ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αφορμή για το παρακάτω κείμενο το σχόλιο του δημοτικού σύμβουλου Μιχάλη Κουρή σε προηγούμενη ανάρτησή μας

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Αφορμή για το παρακάτω κείμενο το σχόλιο του δημοτικού σύμβουλου Μιχάλη Κουρή σε προηγούμενη ανάρτησή μας

Ωραίο το παραμύθι της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης αλλά δεν έχει δράκο. Δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να απαντήσω στον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" και πρώην Πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην πόλη μας, εάν δεν θεωρούσα πως οι εκλογικές ήττες είναι αποτέλεσμα λανθασμένων χειρισμών.



Λέει λοιπόν ο κ. Μιχάλης Κουρής στο σχόλιο του: "Καλημέρα ,μάλλον δεν έχετε καμιά σχέση με τη πόλη  και τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.Εμείς η δημοτική παράταξη /Ηλιούπολη πάμε μπροστά/με τον επικεφαλής Τάσο Ευσταθίου όσο και με τον υποφαινόμενο ουδέποτε ψηφίσαμε προϋπολογισμό όπως και τις αναμορφώσεις που κατά καιρούς έρχονται,όσο για το ποιοι κάνουν αντιπολίτευση (αληθινά επικοδομητική) και όχι για τα μάτια του κόσμου θα ήθελα να σας δω σε μια συνεδρίαση όσο για τον κ Μαρίνη που σε προηγούμενο άρθρο του ενώ κόπτεται για την ενότητα τις κεντροδεξιάς στην πόλη απ την άλλη εκθειάζει τη διαχείριση Βαλασσόπουλου τι να πω μάλλον πρόκειται για διχασμένη προσωπικότητα

Μιχάλης Κουρής δημ σύμβουλος

Πάμε τώρα να απαντήσουμε στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Ευσταθίου.

Γράφει ο κ. Κουρής πως δεν έχω καμιά σχέση με τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Δίκιο έχει, έχω πάει σε ελάχιστες , δεν είμαι άλλωστε δημοτικός σύμβουλος και ούτε υποχρεωμένος να παρίσταμαι. Σε αυτές λοιπόν που πήγα είδα μια κεντροδεξιά στα τρία  και να μην μιλάει σχεδόν ο ένας στον άλλο. Από την μια πλευρά ο Ευσταθίου από την άλλη ο Αναγνώστου και πιο δίπλα η κ. Πίκουλα.

Προεκλογική περίοδος 2014 Κοκοτίνης-Ευσταθίου χαιρετιούνται σε εκδήλωση 

Είδα μάλιστα να μην έχουν κοινές απόψεις σε βασικά θέματα. Η κεντροδεξιά της πόλης στα τρία λοιπόν. Η αντιπολίτευση που κάνει η παράταξη του κ. Ευσταθίου αφού πρέπει να πω την γνώμη μου δημόσια δεν με εκφράζει. Άχρωμη, άοσμη , χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο και κυρίως χωρίς να έχει κάνει καμιά κινητοποίηση για κανένα θέμα. Βέβαια εκτός από τις αόριστες καταγγελίες για την αυταρχικότητα του Δημάρχου, ουδέν άλλο. Λέει ο κ. Κουρής πως εκθειάζω τον κ. Βαλασόπουλο. Και για να μην νομίζει πως μασάω τα λόγια μου θεωρώ την δική του διαχείριση καλύτερη από αυτήν που έκαναν όταν οι ίδιοι ήταν στο τιμόνι του δήμου  το 2006-2010.

Το γεγονός πως δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα δεν με κάνει περήφανο και φυσικά δεν μπορώ να υποστηρίζω επειδή είναι δεξιός όποιον κατεβαίνει ως ανεξάρτητος χωρίς καθαρή ιδεολογική ταυτότητα και τάχα εκπροσωπεί την κεντροδεξιά στην πόλη μας. Επομένως μετά τον λαό της πόλης που καταδίκασε την διάσπαση της κεντροδεξιάς αφήνοντας μας έξω από τον δεύτερο γύρο βλέπω πλέον καθαρά πως το ίδιο θα συμβεί και στις εκλογές του 2019 εάν παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα.


Δεν ξέρω καν ποιος είναι περισσότερο δεξιός από τους τρεις Πίκουλα, Αναγνώστου ή Ευσταθίου. Για μένα δεν είναι κανείς. Όλοι κρύβουν επιμελώς την πολιτική τους ταυτότητα,για αυτό και ο μάγκας δήμαρχος που δεν την έκρυψε ποτέ έχει κερδίσει ήδη δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Επομένως επειδή στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα την δική σας δημοτική παράταξη αυτό δεν σημαίνει πως θα ψηφίζω πάντα υποψηφιότητες που δεν κερδίζουν. Άλλωστε την διάσπαση της κεντροδεξιάς στην πόλη δεν την δημιούργησα εγώ αφού ουδέποτε συμμετείχα σε κανέναν δημοτικό συνδυασμό ως επικεφαλής ή υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Δυο χρόνια μετά την ήττα στις εκλογές και ουδείς έχει αναζητήσει καν τα αίτια. Όλοι βαδίζουν στο δικό τους μονοπάτι και ουδείς εγγυάται πως και το 2019 δεν θα έχουμε πάλι τρεις ή και περισσότερους κεντροδεξιούς υποψήφιους. Η ικανότητα του κ. Βαλασόπουλου είναι εμφανής στους δημότες αυτής της πόλης.

Σε κάθε γωνιά της ακούς και μια καλή κουβέντα για αυτόν. Ο δημοσιογράφος έχει ιδεολογική ταυτότητα αλλά δεν μπορεί να κάνει το άσπρο-μαύρο γιατί δεν δίνει κομματικές εξετάσεις αλλά καθημερινές στον κόσμο που τον διαβάζει.

Η ανεύθυνη αντιπολίτευση του δεν ψηφίζω τίποτα, δοκιμάστηκε και στο παρελθόν. Άλλωστε δεν έχει ανάγκη τις ψήφους της αντιπολίτευσης ο νυν δήμαρχος για να προχωρήσει. Επίσης θεωρώ τον νυν δήμαρχο περισσότερο αντικομμουνιστή από τον προηγούμενο που έστηνε και με τις δικές σας ευλογίες αγάλματα και μνημεία στον  Κιντή.
Η προτομή που έστησαν οι "δεξιοί" για να τιμήσουν τον κομμουνιστή!

Ο καθένας έχει το δικό του ιδεολογικό  στίγμα για αυτό και η ΝΔ (ακόμα) έχει στις τάξεις της έναν Μάκη Βορίδη και έναν Άδωνι Γεωργιάδη. Ο δεύτερος είναι αντιπρόεδρος του κόμματος και δεν θα ήθελε φαντάζομαι να γνωρίζει πως δήθεν δεξιοί έστηναν προτομές σε θιασώτες του Στάλιν και του Τσαουσέσκου. Γιατί τέτοιος δήμαρχος υπήρξε ο Δ. Κιντής ,ένας αμετανόητος κομμουνιστής που πίστευε μέχρι και την τελευταία του στιγμή στους δικτάτορες αυτούς.

Από εκεί και πέρα και για να το τελειώνουμε το πράγμα ο Βασίλης Βαλασόπουλος δεν θα πέσει εάν δεν βρεθεί καλύτερος διαχειριστής και κυρίως καλύτερος επικοινωνιακά από τον ίδιο.

Θα μου ήταν εύκολο φαντάζομαι να κρύψω την ιδεολογία μου και να στον στηρίξω αλλά εγώ ποτέ δεν στηρίζω κάποιον από άλλο πολιτικό χώρο.

Ψήφιζα , ψηφίζω και θα ψηφίζω δεξιούς από όλο το φάσμα της δεξιάς. Και όταν βέβαια η πόλη κινδυνεύσει να πέσει στα χέρια της αριστεράς θα ψηφίσω κάποιον που τουλάχιστον σέβεται την αστική μας δημοκρατία.

Εγώ λοιπόν στο δεύτερο γύρο (το 2014)  δεν άφησα τον Δήμο μου να πέσει στα χέρια του κομμουνιστή Κοκοτίνη και ψήφισα τον Βασίλη Βαλασόπουλο, ελπίζω ή να έκανες το ίδιο ή να μην πήγες καθόλου  ή τουλάχιστον να μην ψήφισες Κοκοτίνη όπως κάποιοι άλλοι "δεξιοί" έκαναν.

Αυτά προς το παρόν και βέβαια ο διάλογος είναι ανοιχτός, και το ιστολόγιο αυτό φιλοξενεί όλες τις δεξιές απόψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: