ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συναυλία αφιερωμένη στον Πατριάρχη της Σταυρωμένης Ρωμιοσύνης

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Συναυλία αφιερωμένη στον Πατριάρχη της Σταυρωμένης Ρωμιοσύνης


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «βουβή» εβδομάδα που ξεκίνησε χθες, η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως διοργάνωσε απόψε συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με τίτλο «Προς το Εκούσιον Πάθος». Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για τα 25 έτη Πατριαρχίας του.
Στην μουσική εκδήλωση συμμετείχε η Εκκλησιαστική Πολυφωνική Χορωδία «Άγιος Αλέξανδρος», υπό τη διεύθυνση του κ. Χάρη Στεργιόπουλου- Ρούμπα και ο Βυζαντινός Χορός του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Ε.Κ.Π.Α «Απόστολος Παύλος», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κυρίλλου- Ιγνατίου Κονδύλη.

Ανάμεσα στα δυο μέρη της συναυλίας, ο Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Φυλακτός, εφημέριος του ναού, έκανε ομιλία με θέμα «Η πορεία του Χριστού με τον Σταυρό προς τον Γολγοθά: Η παρουσία του Σίμωνος Κυρηναίου ως παράδειγμα και ως πρόκληση».

Ο προϊστάμενος του ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εκδήλωσης, η οποία, αντί εισιτηρίου, είχε ως κόστος συμμετοχής λίγα τρόφιμα, τα οποία και παραδόθηκαν στην Ελληνική Εταιρεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μέσω της Γραμματέας του γραφείου Αθηνών κ. Τζένης Μακρυκώστα που έδωσε το παρών και χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχαριστώντας για την κατ’ επανάληψη βοήθεια της ενορίας. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Δ. Σ. Ηλιουπόλεως κ. Κωνσταντίνος Σεφτελής που χαιρέτησε επίσης την εκδήλωση.

Με το πέρας της εκδήλωσης, μοιράστηκαν στα μέλη των χορωδιών χειροποίητες λαμπάδες, εργόχειρο των μοναχών της γυναικείας μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδας.



















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: