ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του Προέδρου του μπασκετικού Χαραυγιακού στο δημοσίευμά μας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η απάντηση του Προέδρου του μπασκετικού Χαραυγιακού στο δημοσίευμά μας

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ 
Με όλο το σεβασμό σε σας και σε όποιους αναγνώστες του blog, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Χαραυγιακός είναι ένα ιστορικό σωματείο που εδρεύει στην πόλη με μακρόχρονη ιστορία από το 1949.

Το σωματείο μπάσκετ, το οποίο εκπροσωπώ ως πρόεδρος του Δ.Σ., συστήθηκε νόμιμα το 2008 σαν συνέχεια του ενιαίου σωματείου έως τότε ποδοσφαίρου και μπάσκετ υπό την ονομασία «Χαραυγιακός ΑΟΗ».
Άρα δεν πρόκειται για παραχώρηση δημόσιου χώρου σε ιδιώτες, αλλά σε νόμιμα ιδρυθέν το 2008 σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Χαραυγιακός ΑΣΚΗ.

'Οσον αφορά την προστασία του χώρου και την περαιτέρω αξιοποίησή του, έως το 2004 που ανέλαβα άτυπα και μετά το 2008 ως πρόεδρος του νεοσυσταθέντος σωματείου «Χαραυγιακός ΑΣΚΗ» έχω να σας πληροφορήσω τα εξής:
Ο χώρος, με την ανάληψη της άτυπης ευθύνης και μέχρι το 2004, ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος χωρίς προβολείς, ένα κέντρο που το είχαν καταλάβει ομάδες περιθωριακών, που καταδυνάστευαν εκτός των άλλων τους γείτονες που δεν τολμούσαν να αντιδικήσουν μαζί τους. Μάλιστα, πολλές φορές είχε γίνει κλήση της αστυνομίας χωρίς όμως να αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, αποτέλεσμα της τραγικής εγκατάλειψης του χώρου.
Αυτά μπορούν να τα επιβεβαιώσουν και οι γείτονες που γνωρίζουν καλύτερα από εσάς την κατάσταση που επικρατούσε στη γειτονιά.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου:
- Η ύπαρξη 140 ενεργών αθλητών του σωματείου και η χαρά της ενασχόλησης με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι η καλύτερη απάντηση στα παντελώς ανυπόστατα σχόλιά σας.
- Η συνακόλουθα καθαριότητα του χώρου, η απομάκρυνση των περιθωριακών, η υγεία που αποπνέει πλέον η ομάδα μας, το κοινωνικό έργο που επιτελείται και η εμπιστοσύνη του κόσμου δίνουν την καλύτερη απάντηση στα σχόλια σας.
- Η συμμετοχή των παιδιών σε 130 περίπου αγώνες του σωματείου, η απομάκρυνση κάθε μορφής βίας και αντιπαιδαγωγικών συμπεριφορών, η συμμετοχή των αθλητών και παραγόντων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, ο πολιτισμός που αποπνέει όλο το σωματείο, όλα τα τμήματα, όλοι όσοι συμμετέχουμε είναι γνωστά σε όλη την Ηλιούπολη και όχι μόνο.
Η συνεργασία μας με όλα τα σωματεία του δήμου είναι άψογη, όπως επίσης και με τον αθλητικό οργανισμό που έχει παραχωρήσει τη χρήση του γηπέδου.
Συμπερασματικά, αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες και τις υποδομές που μας προσφέρονται σε αντίθεση με όσα άκοπα αναφέρεστε και φροντίζουμε να προσφέρουμε απλόχερα στους πολίτες του δήμου τις υπηρεσίες μας.

Σε όλα τα προαναφερθέντα ουδεμία αναφορά έχει γίνει από το blog σας, εκτός αν θεωρείτε ότι είναι ανάξια αναφοράς. Η δημοσιογραφία, όμως, δεοντολογικά πρέπει να κοιτάζει παντού και όχι μόνο σε ειδήσεις που ενδέχεται να δώσουν μερικά παραπάνω «clicks» στον ιστότοπό σας.

Όσον αφορά την κατάρρευση της μικρής μπασκέτας, όντως υπάρχει ένα δεδομένο πρόβλημα φύλαξης του χώρου, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να ευρίσκεται άνθρωπος της ομάδας και να επιβλέπει την κατάσταση όλη τη μέρα.
Το περιστατικό συνέβη σε συγκεκριμένη ώρα όπου η ομάδα δε λειτουργούσε.

Παρ'όλα αυτά, η μικρή μπασκέτα δεν κατέρρευσε μόνη της, όπως δεν έχει γίνει ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια από τη στιγμή της αγοράς της, αλλά κάποιοι πήγαν και την τράβηξαν βίαια με αποτέλεσμα την πτώση της.

Με τον ίδιο τρόπο και σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων ατόμων είχε καταρρεύσει παλαιότερα και η στεφάνη της μεγάλης μπασκέτας όταν κρεμάστηκε από αυτήν ένας τρίτος υπέρβαρος αθλητής (όχι αθλητής του σωματείου).

Παρ'όλα αυτά, όσα γράψατε αποτελούν ιδιαίτερο πεδίο προβληματισμού για εμάς και σε συνεργασία πάντα με τον αθλητικό οργανισμό θα ενισχύσουμε με προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα την ασφάλεια του γηπέδου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στη διάθεσή σας υπάρχει φωτογραφικό υλικό της πρόσφατης παραβίασης της πλαϊνής πόρτας, απ'όπου σύμφωνα με μαρτυρίες εισήλθαν κάποια άτομα και προξένησαν τη δολιοφθορά στη μικρή μπασκέτα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η άμεση αντίδρασή σας και η απομάκρυνση των επικίνδυνων μπασκετών είναι για εμάς το μοναδικό όφελος από αυτή μας την ανάρτηση. 

Χαιρόμαστε που γίναμε η αιτία για να πληροφορηθούν οι αναγνώστες μας για το γεγονός πως ο χώρος δεν φυλάσσεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές και δολιοφθορές όπως μας πληροφορείται και  παραβιάσεις πορτών την ώρα που δεν λειτουργεί το σωματείο .και ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ το γεγονός πως  δεν υπάρχει φύλακας. 

Δυστυχώς για εσάς δεν είμαι οπαδός του Χαραυγιακού και δεν ήμουν ποτέ, τις επόμενες μέρες και εφόσον αποκαταστήσαμε την "αλήθεια" θα θέλαμε και την γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων για την παραχώρηση χωρίς χρήματα των αθλητικών χώρων του Δήμου σε σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 

Βασικά μας ενδιαφέρει και η γνώμη των δημοτών για την παραχώρηση αυτή. Ο χώρος θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σίγουρα καλύτερα. 

Άλλος μπορεί να ήθελε να γίνει εκεί μια άλλη δομή. Εμείς θέλουμε να παραμείνει για να μην σας γεννιούνται απορίες αλλά όπως και για τους άλλους αθλητικούς χώρους ζητάμε να πληρώνουν μίσθωμα τα σωματεία. 

Το ΤΖΑΜΠΑ  που ΥΠΑΡΧΕΙ  για να αποφύγουμε τις δικές μας ευθύνες ως Πολιτεία να παράξουμε αθλητισμό εμάς δεν μας συγκινεί. 

Άλλωστε  θεωρούμε πως το ΚΡΑΤΟΣ  μπορεί να είναι "επιχειρηματίας" και φυσικά μπορεί να παράξει τα πάντα ακόμη και επαγγελματικό ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. 

Για μένα είσαστε ιδιώτες και πρέπει να πληρώσετε για τον χώρο. Όπως  πρέπει επίσης να πληρώσουν και τα υπόλοιπα σωματεία.

Αυτή είναι η δική μου άποψη και μπορεί να είναι μειοψηφική προς το παρόν αλλά πολύ γρήγορα μπορεί να γίνει πλειοψηφική. 

Άλλωστε ο Δήμος μας βαρύνεται με το θάνατο ενός παιδιού εξαιτίας της παραχώρησης αθλητικού χώρου σε ιδιώτη. 

Ελπίζουμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε δραστηριότητες του σωματείου σας,ήδη το κάνουμε για τα τμήματα ποδοσφαίρου.  

Άλλωστε μέσα στο ΣΚ υπήρχαν εκδηλώσεις για τις οποίες ατυχώς δεν γνωρίζαμε και δεν γράψαμε κάτι. 

Στο μέλλον ίσως  μας πείσετε (δύσκολα αλλάζουμε άποψη)  πως η δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο αθλητικών εγκαταστάσεων σε ερασιτεχνικά σωματεία είναι αναγκαίο κακό. 

Επιμένω πως χρειάζεται επαγγελματικός αθλητισμός ,με ιδιώτες-επενδυτές που θα πληρώνουν ενοίκιο και θα έχουν έσοδα από χορηγούς. 

Όμως για να βρεις χορηγούς χρειάζονται επιτυχίες και εκεί υπάρχει θέμα. 

Εκεί που δίνει ο Δήμος χρήματα για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης ,να δώσει 100.000 ευρώ για να πληρώσει προπονητές να κάνουν προπονήσεις στα παιδιά μας. 

Γνωρίζω πως ο ΠΑΟΔΗΛ χρηματοδοτεί τα σωματεία και εάν τα χρήματα δεν φτάνουν ψάξτε επενδυτές!!

Άμα ο ιδιώτης χρειάζεται την βοήθεια του Κράτους  για να συντηρήσει μια δομή,  για πιο λόγο να μην την κρατήσει το Κράτος;

Σταύρος Μαρίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: