ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εξαρθρώθηκε συμμορία που «άδειαζε» σχολεία στη νοτιοανατολική Αττική

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Εξαρθρώθηκε συμμορία που «άδειαζε» σχολεία στη νοτιοανατολική Αττική


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες πέρασαν πριν από μερικές ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηλιούπολης σε τρεις άνδρες, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν «αδειάσει» περισσότερα από 19 σχολεία και κυλικεία σε περιοχές της Αττικής.


Πρόκειται για δύο Αλβανούς 19 και 30 ετών και έναν 23χρονο Έλληνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ακόμη ένα άτομο, ελληνικής καταγωγής, 53 ετών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η εν λόγω ομάδα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο 6μηνο και επιχειρούσε στους στόχους της -σχολεία και κυλικεία- πρωινές ώρες και κυρίως τα Σαββατοκύριακα, οπότε τα σχολικά ιδρύματα είναι κλειστά. Μάλιστα, ο τρόπος δράσης της ήταν και αυτός που στο τέλος την πρόδωσε.



Ειδικότερα, έπειτα από «χτύπημα» της σπείρας στο συγκρότημα πολυκλαδικών Ηλιούπολης το περασμένο Σάββατο, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «έστησαν καρτέρι» στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τρία από τα μέλη της, τα οποία έφεραν γάντια, λοστούς και κουκούλες τύπου full face.

Παράλληλα, είχαν στην κατοχή τους και έναν ασύρματο συντονισμένο στο κανάλι της αστυνομίας, προκειμένου να ακούν πού κινούνται οι αστυνομικοί. Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν laptop, προτζέκτορες, κινητά τηλέφωνα καθώς και χρήματα.





Όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν πραγματοποιήσει κλοπές στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Αλίμου, της Δάφνης, του Βύρωνα και του Ζωγράφου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: