ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Παραλίγο νέα τραγωδία σε αθλητικό χώρο της Πόλης μας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Παραλίγο νέα τραγωδία σε αθλητικό χώρο της Πόλης μας

Παγίδες θανάτου οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Πόλης μας και δυστυχώς δεν βλέπουμε να αλλάζει κάτι παρά το γεγονός πως έχουμε θρηνήσει ήδη θύματα.
Σήμερα σχεδόν μπροστά μας, αφού καθόμασταν σε κοντινό καφέ κατέρρευσε μια μικρή μπασκέτα στο γήπεδο Μπάσκετ που είναι κάτω από την Πλατεία Σικελιανού. Δυο πιτσιρίκια παραλίγο να χτυπήσουν θανάσιμα αφού όπως βλέπετε το βάρος της μπασκέτας είναι ιδιαίτερα μεγάλο και κρατιέται από μια αλυσίδα που είναι πρόχειρα δεμένη στα σύρματα!!!

Τεράστιες οι ευθύνες του σωματείου μπάσκετ του Χαραυγιακού στο οποίο έχει παραχωρηθεί ο χώρος, απούσα η δημοτική αρχή που δεν εποπτεύει τον χώρο αυτό άθλησης όπως και τόσους άλλους.

Δεν είναι δυνατόν να παραχωρούνται δημόσιοι χώροι σε ιδιώτες αφού οι τελευταίοι ούτε τους προστατεύουν ούτε τους αξιοποιούν περαιτέρω. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μπασκετάκι και η μεγάλη παιδική χαρά εμποδίζουν τα σχέδια ιδιωτών να φάνε τον χώρο πέριξ της Πλατείας Σικελιανού για καφετεριοποίηση με υψηλούς τζίρους για να έρθει η ΑΝΑΠΤΥΞΗ των φίλων του Γιωργάκη Π.

Στον χώρο του μπάσκετ καθημερινά και όλες τις ώρες, ανεξαρτήτως της παραχώρησης ή μη σε αθλητικό σωματείο υπάρχουν ασταμάτητα πολλά παιδιά. Ας φροντίσει ο Δήμος αφενός τη φύλαξη και αφετέρου τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Τόσα λεφτά έχει.

Κωστελέτος Ιωάννης είπε...

Με όλο το σεβασμό σε σας και σε όποιους αναγνώστες του blog, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Χαραυγιακός είναι ένα ιστορικό σωματείο που εδρεύει στην πόλη με μακρόχρονη ιστορία από το 1949.
Το σωματείο μπάσκετ, το οποίο εκπροσωπώ ως πρόεδρος του Δ.Σ., συστήθηκε νόμιμα το 2008 σαν συνέχεια του ενιαίου σωματείου έως τότε ποδοσφαίρου και μπάσκετ υπό την ονομασία «Χαραυγιακός ΑΟΗ».
Άρα δεν πρόκειται για παραχώρηση δημόσιου χώρου σε ιδιώτες, αλλά σε νόμιμα ιδρυθέν το 2008 σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Χαραυγιακός ΑΣΚΗ.

'Οσον αφορά την προστασία του χώρου και την περαιτέρω αξιοποίησή του, έως το 2004 που ανέλαβα άτυπα και μετά το 2008 ως πρόεδρος του νεοσυσταθέντος σωματείου «Χαραυγιακός ΑΣΚΗ» έχω να σας πληροφορήσω τα εξής:
Ο χώρος, με την ανάληψη της άτυπης ευθύνης και μέχρι το 2004, ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος χωρίς προβολείς, ένα κέντρο που το είχαν καταλάβει ομάδες περιθωριακών, που καταδυνάστευαν εκτός των άλλων τους γείτονες που δεν τολμούσαν να αντιδικήσουν μαζί τους. Μάλιστα, πολλές φορές είχε γίνει κλήση της αστυνομίας χωρίς όμως να αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, αποτέλεσμα της τραγικής εγκατάλειψης του χώρου.
Αυτά μπορούν να τα επιβεβαιώσουν και οι γείτονες που γνωρίζουν καλύτερα από εσάς την κατάσταση που επικρατούσε στη γειτονιά.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου:
- Η ύπαρξη 140 ενεργών αθλητών του σωματείου και η χαρά της ενασχόλησης με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι η καλύτερη απάντηση στα παντελώς ανυπόστατα σχόλιά σας.
- Η συνακόλουθα καθαριότητα του χώρου, η απομάκρυνση των περιθωριακών, η υγεία που αποπνέει πλέον η ομάδα μας, το κοινωνικό έργο που επιτελείται και η εμπιστοσύνη του κόσμου δίνουν την καλύτερη απάντηση στα σχόλια σας.
- Η συμμετοχή των παιδιών σε 130 περίπου αγώνες του σωματείου, η απομάκρυνση κάθε μορφής βίας και αντιπαιδαγωγικών συμπεριφορών, η συμμετοχή των αθλητών και παραγόντων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, ο πολιτισμός που αποπνέει όλο το σωματείο, όλα τα τμήματα, όλοι όσοι συμμετέχουμε είναι γνωστά σε όλη την Ηλιούπολη και όχι μόνο.
Η συνεργασία μας με όλα τα σωματεία του δήμου είναι άψογη, όπως επίσης και με τον αθλητικό οργανισμό που έχει παραχωρήσει τη χρήση του γηπέδου.
Συμπερασματικά, αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες και τις υποδομές που μας προσφέρονται σε αντίθεση με όσα άκοπα αναφέρεστε και φροντίζουμε να προσφέρουμε απλόχερα στους πολίτες του δήμου τις υπηρεσίες μας.

Σε όλα τα προαναφερθέντα ουδεμία αναφορά έχει γίνει από το blog σας, εκτός αν θεωρείτε ότι είναι ανάξια αναφοράς. Η δημοσιογραφία, όμως, δεοντολογικά πρέπει να κοιτάζει παντού και όχι μόνο σε ειδήσεις που ενδέχεται να δώσουν μερικά παραπάνω «clicks» στον ιστότοπό σας.

Όσον αφορά την κατάρρευση της μικρής μπασκέτας, όντως υπάρχει ένα δεδομένο πρόβλημα φύλαξης του χώρου, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να ευρίσκεται άνθρωπος της ομάδας και να επιβλέπει την κατάσταση όλη τη μέρα.
Το περιστατικό συνέβη σε συγκεκριμένη ώρα όπου η ομάδα δε λειτουργούσε.

Παρ'όλα αυτά, η μικρή μπασκέτα δεν κατέρρευσε μόνη της, όπως δεν έχει γίνει ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια από τη στιγμή της αγοράς της, αλλά κάποιοι πήγαν και την τράβηξαν βίαια με αποτέλεσμα την πτώση της.

Με τον ίδιο τρόπο και σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων ατόμων είχε καταρρεύσει παλαιότερα και η στεφάνη της μεγάλης μπασκέτας όταν κρεμάστηκε από αυτήν ένας τρίτος υπέρβαρος αθλητής (όχι αθλητής του σωματείου).

Παρ'όλα αυτά, όσα γράψατε αποτελούν ιδιαίτερο πεδίο προβληματισμού για εμάς και σε συνεργασία πάντα με τον αθλητικό οργανισμό θα ενισχύσουμε με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα την ασφάλεια του γηπέδου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη διάθεσή σας υπάρχει φωτογραφικό υλικό της πρόσφατης παραβίασης της πλαϊνής πόρτας, απ'όπου σύμφωνα με μαρτυρίες εισήλθαν κάποια άτομα και προξένησαν τη δολιοφθορά στη μικρή μπασκέτα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ