ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η απάντηση του κ. Γιώργου Χατζηδάκη για το θέμα με τις υπερωρίες αφήνει εκτεθειμένες τις προηγούμενες διοικήσεις

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η απάντηση του κ. Γιώργου Χατζηδάκη για το θέμα με τις υπερωρίες αφήνει εκτεθειμένες τις προηγούμενες διοικήσεις

Βλέποντας τις δαπάνες των προηγούμενων διοικήσεων!!
Κύριε Μαρίνη σχετικά με το δημοσίευμα σας για τις υπερωρίες του α' εξαμήνου του 2017 θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω για να μην αφήνονται λανθασμένες εντυπώσεις.

Με βάση το νόμο εκδίδεται ΦΕΚ το οποίο καθορίζει το μέγιστο αριθμό υπερωριών τις οποίες θα μπορούσαν να εισπράξουν οι υπάλληλοι του δήμου αν δούλευαν όλοι και καθημερινά υπερωρίες. 

Το ποσό των 241.000 ευρώ που βλέπετε να έχει ψηφιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναφέρεται ακριβώς σε αυτό και είναι προφανές ότι δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό ποσό που θα δαπανηθεί. 

Σας επισυνάπτω αναλυτικά από το 2007 έως και σήμερα τα επίσημα στοιχεία για τις υπερωρίες που κατεβλήθησαν στο δήμο Ηλιούπολης.

 Όπως θα διαπιστώσετε από τις 341.000 ευρώ που δαπανήθηκαν ετησίως το 2009 φτάσαμε με τη χρηστή διοίκηση στις 94.000 ευρώ ετησίως το 2016. 

Τα συμπεράσματα δικά σας για τις υπερωρίες που δαπανήθηκαν επί θητείας της δεξιάς παράταξης του κ. Αναγνώστου (2006-2010) και αυτές που δαπανήθηκαν επί θητείας της κεντροαριστεράς του κ. Βαλασοπουλου (2011-σημερα).




Με εκτίμηση 

Χατζηδάκης Γιώργος,

 Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία του Αντιδημάρχου κ. Χατζηδάκη. Εμείς δεν έχουμε εμμονές (εκτός από τις ιδεολογικές μας για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) και ζητάμε συγγνώμη αφού ναι μεν προβλέπετε το ποσό αυτό των υπερωριών σε  ΦΕΚ(στοιχεία του οποίου αναρτήσαμε) αλλά δεν θα δαπανηθεί όλο όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης.  Είναι φαίνεται μια πάγια τακτική την οποία εμείς δεν γνωρίζαμε, να δηλώνετε το μέγιστο δυνατό  των υπερωριών και να δαπανάτε στο τέλος του έτους  ένα μέρος από το συνολικά δηλωθέν ποσό. Το αντίστοιχο περσινό ήταν 94.174,14 ευρώ (κάντε κλικ στον παραπάνω πίνακα για να δείτε αναλυτικά).

Εντάξει λοιπόν Δήμαρχε σε αδικήσαμε χωρίς δόλο βέβαια όπως αντιλαμβάνεσαι στο θέμα αυτό. Βλέπεις όταν διαβάζεις σε ένα ΦΕΚ για ένα τέτοιο ποσό που θα δαπανηθεί σε υπερωρίες  ή ακόμα και κάποιο  μικρότερο νιώθεις την υποχρέωση να ενημερώσεις τους συνδημότες σου. 

Κυρίως όταν γνωρίζεις πως τα ποσά αυτά καταλήγουν στις τσέπες συνδημοτών μας που πιστεύουν σε κομμουνιστικούς παραδείσους εξαγριώνεσαι περισσότερο. Οι οπαδοί του Φιντέλ που εάν ζούσαν στην Κούβα θα έπαιρναν 25 ευρώ τον μήνα εδώ παίρνουν και υπερωρίες χιλιάδων ευρώ. Την ίδια ώρα ψέγουν εμάς κατηγορώντας μας για φασισμό. Ποιοι αυτοί που υποστηρίζουν φανερά και χωρίς αιδώ φασιστικά καθεστώτα. 

Όμως έστω και έτσι "καταφέραμε" να μάθουμε πόσα ξοδεύτηκαν για υπερωρίες των δημοτικών μας υπαλλήλων από το 2007 έως και το 2016.

Με έναν γρήγορο υπολογισμό και κόβοντας τα ψιλά (λεπτά του ευρώ)  δόθηκαν για υπερωρίες 2.032.648 ευρώ, δεδομένου μάλιστα  του γεγονότος πως από το 2010 που αναλάβατε εσείς  δήμαρχος  είχαμε συμμάζεμα των δαπανών θα είχαμε ξοδέψει κοντά στα 3.000.000 ευρώ μόνο για τις υπερωρίες των δημοτικών μας υπαλλήλων. 

Όσο για τα περί "δεξιάς" διοίκησης του κ. Αναγνώστου έχουμε να σας πούμε πως τα συμπεράσματα τα έχουμε βγάλει εμείς σε αυτό το ιστολόγιο από καιρό. 

Ο ίδιος ο κ. Αναγνώστου βγήκε φτωχότερος από τον δήμο όταν γύρο του γίνονταν πάρτι κακοδιαχείρησης. 

Άλλωστε εμείς γνωρίζαμε που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τις ανεξέλεγκτες δαπάνες .

Οι υπάλληλοι του δήμου σας (ιδίως οι κομμουνιστές)  δεν έχουν καταλάβει πως οι περικοπές που γίνονται είναι προς όφελός τους. Γιατί όταν το πράγμα "σκάσει" δεν θα αμείβονται καθόλου.

Εάν όλες οι διοικήσεις των δήμων ενημέρωναν τους δημότες τους για τα οικονομικά δεδομένα όλα θα ήταν καλύτερα. 

Η κεντροδεξιά της πόλης που συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια χωρισμένη στα τρία γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα στοιχεία . Τα γνωρίζει γιατί συμμετείχε σε αυτή την κακή διαχείριση. 

Για τους λόγους αυτούς εμείς έχουμε επιλέξει τον "μοναχικό" μας βίο μακριά πλέον από τις τρεις δημοτικές παρατάξεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στην δική σας επικράτηση τόσο στις εκλογές του 2010 όσο και σε αυτές του 2014. 

Για το πόσο δεξιοί είναι κρίνονται καθημερινά από τους συμπολίτες μας. Αυτοί πάντως κανένα οικονομικό στοιχείο για την περίοδο 2006-2010 δεν μας προσκόμισαν και για τους λόγους αυτούς μας ανάγκασαν να τους "αποστρατεύσουμε". Πριν από εμάς βέβαια τους "αποστράτευσαν" πολιτικά οι συνδημότες μας με την ψήφο τους σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.  

Δεν μας εκφράζουν ούτε οι απόψεις τους , αλλά ούτε έχουμε καμιά ιδεολογική συγγένεια μαζί τους. 

Εάν ήταν άξιοι "στρατιώτες" και εμείς άδικοι επικριτές τους  θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. 

Εμείς βλέπουμε πως όλοι τους θέλουν να είναι "στρατηγοί" χωρίς όμως να ηγούνται στο "πεδίο" της μάχης. 

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τον δήμο που παρέδωσαν, χωρίς να ενημερώσουν ποτέ δημόσια τους συνδημότες μας  για πόσα χρέη παρέλαβαν από τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη, ζητάνε τώρα από εμάς να τους στηρίξουμε για να αλλάξει η διοίκηση του δήμου μας.

Για ποιον  ακριβώς λόγο για να έχουμε νέους Χριστοδουλάκηδες; Ή  μήπως μας θέλουν μαζί τους για να στήσουμε ακόμα έναν ανδριάντα στον Δημήτρη Κιντή;

Που ήταν η κ.  Πίκουλα και ο κ. Ευσταθίου όταν ο κ. Αναγνώστου έστηνε άγαλμα σε έναν κομμουνιστή για να έχει την εύνοια των ψηφοφόρων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δεύτερο γύρο;

Μα ακριβώς δίπλα του στην ειδική φιέστα που στήθηκε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης μας

Ποιος αντέδρασε από αυτούς  ή ακόμα και ποιος αντιδρά σήμερα στις συνεχείς αναρτήσεις μας για τα θέματα αυτά;

Με τι μούτρα θα πάνε στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσουν την βοήθειά του για τις δημοτικές  εκλογές του 2019;

Δεν γνωρίζουν πως η ΝΔ καταδικάζει ιδεολογίες απολυταρχικές; Αλλά είπαμε ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει.

Και "ψαρεύει" ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Γιατί να τους ψηφίσουν π.χ όσοι ψήφιζαν επί δεκαετίες Κώστα Δελαπόρτα ,και βλέπουν από δήθεν δεξιούς να στήνεται άγαλμα στον άνθρωπο που τον εξύβριζε συστηματικά;

Αλλά ας μην σας κουράζουμε με τα δικά μας, άλλωστε σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν επίδοξοι "στρατηγοί" που λιποτακτούν από  "στρατιώτες" επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο "δημοκρατικούς" και ικανότερους  από τον αρχηγό τους. 

Αφού ευχαριστήσουμε πάλι τον κ. Χατζηδάκη για τα στοιχεία που μας έστειλε θα τον παρακαλούσαμε σε επόμενη επικοινωνία μας, να μας έχει έτοιμες και τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του δήμου γιατί ψάχνοντας θα πέσουμε πάλι σε αστρονομικά νούμερα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: