Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Παππάς: Η αξιολόγηση κλείνει στις 20 Φεβρουαρίου, με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου
Ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου με το ρόλο του ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία και έχει κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση με το ΔΝΤ να είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μιλώντας στον Realfm.

Ο κ. Σόιμπλε έκανε για πρώτη φορά δήλωση στην οποία περιέγραφε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και άρχισε να λέει τα δικά του περί αυστηρότερου προγράμματος διότι ο ESM είναι ακόμα χειρότερος. Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ρωτήθηκε να επιβεβαιώσει πρωτοβουλία που φέρεται να αναλαμβάνει ο Γιούνκερ με στόχο να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, να θεωρηθεί αυτό ως επαρκής συνθήκη για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και το θέμα των μέτρων μετά το 2018 και της συμμετοχής του ΔΝΤ να παραπεμφθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο. Η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών. Αρά περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο», απάντησε ο κ. Παππάς.

Απατώντας στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, η χώρα θα έχει μπει σταθερά στην τροχιά της ανάπτυξης και ο λαός μας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει ποιος είναι αυτός που βύθισε την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και ποιος ανέλαβε να τη ξελασπώσει και τα κατάφερε». Παράλληλα, απέρριψε και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :