ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μήνυμα Αλήθειας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα Αλήθειας

Του Θανάση Αθανασίου 
Με αφορμή την πολιτική εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης και την παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα πράγματα, σχετικά με τη λειτουργία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη εκλογή του νέου προέδρου της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Ηλιούπολης. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για θέματα που αφορούν την περιοχή μας και τη παράταξη μας. Δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μια πολιτική εκδήλωση, δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο τύπου.

Η δράση της τοπικής περιορίζεται μόνο στη οργάνωση συνεστιάσεων, καλώντας τα μέλη να πληρώνουν αντίτιμο για τη συμμετοχή τους σε αυτές. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι, από το Νοέμβριο που άνοιξαν τα νέα μας γραφεία τονίζω σε κάθε συμβούλιο την ανάγκη οργάνωσης πολιτικών εκδηλώσεων, εγκαινίων, την κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο χώρο των γραφείων μας, με στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία. Επίσης, υπογραμμίζω σε κάθε συμβούλιο την ανάγκη προσέγγισης και φιλοξενίας της νεολαίας στα γραφεία της τοπικής με την ανάρτηση της σχετικής ταμπέλας της ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης . 

Δυστυχώς αντί φιλοξενίας και προσέγγισης η ΟΝΝΕΔ Ηλιούπολης υφίσταται παραγκωνισμό, διότι δεν καλείται στα συμβούλια και δεν έχει προσκληθεί στα γραφεία της τοπικής. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε την βαρύτητα που έχει δώσει στην ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος μας και αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, στα τελευταία δυο συμβούλια ζήτησα να ενημερωθούν τα μέλη του ΔΣ της τοπικής για τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2016 και μέχρι σήμερα δε έχω λάβει κάποια ενημέρωση. Υπενθυμίζω ότι στην προηγούμενη θητεία υπήρχαν παραιτήσεις μελών για τους εξής λόγους:

"1. Η ΔΗΜ.Τ.Ο Ηλιούπολης εδώ και τρία χρόνια είναι μία τοπική ''ΣΦΡΑΓΙΔΑ'' χωρίς γραφείο, χωρίς καμία παρουσία, καμία λειτουργία, καμία παρέμβαση σε θέματα που αφορούσαν είτε την πόλη είτε την παράταξή μας.

2. Δεν υπήρχε κανένας διοικητικός-οικονομικός έλεγχος. Αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στην Β1 Νομαρχιακή καθώς και στην Γραμματεία Οργανωτικού, αλλά παρά τις παρεμβάσεις μας δεν άλλαξε τίποτα. Υπάρχει μια συγκάλυψη για όλα..."


Σε μια περίοδο όπου η παράταξη μας βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, μέσα σ’ ένα αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον με τις εκλογές να αποτελούν μοναδική λύση για να φύγει η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οφείλουμε όλοι, τα στελέχη, οι τοπικές οργανώσεις, να διαδώσουμε το μήνυμα αλήθειας του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό πρέπει να γίνει πράξη και στην Ηλιούπολη! Να αφήσουμε πίσω την αδιαφορία για τα θέματα που μας αφορούν και γρήγορα να βελτιωθεί η κατάσταση στην τοπική μας, για την περιοχή μας, για τους συμπολίτες μας, για όλη την Ηλιούπολη!

Αθανάσιος Αθανασίου

Μέλος ΔΣ
ΔΗΜΤΟ Ηλιούπολης


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Συμφωνούμε με τις επισημάνσεις του Θανάση Αθανασίου και όσα συμβαίνουν (όχι τώρα βέβαια αλλά χρόνια στην Ηλιούπολη) φυσικά και δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για όσους Νεοδημοκράτες θέλουν να ασχοληθούν και να συνεισφέρουν στον "κοινό" αγώνα.

Άλλωστε ως Ηλιουπολίτης γνωρίζει πως στην Ηλιούπολη είναι πιο in να τα έχεις καλά με τους πολιτικούς σου αντιπάλους παρά με τους "ομοϊδεάτες" σου. Το γεγονός πως δεν λειτουργούν τα όργανα του κόμματος είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει την κεντρική διοίκηση.

Από τους τοπικούς παράγοντες δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα άλλωστε εδώ και χρόνια. Με τα οικονομικά γενικά δεν τα πάνε καλά τα τοπικά μας στελέχη.

Το απέδειξαν άλλωστε περίτρανα όταν διοίκησαν τον δήμο Ηλιούπολης με ολέθρια αποτελέσματα. Παρέδωσαν ένα δήμο με χρέη της τάξεως των 14.000.000 ευρώ και ποτέ δεν είπαν επίσημα πόσα χρέη παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση.

Φαίνεται δεν ήθελαν να στεναχωρήσουν την προηγούμενη διοίκηση Γεωργάκη. Εάν καθόντουσαν ακόμα μια τετραετία σίγουρα θα του έστηναν και άγαλμα. Άλλωστε καλύτερος στα οικονομικά  ήταν ο Δημήτρης Κιντής ή πιο έντιμος;

Είναι θετικό που μετά από καιρό η τοπική απέκτησε και πάλι γραφεία αλλά η δραστηριότητά της είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Βλέπετε θα υπάρχουν πολλοί καραμανλικοί στην περιοχή μας  και ποντάρουν στην λογική του ώριμου φρούτου!

Ο νιρβάνας που τους διακατέχει θυμίζει πολύ τον Βούδα της Ραφήνας!Ίσως μάλιστα στο πρόσωπο του Τσίπρα να βλέπουν και έναν σύμμαχο του Κώστα  Καραμανλή για να μην αλλάξει τίποτα σε αυτή την Σοβιετία!!

Η τελευταία Σοβιετία της Ε.Ε είμαστε, άντε να μας πετάξουν έξω από την ζώνη του ευρώ μπας και σωθούν όλοι οι άλλοι!

Και το κυριότερο θα ξυπνήσουν όσοι ακόμα θεωρούν  δεδομένο πως θα συνεχίσουμε  να ζούμε με δανεικά και αγύριστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: