραφή βρεφών και νηπίων σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που είναι τριπλάσιος από τον αριθμό εξυπηρετούμενων παιδιών. Επιπλέον, η λειτουργία της νέας αυτής μονάδας προβλέπεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας άμεσα, μέσω της απασχόλησης ατόμων στο σταθμό αλλά και έμμεσα, μέσω της αποδέσμευσης των γονέων.
Σημειώνεται ότι το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην ανέγερση νέου τριώροφου βρεφονηπιακού σταθμού με συνολικό εμβαδόν 1.003,80μ2, χωρητικότητας 50 παιδιών και 20 βρεφών. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσης του αναμένεται να είναι τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: