ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : «Η "Μακεδονία" δεν είναι κράτος, πρέπει να διαλυθεί», λέει ρεπουμπλικανός γερουσιαστής

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

«Η "Μακεδονία" δεν είναι κράτος, πρέπει να διαλυθεί», λέει ρεπουμπλικανός γερουσιαστής


Οι μισοί Σκοπιανοί να πάνε στο Κόσσοβο και οι άλλοι μισοί στην Βουλγαρία, υποστηρίζει ο Ντάνα ΡοχραμπάτσερΤην άποψη πως τα Σκόπια δεν είναι κανονικό κράτος και πρέπει να διαλυθεί, εξέφρασε γερουσιαστής των ΗΠΑ, μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. «Η θέση μου είναι ότι η "Μακεδονία" δεν είναι χώρα. Λυπάμαι, δεν είναι χώρα», δήλωσε ο Ντάνα Ροχραμπάτσερ, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση, στο κανάλι Vizion Plus.

«Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στην χώρα αυτά, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ενωμένοι στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, Κοσοβάροι και Αλβανοί από την "Μακεδονία" πρέπει να ενσωματωθούν στο Κόσοβο και το υπόλοιπο της "Μακεδονίας" να γίνει μέρος της Βουλγαρίας, ή όποιας άλλης χώρας εκείνοι αισθάνονται πιο κοντά τους», συνέχισε ο ίδιος.

«Κρατάμε ζωντανή τη "Μακεδονία" γιατί κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να βγει από την διάλυση της Γουγκοσλαβίας», κατέληξε ο Ροχραμπάτσερ.

Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, που κατέθεσαν διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Οι απόψεις του όπως εκφράστηκαν δημιουργούν ένταση σχετικά με την "Μακεδονία" στην περιοχή. Πυροδοτούν την εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές και μας πηγαίνουν στο παρελθόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: