ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Λίγα λόγια για εμάς και τους αναγνώστες μας

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Λίγα λόγια για εμάς και τους αναγνώστες μας

Το ιστολόγιό μας ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ δημιουργήθηκε το 2013. Η πορεία μας είναι γνωστή. Το ίδιο και οι απόψεις μας.

Υπηρετούμε πιστά τις αξίες του δυτικού πολιτισμού, πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία που τους κανόνες όμως βάζει το Κράτος και δεν είναι ασύδοτη, και λέμε ΟΧΙ σε όσους επιζητούν για την πατρίδα μας αυταρχικές και ακραίες λύσεις.. Ανήκουμε καθαρά σε αυτό που αποκαλούν οι σημερινοί μας εξουσιαστές  αστικό κομμάτι της κοινωνίας που είναι κατά την δική μας άποψη  και το πλέον δημιουργικό. Δεν είμαστε Κρατιστές όμως δεν θέλουμε να παραχωρούνται και δομές του Κράτους έναντι ευτελούς τιμήματος σε  ιδιώτες. 

Είμαστε υπέρ του ιδιωτικού τομέα που βάζει όμως το χέρι στην τσέπη και δεν αναζητά "ευκαιρίες" ούτε πληρώνει μισθούς πείνας στους εργαζομένους του. Άλλωστε επί  δυο σχεδόν δεκαετίες στον ιδιωτικό τομέα παλεύουμε και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει εκμετάλλευση του εργαζόμενου. 

Αυτό τονίζουμε σε όσους δεξιούς μας λένε πως είμαστε εκτός γραμμής πως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι εξ' ορισμού καλός ή κακός. Θα γίνει σίγουρα κακός όμως εάν είναι ανεξέλεγκτος. Για αυτό και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε πίσω την Ολυμπιακή Αεροπορία από έναν κακό επιχειρηματία όπως ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης. 

Είμαστε απόλυτα ελεύθεροι και δεν έχουμε καμιά οικονομική εξάρτηση από κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Ψηφίζουμε όποιον θεωρούμε πως θα βοηθήσει την χώρα μας να βγει γρηγορότερα από την δίνη των μνημονίων, και δεν κατηγορούμε τους ξένους για τα πάντα όπως κάνουν κόμματα τα οποία δεν θέλουν να δουν την αλήθεια. 


Από το 2007 με το ιστολόγιό μας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είχαμε ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την χρεοκοπία που έρχεται. Τότε συγκρουστήκαμε και με την κυβέρνηση Καραμανλή η οποία δεν έκανε όσα έπρεπε για να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια. Βέβαια εξαιτίας της οικτρής οικονομικής κατάστασης πήγε σε εκλογές και εκεί ο λαός ψήφισε τον Γιωργάκη Παπανδρέου που ισχυριζόταν πως λεφτά υπήρχαν και πως αρκούσε κάποιος να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία. 

Κέρδισε τις εκλογές με εντυπωσιακό ποσοστό, αλλά τελικά  τα ταμεία δεν γέμισαν και οδηγηθήκαμε στα μνημόνια. Τα υπόλοιπα έγιναν ακριβώς τόσο ανάποδα ώστε σήμερα να είμαστε και πάλι σε χειρότερη θέση από το 2010 που γευτήκαμε για πρώτη φορά από το ακριτικό Καστελόριζο την κυνική ομολογία της χρεοκοπίας της χώρας μας. 

Μυαλό όμως δεν βάλαμε γιατί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πίστεψε πως ο πρώην Κνίτης Αλέξης Τσίπρας θα μας έβγαζε από τα μνημόνια και θα μας οδηγούσε σε ένδοξες μέρες. Οι μέρες αυτές δεν ήρθαν , ο Τσίπρας έφερε και άλλο χειρότερο μνημόνιο και εμείς δεν βάλαμε ακόμα μυαλό. 

Ούτε και θα βάλουμε αφού συνεχίζει να κυριαρχεί για δεκαετίες στην πατρίδα μας η κυριαρχία της αριστεράς ,των μύθων , του ψεύδους και κυρίως της λατρείας της σε απολυταρχικά καθεστώτα. Οι ανοησίες της έχουν μολύνει για δεκαετίες τον κοινωνικό ιστό της χώρας από το 1981 όταν ο λαοπλάνος Ανδρέας Παπανδρέου άρχισε την δική του “επανάσταση” για δήθεν κοινωνική δικαιοσύνη και ανεξαρτησία της χώρας.

Απειλούσε πως θα μας βγάλει από την τότε ΕΟΚ (σημερινή Ε.Ε) και το ΝΑΤΟ κάτι τελικά που δεν έκανε ποτέ αφού με τα δικά τους χρήματα δημιούργησε στρατιές από κομματόσκυλα που κατέκλεψαν τον τόπο. 

Και φυσικά η δεξιά δεν αντέδρασε ποτέ στα ψεύδη , στους μύθους αλλά κυρίως στην λεηλασία της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέληξε στην φυλακή ,ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε για μια ψήφο στο Ειδικό Δικαστήριο αφού η Ελληνική Δικαιοσύνη  λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων της πατρίδας μας. 


Τελευταία  "λαμπρή" απόφασή της (μια απόφαση του 2013) που αθωώνει τον Σώρρα για τους ισχυρισμούς του πως κατέχει 600 δις ευρώ!! μας δείχνει πόσο ανεύθυνα φέρεται. Ακόμα και στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, μας έδειξε πως δεν την νοιάζει η τυπολατρία της  "νομιμότητας" και δεν  ενδιαφέρεται καθόλου για το περί δικαίου αίσθημα του λαού. 


Έδειξε και σε αυτή την περίπτωση πως αφού το γράμμα του νόμου καθορίζει πως μια ανεξάρτητη αρχή είναι υπεύθυνη για τις τηλεοπτικές άδειες ακύρωσε έναν διαγωνισμό με κενά βέβαια και τρελές αντιφάσεις αλλά δεν πίεσε όπως όφειλε και προς την κατεύθυνση να τελειώνει επιτέλους η ασυδοσία με τους τζάμπα καναλάρχες δίνοντας καταληκτική ημερομηνία στην συγκρότηση του νέου ΕΣΡ και κυρίως στην διενέργεια νέου διαγωνισμού. 

Είχαν προηγηθεί αποφάσεις της που ευνοούσαν την ίδια και τους μισθούς των δικαστικών την ίδια ώρα που έκριναν συνταγματικές όλες τις άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τα χρόνια των μνημονίων. 


Έτσι οι καναλάρχες παρέμειναν τζάμπα, σώθηκαν προσωρινά  οι εργαζόμενοι των καναλιών αλλά ως κοινωνία εξακολουθούμε να βλέπουμε με μισό μάτι πλούσιους να μην δίνουν ούτε ένα ευρώ τον χρόνο για τις δημόσιες συχνότητες που κατέχουν εδώ και 27 χρόνια.


Δεν είναι λογικό να πληρώνουν όλοι, και οι καναλάρχες να κατέχουν μια άδεια άνευ τιμήματος. Αυτό δεν το λέμε εμείς το λέει η κοινωνία και έχει δίκιο. 

Δίκιο που εμείς θα τις αναγνωρίσουμε γιατί δεν έχουμε κομματικές παρωπίδες και ούτε είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε. 

Αλλά για να πάμε στο ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ και να σας εξηγήσουμε για να το καταλάβετε μια και καλή πως εμείς ασχοληθήκαμε γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε και θέλαμε να το κάνουμε και στην πόλη μας.

 Έχουμε μάθει στην δημοσιογραφία της καταγγελίας και όχι των δημόσιων σχέσεων. Αυτό καθόλου δεν μας ωφέλησε αφού είδαμε πως τελικά βγήκαμε οικονομικά χαμένοι από την εμμονή μας στο να αποκαλύπτουμε ό,τι όλοι οι άλλοι σας έκρυβαν. 


Έτσι λοιπόν και εδώ συγκρουστήκαμε ακόμα και με φίλους όταν διαπιστώσαμε πως η δική τους διοίκηση δεν ήταν άψογη και κυρίως δεν είχε χρηστή διοίκηση. Θα μου πείτε πως παντού μπορεί να υπάρχουν και μακρυχέρηδες και πως ελάχιστοι δεν μπορεί να αμαυρώσουν μια ολόκληρη παράταξη. 

Δεν συμφωνούμε δυστυχώς με αυτή την διατύπωση. Για εμάς  ελάχιστοι μπορεί να αμαυρώσουν τα πάντα. Λίγοι άχρηστοι άλλωστε και κάποιοι μακρυχέρηδες οδήγησαν και την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να αφήσει μια πικρή γεύση στους πολίτες.


Επικοινωνιακά λάθη και κάποιοι που μέσα στην κρίση δεν σκέφτηκαν τους πολίτες αλλά τον κολλητό επιχειρηματία και του έδωσαν σχεδόν τζάμπα έναν δημόσιο οργανισμό χρυσωρυχείο.

Αλλά ας πάμε πάλι στην Ηλιούπολη και στο τι συμβαίνει σε αυτή την πόλη. Μια πόλη όπου επικρατεί λανθασμένα κατά την άποψή ο "φόβος" της αριστεράς.  Ανάλογες λάθος αντιλήψεις και νοοτροπίες υπήρχαν και στον γειτονικό μας Βύρωνα. Όμως όταν βρέθηκε ο κατάλληλος δεξιός, οι δημότες του έδωσαν με την ψήφο τους την δημαρχία χωρίς να χρειαστεί να κάνει μετάνοιες σε αμετανόητους υποστηρικτές απολυταρχικών καθεστώτων. 

Ο "κόκκινος" Βύρωνας έγινε πολύ εύκολα "γαλάζιος" για δυο τετραετίες και υπήρξε και συνέχεια , όπως θα υπήρξε και στον δικό μας δήμο συνέχεια εάν δεν γίνονταν τερατώδη λάθη. 

Στις επόμενες εκλογές του 2019 ακόμα και εάν κατέβουν 8 υποψήφιοι από τον χώρο της κεντροδεξιάς στην πόλη μας οι δημότες είναι έτοιμοι για την μετάβαση στην κανονικότητα. Γιατί μετά από 12 χρόνια κομμουνιστικής διοίκησης , 16 χρόνια βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ και 9 χρόνια νεο-Παπανδρεϊκό έχει ο πολίτης καταλάβει πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα με όλους αυτούς. 

Μας το λένε άλλωστε οι αναγνώστες μας, αυτοί που δυο-τρεις φορές που τα παρατήσαμε από έλλειψη χρόνου μας παρότρυναν να συνεχίσουμε. 

Είναι αυτοί στην ουσία που μας υποδεικνύουν και τα θέματά μας! Σε αυτούς δεν άρεσε η διοίκηση του Κιντή , αυτοί δεν θέλουν να ξεχάσουν τι χάθηκε στα 16 χρόνια Γεωργάκη, αυτοί δεν γούσταραν το μοίρασμα της πίτας της διοίκησης Αναγνώστου με τους κόκκινους και ροζ "επαναστάτες" που μας καθυβρίζουν τώρα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. 

Μας βρίζουν αυτοί που δουλεύουν στον δήμο, αυτοί που έκαναν την φιλανθρωπία επάγγελμα, αυτοί που θεωρούν πως η δική μας αλήθεια είναι επικίνδυνη για να συνεχίσουν να απομυζούν τους δημότες μας οικονομικά ταΐζοντας τους τον αριστερό τους σανό.  

Αρχικώς μας επιτέθηκαν οι ακραίοι οπαδοί του κ. Μωραϊτη του άφαντου υποψηφίου Δημάρχου που δεν έχει κατέβει ούτε μια φορά έστω για δημοτικός σύμβουλος. 

Ακολούθησαν τα "αδελφάκια" τους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης που μας χαρακτήρισαν Χρυσαυγίτες! Και ας είμαστε το μοναδικό τοπικό ιστολόγιο που έχουμε ανεβάσει δεκάδες κείμενα εναντίον τους. 

Μας χρεώνουν την πάγια άποψή μας πως δεν  είναι δυνατόν να τεθούν αυτοί εκτός νόμου και να παραμένει το ΚΚΕ ή ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δήθεν συνταγματικό τόξο. 

Όχι η θεωρία των δυο άκρων του Αντώνη Σαμαρά εμάς μας βρίσκει σύμφωνους δεν είναι δυνατόν να διώκεται ο μαύρος φασισμός και ο κόκκινος να μένει στο απυρόβλητο. 

Για όλα αυτά λοιπόν αλλά κυρίως γιατί ξέρουν πως με εμάς να παρακολουθούμε τα κοινά δεν έχουν μέλλον , άρχισαν τις δικές τους προσπάθειες της υπονόμευσης αυτού του ιστολογίου. 

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως εάν το είχαμε κάνει site όπως ήταν και ο αρχικός μας σχεδιασμός σήμερα θα είχαμε μια επικερδή επιχείρηση αλλά δεν θα είχαμε την ίδια απήχηση στους δημότες. 

Κρατηθήκαμε λοιπόν μακριά από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και αφήσαμε μια ακόμη ευκαιρία να πάει χαμένη. Το τέλος αυτού του ιστολογίου είναι κάτι που θα συμβεί αφού τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. 

Άλλωστε η αυτόνομη διαδικτυακή μας παρουσία που ξεκίνησε με το ιστολόγιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  το 2007 έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία πέντε έτη. 

Στην ουσία έχουμε αποδεχθεί την μοίρα όσων προσπαθούν μάταια να αφυπνίσουν έναν κοιμισμένο λαό. Έχουμε αποδεχθεί πως όσα περνάμε μας αξίζουν. Έχουμε επίσης αποδεχθεί πως σε μια Αστική Δημοκρατία τα λάθη της πλειοψηφίας τα σηκώνουμε όλοι στους ώμους μας. 

Για όλους αυτούς τους λόγους ξέρουμε τι θα συμβεί και στην πόλη μας όπως ξέραμε πάντα άλλωστε. Ξέραμε τι θα συμβεί στις εκλογές του 2010 , του 2014 και γνωρίζουμε πολύ καλά πως και το 2019 θα πέσουμε μέσα στις προβλέψεις μας.

Όχι δεν είμαστε μάντεις απλώς έχουμε πολύ καλή επαφή με αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν λαϊκή μάζα. Ακούγεται άσχημα αλλά ατυχώς για όσους μελετήσουν προσεκτικά την Ιστορία μας θα καταλάβουν πως αιώνες τώρα δεκάδες προσωπικότητες  αδικήθηκαν από παραπλανημένες λαϊκές μάζες. 

Για αυτό και τα απολυταρχικά καθεστώτα επικαλούνται πάντα τα πιο ζωώδη ένστικτα των λαϊκών μαζών για να δικαιολογήσουν την δική τους βαρβαρότητα. 

Γιατί μπορεί ο Στάλιν και ο Χίτλερ να σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους αλλά δεν το έκαναν με τα δικά τους χέρια. Οι οπαδοί τους ήταν έτοιμοι για αυτό και δεν είχαν και λίγους. 

Γι' αυτό θέλουμε αναγνώστες να μας αμφισβητούν και χαιρόμαστε για αυτό και όχι πρόβατα. Οι φιλανθρωπίες των ΜΚΟ θα είναι το επόμενο ρεπορτάζ μας και όποιος έχει συναλλαγές μαζί τους καλά θα κάνει να προσέχει μην εκτεθεί. 

Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: