ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!!

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!!


Οικόπεδο αξίας 1.500.000 ευρώ αγοράστηκε για 62.486 ευρώ από την οικογένεια Μητσοτάκη. Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662. Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ.

Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες.
Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο.

Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens ΕΛΛΑΣ τον γνωστό Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος καταζητείται τώρα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ αγοραστής εμφανίζεται και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο Δενδρινός και η σύζυγός του. Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αγοραστής είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλαδή η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Το σκάνδαλο στη συναλλαγή δεν είναι ότι η σύζυγος ενός πολιτικού αγοράζει μαζί με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, μια έκταση φιλέτο και μάλιστα από μια σκοτεινή offshore εταιρεία. Αυτό που σοκάρει στην κυριολεξία είναι το τίμημα το οποίο ισχυρίζεται ότι κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη. Ο Χριστοφοράκος φαίνεται από τα συμβόλαια ότι κατέβαλε 810.000 ευρώ για το ένα από τα τρία οικόπεδα. Το δεύτερο με τα ίδια χρήματα φαίνεται ότι το «αγόρασε» ο Δενδρινός της Siemens με τη γυναίκα του και κατέβαλλε πάλι 810.000 ευρώ, ενώ το τρίτο οικόπεδο, και τα τρία ίδιας ακριβώς έκτασης, το αγόρασε η Μαρέβα και έδωσε μόνο 62.485 ευρώ!
Αγόρασε δηλαδή ένα ακίνητο που εκτιμάται ότι έχει αξία 1,5 εκατομμύρια ευρώ για πενταροδεκάρες, ή όσο κάνει ένα καλό αυτοκίνητο!

Προφανώς κάποιος, ή κάποια αποφάσισαν να κάνουν κάποιο… δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη! Μόνο που αυτοί οι κάποιοι, αποδείχτηκε ότι είχαν κατακλέψει το ελληνικό δημόσιο και διακίνησαν μίζες δισεκατομμυρίων από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι επίσης γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη, διαχρονικά με το γερμανικό παράγοντα, αλλά και με τους υπεύθυνους της Siemens στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Χριστοφοράκος ήταν χορηγός ακόμα και στα τηλεφωνικά κέντρα και τις οικιακές συσκευές που χρειάζονται η μεγάλη πολιτική οικογένεια.


Και μόνο η εμπλοκή του Χριστοφοράκου και Δενδρινού καθιστά τη συναλλαγή περίεργη. Όπως επίσης περίεργη είναι και η αγορά από μια offshore εταιρεία, η οποία έχει έδρα στο φορολογικό παράδεισο, του Αγίου Βικέντιου που όλοι γνωρίζουν ότι την είχε στήσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για να ξεπλένει το μαύρο χρήμα από τις μίζες της Siemens. Εξάλλου ο Δενδρινός το λέει ξεκάθαρα στους ανακριτές ότι η offshore του Αγίου Βικέντιου ανήκε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ηγείται πλέον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για την περίεργη αυτή συναλλαγή. Γιατί όταν οι πολιτικοί αρχίζουν να συναλλάσσονται με ύποπτες offshore και τις συμμορίες του Χριστοφοράκου, τότε γιατί ο ταλαίπωρος κοσμάκης να πληρώνει φόρους και να ελέγχεται αυστηρά για τη νομιμότητα των συναλλαγών τους. Όταν μια έκταση, η οποία έχει εμπορική αξία αγοράζεται από μια εταιρεία – μαϊμού στην αξία ενός σαράβαλου αυτοκινήτου, τότε για ποια διαφάνεια μας μιλάνε και για ποιο εκσυγχρονισμό του κράτους!
Τι είχε αποκαλύψει η press-gr
Η Μαρέβα ομολογε…ότι μοιράστηκε το οικόπεδο στην Τήνο, από την off shore εταιρεία, με τους δύο κορυφαίους της Siemens!
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με δήλωσή της για το πώς απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο υποστηρίζει ότι το αγόρασε με δικά της χρήματα, ότι ο σύζυγός της “δεν έχει καμιά σχέση” και ότι “μόνη ανάμειξη του Μιχ. Χριστοφοράκου και της Ελένης Δενδρινού, συζύγου του στελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού, είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο”.
Το Press-gr είχε αποκαλύψει ότι ο Γ. Μιχαλακόπουλος, λογιστής από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής είναι αυτός που με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο Ζυρίχης αγόρασε αρχικά το οικόπεδο στην Τήνο για λογαριασμό της εταιρείας “Μυστράς Χόλντινγκ”, του Αγίου Βικεντίου.
Με τη δήλωσή της τι παραδέχεται με …κομψά λόγια η κ. Μητσοτάκη: Ότι το αρχικό οικόπεδο κατατμήθηκε στα τρία και το μοιράστηκαν η ίδια, ο Μιχ. Χριστοφοράκος και η Ελένη Δενδρινού.
Ποια είναι η εταιρεία από την οποία το αγόρασαν; Οι “ίδιοι πωλητές”; Η “Μistras Holding Limited”. Μια off shore εταιρεία με έδρα τον Άγιο Βικέντιο.
Και τα απλά ερωτήματα είναι:
Γιατί μια σύζυγος βουλευτή αγοράζει το ένα τρίτο οικοπέδου από μια off shore εταιρεία;
Δεν μπορούσε να κάνει μια πιο απλή και ξεκάθαρη αγορά από φυσικό πρόσωπο;
Κι επειδή οι δύο άλλοι αγοραστές δεν ήταν τυχαία πρόσωπα, αυτό δεν δείχνει ότι υπήρχαν ιδιαίτεροι δεσμοί ανάμεσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και τις οικογένειες Χριστοφοράκου και Δενδρινού;
Το κουβάρι με τις κοινές αγοραπωλησίες ακινήτων που έκαναν κορυφαία στελέχη της Siemens Hellas με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ξετυλίγει και πάλι στην απολογία του στον ανακριτή ο Διον. Δενδρινός, ο υπεύθυνος για την υλοποίηση των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων του C4Ι, που χαρακτηρίστηκε το σκάνδαλο του αιώνα.
Στην απολογία του, ο κ. Δενδρινός ερωτάται και για τα e-mails που του είχε στείλει ο αντιπρόσωπος της Saic, Γ. Τρεπεκλής, υποστηρίζοντας ότι «από λάθος» του εστάλη αυτό το μήνυμα στο οποίο γινόταν αναφορά σε τραπεζικό λογαριασμό χρηματιστή, ονόματι Νικέζη.
Ο Δ. Δενδρινός, ο οποίος εκείνη την εποχή ερχόταν σε επαφή και με υπηρεσιακούς παράγοντες δύο υπουργείων, εκπροσωπώντας τη Siemens ως βασική υποκατασκευάστρια του C4Ι, αποκαλύπτει στενές σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχ. Χριστοφοράκο, αλλά και με την οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφέρει όλους τους ιδιοκτήτες που κρύβονται πίσω από τα ακίνητα της Τήνου.
*Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του όταν ερωτάται για την εταιρεία Mistras Holding, που αγόρασε ακίνητα στο νησί:
Ανακριτής: Γνωρίζετε την ύπαρξη της εταιρείας Mistras;
Απ.: Ναι, τη γνωρίζω. Η Mistras φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον κ. Χριστοφοράκο.
Πηγή: kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: