ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η δική μας πορεία είναι προδιαγεγραμμένη όπως ακριβώς της πατρίδας μας αφού δεν αλλάζει ρότα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η δική μας πορεία είναι προδιαγεγραμμένη όπως ακριβώς της πατρίδας μας αφού δεν αλλάζει ρότα

ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 

Το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα δημοσιεύουμε στο ιστολόγιο μας ειδήσεις που δεν αφορούν την πόλη μας γίνεται αφού εσείς (η πλειοψηφία εννοώ) διαβάζετε αυτές τις ειδήσεις με μεγαλύτερο ζήλο. Άλλωστε υπάρχουν καμιά δεκαριά ιστοσελίδες και ιστολόγια που γράφουν για την Ηλιούπολη.
Για να έχεις ένα τοπικό μέσο χωρίς εξαρτήσεις και κρυφούς χορηγούς προϋποθέτει να έχεις και ικανή τοπική οικονομία να συντηρήσει το ΜΜΕ. Επειδή το δικό μας ιστολόγιο δεν έχει έξοδα (εκτός από μια σύνδεση στο ίντερνετ) αφού ανήκει ουσιαστικά στην μεγάλη πλατφόρμα της Google (τουλάχιστον εμείς είμαστε συνεπείς στον φιλοαμερικανισμό μας) θα μπορούσε να εξακολουθούμε και να δημοσιεύουμε ειδήσεις μόνο για την πόλη μας. Δεν θεωρούμε όμως πως οι δημότες μας δεν αναζητούν και άλλες ειδήσεις. Επίσης δεν θεωρούμε πως θα υπάρχουμε για πάντα στο διαδίκτυο. Άλλωστε μετά από 10  έτη το αρχικό μας ιστολόγιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ  είναι ουσιαστικά ανενεργό.


 Κάποια στιγμή (αργά ή γρήγορα) και το παρόν ιστολόγιο θα έχει ανάλογη τύχη. Είμαστε απόλυτα ρεαλιστές (όσο και εάν δεν φαίνεται) στο να αντιληφθούμε πως το χόμπι μας δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Η δική μας αντίληψη άλλωστε εξακολουθεί να παραμένει πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν τα ΜΜΕ που τους αξίζουν όπως βέβαια και γενικότερα οι κοινωνίες ακολουθούν τα ΜΜΕ που χαϊδεύουν τα αυτιά τους. Στην Ελλάδα της κρίσης το γεγονός εκμεταλλεύθηκαν πολλοί και έτσι παρακμιακά ΜΜΕ κατάφεραν πουλώντας αντιμνημόνιο και "επανάσταση" να προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες αναγνώστες.

Με αναφορές που στις "καλές" εποχές θα προκαλούσαν μόνο θυμηδία κατάφεραν να συγκεντρώσουν καθημερινά χιλιάδες κλικ και να εξαργυρώσουν σε ευρώ την επιτυχία τους.


Και λέμε σε ευρώ γιατί οι ίδιοι δηλώνουν οπαδοί της δραχμής! Σε δραχμή βέβαια πολλά από αυτά τα ΜΜΕ θα εξαφανιστούν αφού δεν θα είναι σε θέση να εξηγήσουν στους ατυχείς αναγνώστες τους πως η δραχμή δεν έφερε τον "παράδεισο" που υπόσχονται με πηχυαίους και αρκετά ευφάνταστους τίτλους.

Οι ίδιοι άνθρωποι είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες εφημερίδων και μέσω αυτών "πυροβολούν" και συκοφαντούν όσους έχουν αντίθετη άποψη. Η μόδα του αντιμνημονίου , μαζί βέβαια με το κοινότοπο σλόγκαν "οι ξένοι μας ζηλεύουν και θέλουν το κακό μας" οδηγεί μια γενιά ολόκληρη στην απόλυτη έξοδο από την κοινή λογική. Ουδείς μπορεί πλέον να ανατρέψει την κατάσταση και θα χρειαστούν εκατομμύρια κείμενα για να αφυπνίσουν έναν λαό που θέλει να εξακολουθεί να ζει με αυταπάτες.


Σε αυτό το κλίμα η ύπαρξη διαφορετικών φωνών απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα. Έναν κανόνα που δεν διαβάζουν σωστά οι πολιτικοί μας και που λέει πως ο Έλληνας και η Ελληνίδα δεν θέλει να αλλάξει απλώς να γυρίσει με οποιοδήποτε κόστος στις μέρες της "ευημερίας" με δανεικά και αγύριστα! Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου η εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν συνάδει με την αντίληψη πως μπορούμε και πάλι να είμαστε όπως παλιά. Αλλά όσο δεν εξηγείται στον Έλληνα το πως φτάσαμε έως εδώ τόσο όσοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα βρίσκουν ευήκοα ώτα σε μια κοινωνία που έχει μάθει να ζει παρασιτικά. Όσους φόρους και να πληρώσουμε , όσες θυσίες και να κάνουμε θα είναι χωρίς αντίκρισμα.


Αυτοί που μας έφεραν στα σημερινά μας χάλια έλυσαν όλα τους τα προβλήματα και εξακολουθούν και μας πουλάνε τις ασυναρτησίες τους ως λύση σωτηρίας. Όμως εσείς τους πιστεύετε και κάπου εκεί ξεκινάει και η ταλαιπωρία όλων εμάς των υπολοίπων που δεν είμαστε διατεθειμένοι μετά την δική μας οικονομική καταστροφή να εξηγούμε σε κανέναν τι ακριβώς έχει συμβεί και τι πρέπει να γίνει.


Η δική μας πορεία είναι ήδη προδιαγεγραμμένη ήμασταν η δική σας παρένθεση λογικής σε έναν τελείως παράλογο κόσμο. Εδώ ακόμα πιστεύουν σε κομμουνιστικούς παραδείσους και Λαϊκές Δημοκρατίες εμάς θα ακούσουν;

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: