ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μετακομίζει η ΔΟΥ Ηλιούπολης μια απόφαση που είχε παρθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αναμένεται να υλοποιηθεί από την τωρινή

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μετακομίζει η ΔΟΥ Ηλιούπολης μια απόφαση που είχε παρθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αναμένεται να υλοποιηθεί από την τωρινή

Οι ενέργειες για την μετακόμιση της ΔΟΥ Ηλιούπολης στο κτήριο του ΟΠΕ (κάτω από το δημοτικό μας αναψυκτήριο) είχαν ξεκινήσει και προχωρήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί το κτήριο του ΟΠΕ που άνηκε στο ΤΑΙΠΕΔ στον δήμο μας  για να στεγάσει την ΔΟΥ

Το κτήριο που ανήκε στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού εμπορίου ο οποίος χρεοκόπησε και ήταν υπό εκκαθάριση με τον νόμο Ν. 4242/2014. θα δοθεί τελικά στον δήμο μας για να στεγάσει την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του. 

Το πότε θα γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών είναι κάτι βέβαια που θα αργήσουμε να δούμε!

Άλλωστε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ τα πάντα κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Ας κλείσουν τουλάχιστον γρήγορα την αξιολόγηση μην μας πάνε στην δραχμή και όσο για την μετεγκατάσταση βλέπουμε. 
Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ 2014 

Άλλωστε ΔΟΥ είχαμε ,το να έρθει ένα χιλιόμετρο πιο κοντά δεν λέει και κάτι για τους δημότες μας. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τα ενοίκια όμως  ίσως βολέψουν μερικούς ακόμα ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο. 

Για τους λόγους αυτούς και εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα για την εξέλιξη αυτή. Ούτε την τοπική μας κοινωνία αφορά η είδηση και δεν θα αναγκαζόμασταν παρά σε μια μικρή αναφορά εάν δεν βλέπαμε πως γύρω από την είδηση έχει στηθεί ένας ολόκληρος χορός από επιτήδειους!

Να βοηθήσουν την ανάπτυξη δεν το βλέπουμε πάντως όπως δεν βλέπουμε πως θα έχουμε αίσιο τέλος με τους πειραματισμούς και τις καθυστερήσεις της παρούσας κυβέρνησης. 

Ο τότε υφυπουργός  Ανάπτυξης λοιπόν  κ. Νότης Μηταράκης αμέσως μόλις του είχε τεθεί  το αίτημα από τον δήμο Ηλιούπολης για να στεγαστεί εκεί η ΔΟΥ Ηλιούπολης έκανε όλες τις σχετικές ενέργειες τις οποίες σήμερα προσπαθεί να καρπωθεί η νέα κυβέρνηση.

Άλλωστε ο ΟΠΕ υπαγόταν ως ΔΕΚΟ στις αρμοδιότητες του υπουργείου του. Αλλά είπαμε εδώ στην τοπική κοινωνία ο σανός πάει και έρχεται!

Τα πανηγύρια της νυν δημοτικής αρχής αλλά και τα ευχαριστώ! προς την δημοτική παράταξη του κ. Κοκοτίνη είναι ακόμα μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της τοπικής μας κοινωνίας. 

Μιας κοινωνίας που συνέβαλε με την ψήφο της στο να υποστούμε(και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν στηρίξαμε τα αριστερά πειράματα)  τα δεινά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Να τονίσουμε εδώ πως η εν λόγω μετακόμιση δεν θα γίνει μέσα στο 2017 όπως διατείνονται δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Βαλασόπουλου και του κ. Κοκοτίνη. 

Εδώ θα είμαστε και θα δικαιωθούμε για ακόμη μια φορά. Πιστεύουμε μάλιστα πως αυτή η μετακόμιση εάν και εφόσον υλοποιηθεί από τους μαθητευόμενους μάγους τύπου Ξυδάκη , Πολάκη και σία χρονικά θα συμπέσει   κάποιους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019. 

Τώρα τις ανοησίες που ακούγονται και γράφονται για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από τον δήμο μας δεν θα τις σχολιάσουμε καν. 

Όλοι γνωρίζουν πως η κεντρική διοίκηση συντηρεί ακόμα τους ΟΤΑ με τις κάθε χρόνο επιχορηγήσεις που εάν και μειωμένες είναι υπερβολικά υψηλές για την συντήρησή τους. 

Στην ουσία πάνω από το 80% πάνε στο να διατηρηθούν ανέπαφοι οι κομματικοί στρατοί και ουδείς αναζητά επενδύσεις για τον δήμο του αφού έχει σίγουρα αυτά τα λεφτά. 

Οι δήμοι δεν είναι ικανοί σε καμιά περίπτωση να προσελκύσουν επενδυτές και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων εξακολουθούν τις σπατάλες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Για τον δήμο μας τα γράφουμε άλλωστε χωρίς να ιδρώνει κανένα αυτί. Μας απαντάνε απλώς πως ξοδεύουν λιγότερα από τους προηγούμενους!

Λογικό ακούγεται αφού διαχειρίζονται και λιγότερα χρήματα και δάνεια οι Τράπεζες όπως μαθαίνουμε δεν τους δίνουν! 

Άλλοι δήμοι βέβαια χαλάνε και χρωστάνε και περισσότερα σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες αλλά και ιδιώτες.

Μόνο ο δήμος Πειραιά χρωστάει μόνο σε ΔΕΚΟ 131.000.000 ευρώ! 

Οι ΟΤΑ το μόνο που κάνουν είναι να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα με τρόπο που πολλές φορές έχει απασχολήσει αρνητικά τα ΜΜΕ. 

Το γεγονός πως χρεοκοπήσαμε οφείλετε και στις δικές τους σπατάλες και ας αφήσουν το παραμύθι πως δεν τους δίνει αρμοδιότητες η κεντρική διοίκηση. 

Με τον Καποδίστρια τους έκανε μικρούς Πρωθυπουργούς αλλά δεν τους έδωσε και τα απαραίτητα εργαλεία για να μας ξεζουμίζουν περισσότερο.

Βλέπετε τα δημοτικά τέλη δεν τους φτάνουν για να συντηρήσουν τους υπεράριθμους υπαλλήλους τους. 

Αυτά προς το παρόν από εμάς.  Χαιρόμαστε που άλλη μια απόφαση που πάρθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) πρώην ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε επειδή κάποιοι πολιτικοί με την πίεση των "κακών" Ευρωπαίων είχαν την πρόνοια να δημιουργήσουν το ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. 

Κάτι που για δεκαετίες δεν έκαναν αλλά απλώς δανείζονταν για να δημιουργούν θέσεις εργασίας στους ψηφοφόρους τους. 

Για δεκαετίες ολόκληρες το ελληνικό δημόσιο δεν ήξερε καν πόσα ακίνητα έχει στην κατοχή του. Έπρεπε να μπούμε στα μνημόνια για να αρχίσει το κράτος δειλά-δειλά να καταγράφει την περιουσία που έχει. 

Μέσα σε αυτή βέβαια έχει καταγράψει και περιουσία που δεν του ανήκει και για τον λόγο αυτό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. 

Το δημόσιο καταπατητής είναι ένα έργο που θα παιχθεί πολύ τώρα που επειδή είμαστε υπό κηδεμονία οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων θα γίνονται σεβαστές. 

Η Κολομβία των Βαλκανίων , η Ελλάδα του Πειραιώτη Εσκομπάρ , η χώρα με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ε.Ε, είναι η χώρα που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. 

Ελπίζουμε αυτές να έχουν την δύναμη να αποφασίζουν καλύτερα από εμάς και κυρίως να μην τρώνε τον σανό που τους ταΐζουν πολιτικάντηδες που υπόσχονται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ με άδειες τσέπες! 

Αυτά προς το παρόν και υπομονή κάποια στιγμή η ΔΟΥ θα έρθει στην Μαρίνου Αντύπα! Το μόνο που δεν θα έρθει από ό,τι φαίνεται ποτέ σε αυτή την χώρα είναι η Ανάπτυξη βλέπει τις λανθασμένες επιλογές που γίνονται από τις πολιτικές ηγεσίες και ταξιδεύει για άλλα μέρη.

Η φωτογραφία είναι από την συνάντηση του Τάσου Ευσταθίου με τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στις 13/3/2014. Το δελτίο τύπου που εξεδόθη από την δημοτική παράταξη του Τάσου Ευσταθίου τότε είναι αρκετό για να επιβεβαιώσει το δικό μας ρεπορτάζ. Τώρα καλό θα είναι να μας στείλουν και την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση του χώρου στον δήμο μας γιατί ΦΕΚ δεν έχει βγει μέχρι σήμερα!!! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λοιπόν γιατί όταν μιλάει το ρεπορτάζ τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας καλό θα είναι να σιωπούν. Άλλωστε έχουν περάσει από δέκα κόμματα από το ΚΚΕ ξεκίνησαν , στο ΠΑ.ΣΟ.Κ πήγαν και μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιους εννοούμε κατάλαβαν όλοι, Άλλωστε η πόλη είναι μικρή και οι "διαδρομές" όλων μας γνωστές.

Διαβάστε και το δελτίο τύπου που είχε βγει τότε και θα καταλάβετε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη είχε την Πέμπτη (13/3) ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Τάσος Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Ευσταθίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» έθεσε στον υφυπουργό το θέμα του κτιρίου, της οδού Μαρίνου Αντύπα 86-88, που ανήκει στην εταιρεία «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.». και θα αντικατασταθεί από το νέο φορέα εξωστρέφειας με την ονομασία «Enterprise Greece», ο οποίος αρχικά θα στεγαστεί εκεί.
Ζήτησε το συγκεκριμένο ακίνητο να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της Ηλιούπολης.
Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα το αίτημα αυτό και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο προς όφελος των πολιτών της περιοχής.
Ακολούθησε μια γενικότερη συζήτηση για θέματα ανάπτυξης της περιοχής".

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: