ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δελτίο Τύπου για Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου για Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες

Ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 22/01/2017, συνεχίζει τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη, στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ


(Από την Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης.)

Για να κάνετε αίτηση παραγγελίας πατήστε εδώ.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΛΗΡΩΣΗ


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Πατήσαμε για να κάνουμε την παραγγελία μας αλλά διαπιστώσαμε κάτι που μας είχαν πει αρκετοί φίλοι μας , πως τα τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. 

Τα μακαρόνια π.χ έκαναν 1 ευρώ το μισό κιλό όταν σε όλα τα super market τα βρίσκεις στα 0,50 λεπτά του ευρώ!!

Οι φακές Φθιώτιδας κάνουν 1,5 ευρώ το κιλό!!! ,τα φασόλια 2,5 ευρώ το κιλό!!! και οι γίγαντες 6 ευρώ το 1,5 κιλό. Μιλάμε δηλαδή για παραγωγούς που έτσι και είχαν πετρελαιοπηγές στα χωράφια τους θα πουλούσαν την βενζίνη το λίτρο 12 ευρώ τουλάχιστον.

Όσο για τις τιμές του καφέ άστα να πάνε μιλάμε πως πρέπει να είσαι παντελώς ηλίθιος ή "πιασμένος" για να παραχωρείς χώρο στον δήμο για να έρχονται παραγωγοί να πουλάνε προϊόντα σε τέτοιες τιμές!



Μόνο τα μελομακάρονα είδαμε σε τιμή φθηνότερη ,όχι βέβαια από τα super market αλλά από φούρνους και ζαχαροπλαστεία στα 7 ευρώ το κιλό είναι μια τιμή πολύ καλή. 

Το κλου βέβαια το αφήσαμε για το τέλος και πρόκειται βέβαια για το γάλα γαϊδούρας 


Θα πάμε να δούμε και από κοντά βέβαια για να γνωρίσουμε τους Έλληνες παραγωγούς καφέ γιατί εμείς νομίζαμε πως ο καφές εισάγεται στην πατρίδα μας . Τι να πούμε για κλάματα είμαστε γενικότερα.


Φυσικά και για τα Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες καμιά δημοτική παράταξη δεν αντιδρά. Αντιδρούν ελάχιστοι καταστηματάρχες της περιοχής μας για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Βέβαια η δημοτική αρχή όπως είναι λογικό θα υπερασπίσει την πρωτοβουλία της αυτή. Εμάς μας ήταν αδιάφορη για πολλούς μήνες άλλωστε γίνεται χρόνια πλέον αυτό το παζάρι στην πόλη μας. 

Σας ενημερώνουν άλλωστε τα τοπικά ΜΜΕ κάθε φορά που γίνεται. Απλώς δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σχολιάσουν το ύψος των τιμών. 

Μα γιατί να το κάνουν άλλωστε. Μήπως φωνάζει και κανείς για τις τιμές που έχουν κάποια καταστήματα της πόλης μας; 

Εμείς μια ανάρτηση βάλαμε και μας πήραν δέκα τηλέφωνα να μας πούμε πως είναι και φθηνοί.

Νισάφι πια βαρεθήκαμε όλους αυτούς που επί δεκαετίες δούλευαν με κέρδος 60% , έκλεβαν συστηματικά το κράτος και ακόμα και μέσα στην κρίση δεν αντιλαμβάνονται πως οι πολίτες δεν είναι ιθαγενείς.

Βέβαια πρέπει να έχουμε και πολίτες ιθαγενείς αφού είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προϊόντα στην διπλάσια αξία τους τρώγοντας το παραμύθι πως βοηθάνε την Ελλάδα και τους παραγωγούς της. 

Γιατί εμείς παραγωγούς καφέ στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Μεσάζοντες είναι δηλαδή που πουλάνε καφέ εισαγωγής σε ένα παζάρι που ονομάζεται Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες κατά ευφημισμό. 

Σ.Μ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: