Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Ολυμπιακός: τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7


Ολυμπιακός: τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7
Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας…

Σύσσωμη η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ τίμησε το μεσημέρι του Σαββάτου τη μνήμη των 21 θυμάτων, της τραγωδίας της ΘΥΡΑΣ 7.Πέρασαν 36 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή. Ούτε αυτή, όμως, δεν είναι ικανή να σβήσει από τη μνήμη τους 21 ήρωες, οι οποίοι την 8η Φεβρουαρίου του 1981, έχασαν τόσο τραγικά τη ζωή τους, για την ΙΔΕΑ που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ… Στο μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στο μνημείο μπροστά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στη μνήμη των 21 θυμάτων, ήταν όλοι παρόντες. Και τα 21 παιδιά μας!

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Ναό του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Από νωρίς. Οι φίλοι της ομάδας μας κρέμασαν τα πανό τους, πανό τα οποία έστελναν τα δικά τους μηνύματα: «Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας»… «Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου»… «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»… Αλλά και ένα μεγάλο πανό, με ζωγραφισμένα τα 21 παιδιά μας, το οποίο είχαν κρεμάσει οι φίλοι του Ολυμπιακού πέρυσι, μέσα στο γήπεδο!
Πως να ξεχαστούν οι 21 δικοί μας άνθρωποι, όταν ζουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας; Όταν είναι πάντα εκεί, σε κάθε αθλητική δραστηριότητα του μεγαλύτερου Συλλόγου στη χώρα; Όταν πανηγυρίζουν, μαζί με εμάς, για κάθε γκολ, κάθε καλάθι, κάθε μεγάλη επιτυχία, κάθε τρόπαιο, κάθε πρωτάθλημα; Δεν ξεχνιούνται. Και δεν θα ξεχαστούν ποτέ!
Παρόντα στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η ποδοσφαιρική ομάδα, με πρώτο τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, σύσσωμη η Διοίκηση της ΠΑΕ, όλη η ομάδα, ο κ. Μπέντο με το προπονητικό επιτελείο, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης, κ. Κριστιάν Καρεμπέ, άπαντες.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κ. Μιχάλης Κουντούρης, ήταν εκεί και φυσικά παρόντα ήταν και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη! Πόλο, βόλεϊ, πολεμικές τέχνες, ναυταθλητικά σπορ, όλοι ήταν εκεί!
Πλήθος κόσμου. Φώναξε δυνατά «ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!» και χειροκρότησε θερμά για κάθε ένα από τα θύματα της τραγωδίας, της 8ης Φεβρουαρίου του 1981! Οι οικογένειες των θυμάτων, πάντα εκεί. Και φυσικά, δίπλα τους, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης και μέλη της Δημοτικής Αρχής.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, διεξήχθη αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στον χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος μπορούσε να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από το πρωί, ως και την ώρα που άρχισε το Μνημόσυνο, πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα, τιμώντας με έναν ακόμα τρόπο, τη μνήμη όσων χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1981!
Τα ονόματα των 21 θυμάτων


Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (41 ετών)

source: olympiacos.org – ΠΑΕ Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια :