ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μα γιατί δεν φιλοξενούν τα σχολεία της πόλης μας προσφυγόπουλα αφού τόσο τα αγαπάτε;

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Μα γιατί δεν φιλοξενούν τα σχολεία της πόλης μας προσφυγόπουλα αφού τόσο τα αγαπάτε;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!! ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ; ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΟΣΩΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΝ  ISIS ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΣ 19.1.2017

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΧΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).



Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια. Προπηλάκισαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης καλεί τους Ηλιοπολίτες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές, να συνδράμουν με την αλληλεγγύη τους τα προσφυγόπουλα.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε όσο το δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Το ψήφισμα ήταν ομόφωνο και καταδεικνύει αυτό που σας λέμε από καιρό. Πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο έχουν κοινές πεποιθήσεις σε βασικά θέματα. Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ψηφίστηκε από δεξιούς και αριστερούς δημοτικούς συμβούλους.

Και βέβαια δεν έμειναν να καταδικάσουν τον φασισμό αλλά εξέφρασαν για ακόμη μια φορά τις απαράδεκτες θέσεις του ΚΚΕ και άλλων αριστερών δυνάμεων που κατηγορούν ολόκληρους λαούς επειδή δεν δέχονται να αλλοιωθεί ο πολιτιστικός χαρακτήρας του έθνους τους. Ελαφρά την καρδία οι Αναγνώστου, Πίκουλα και ο κ. Ευσταθίου υπέγραψαν για ακόμη μια φορά ό,τι επιτάσσει το πολιτικώς "ορθό" αυτό που ηττήθηκε πριν μερικούς μήνες στις ΗΠΑ αυτό που θα ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές του 2019 στην πόλη μας.


Όχι δεν φταίει η Δύση για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων ούτε ο καπιταλισμός φταίει το γεγονός πως αφέθηκαν να κυβερνηθούν από δικτατορικά καθεστώτα και κυρίως φταίει το γεγονός πως πιστεύουν πως όσοι πήγαν εκεί για να τους βοηθήσουν ήταν εχθροί τους και όχι φίλοι τους.


Οι λογικές παγκοσμιοποίησης που πρεσβεύουν τα κόμματα του δήθεν πολιτικώς ορθού θα καταδικαστούν γιατί απλούστατα κανένα έθνος δεν θα δεχθεί την εξαφάνισή του, Αντί να βγάζουν ανακοινώσεις καλό θα ήταν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι να δεχθούν μερικές χιλιάδες προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας για να δουν εάν πραγματικά οι δημότες μας ενστερνίζονται τις αυταπάτες τους.

Ζητάνε μάλιστα από την Πολιτεία να διώξει τις ΜΚΟ και να διαχειρίζονται τα χρήματα των Ευρωπαίων οι Έλληνες διοικούντες! Αυτοί δηλαδή που δανείζονταν δις ευρώ και που δεν έχουν να τα αποπληρώσουν θα διαχειρίζονται λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών με όλο αυτό το παρελθόν κλεψίματος και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος που τους βαραίνει.

Το κράτος που έχει τους πρόσφυγες να κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο χιόνι αυτό το κράτος να διαχειριστεί τα χρήματα που δίδονται για τους μετανάστες και γίνονται κομματικές προσλήψεις σε κέντρα φιλοξενίας (κολαστήρια πολύ χειρότερα από την Αμυγδαλέζα του Σαμαρά) που οι υπάλληλοι που διορίζονται παραμένουν να λουφάρουν μέσα σε ΟΤΑ!!

Θα μου πείτε σιγά μην νοιάζει τους αριστερούς για τους πρόσφυγες και σιγά μην έχουν οι κομμουνιστές φιλανθρωπία. Εδώ εξόντωσαν εκατομμύρια κόσμο σε όλον τον κόσμο με μια σειρά εγκλημάτων τους που όταν σας τα παρουσιάζουμε μας κατηγορούν για φασίστες.

Αυτά προς το παρόν και ευχόμαστε ολόψυχα να φιλοξενήσουν και τα δημοτικά σχολεία πρόσφυγες και μετανάστες άλλωστε ο δήμος παίρνει κάθε χρόνο πολλά λεφτά από τα ΕΣΠΑ και μπορεί άνετα να τους φτιάξει ανθρώπινους χώρους διαμονής.

Εμείς προτείνουμε να φιλοξενηθούν  100 πρόσφυγες  για αρχή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αφού άλλωστε δεν προσφέρει τίποτα στην πόλη μας και μας κοστίζει και 200.000 ευρώ τον χρόνο.

Υπάρχει επίσης ο χώρος στο Χαλικάκι που είναι ιδανικός για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Υπάρχουν πολλοί χώροι από αυτούς που έκλεψαν από τους Νασταίους και έμειναν αναξιοποίητοι ας δείξουν επιτέλους την ευαισθησία τους για τους ξένους γιατί για εμάς έδειξαν μόνο την αναισθησία τους και φυσικά την απάθεια τους στην καταστροφή που συντελείται στην χώρα μας.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: