ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μετά από επτά χρόνια μνημόνια ουδείς δείχνει σοφότερος παρά μόνο φτωχότερος!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μετά από επτά χρόνια μνημόνια ουδείς δείχνει σοφότερος παρά μόνο φτωχότερος!

Αρχές κάθε νέου χρόνου μαθαίνουμε μέσω δελτίων τύπου την ύπαρξη διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο πολιτισμός είναι μια διέξοδος για την νεολαία μας.
Ταυτόχρονα οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας είναι μια διέξοδος για όσα παιδιά αναζητούν λίγο φως στο "γκρίζο" και "θολό" τοπίο της Ελλάδας του 2017. Εμείς εδώ μέσα "γκρινιάζουμε" δικαιολογημένα την ώρα που κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τις νέες στρατιές ανέργων που θα συντηρούνται με επιδόματα των 200 ευρώ τον μήνα και την "φιλανθρωπία" των δήμων από την κρατική επιχορήγηση και κάποια χρήματα από τα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.

Μετά από επτά έτη μνημόνια ουδείς δείχνει καμιά σοβαρή διάθεση για έναν ουσιαστικό διάλογο για το πως μπορούμε μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε "σοφότεροι". Βασικά δεν υπάρχει και πρόταση για να βγούμε άλλη πέρα από τις μνημονιακές επιταγές που σημαίνουν περισσότερη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Στα χρόνια αυτά άλλος πολύ και άλλος λιγότερο το έχει παίξει για μια περίοδο αντιμνημονιακός! Είναι βλέπετε στη φύση μας να μην θέλουμε να παραδεχθούμε δυσάρεστες για εμάς καταστάσεις. Άλλος βλέπει "σωτήρα" τον Σώρρα, άλλος στοχοποιεί τον διεθνή καπιταλισμό για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας, άλλος βλέπει τον δάχτυλο της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς σιωνισμού σε ό,τι μας συμβαίνει. Οι θεωρίες συνωμοσίας μας κρατάνε "ζωντανούς" και μας δίνουν άλλοθι για τα δικά μας τα λάθη.

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε στα χρόνια της κρίσης φάει τον "σανό" μας και έχουμε πει ή γράψει υπερβολές. Εμείς κάνουμε πάντα την αυτοκριτική μας και όσο και εάν κάποιοι μας θεωρούν μια "ενοχλητική" και "ακραία" φωνή μέσα στην πόλη άλλο τόσο μας διαβάζουν για να δουν που τελικά το πάμε.

Αναζητούν πίσω από εμάς συμφέροντα οικονομικά, πολιτικούς σχηματισμούς, φασιστικές σέχτες και ένα σωρό άλλα ευφάνταστα σενάρια.

Ειλικρινά με ξεπερνάει πολλές φορές το γεγονός πως άνθρωποι που με γνωρίζουν μπορούν να σκεφθούν πως θα μπορούσα να υπηρετήσω οτιδήποτε άλλο εκτός από την "τρέλα" μου για ρεπορτάζ.

Εδώ μέσα δεν υπάρχει καμιά γραμμή από κανένα οικονομικό συμφέρον. Δεν υπηρετούμε ούτε το δικό μας πόσο μάλλον κάποιων άλλων.

Η αναζήτηση της αλήθειας , ο ιδεολογικός μας αγώνας για να σας καταδείξουμε τα ψεύδη της αριστεράς αλλά και τις παραλείψεις και τα λάθη ή ακόμα και τα ψέματα της δεξιάς δεν έχουν να κάνουν παρά μόνο με την δική μας πρόθεση να έχουμε ενημερωμένους δημότες.

Δημότες που θα πρέπει να γνωρίζουν τι είναι δημόσια περιουσία και τι όχι, δημότες που θα πρέπει να γνωρίζουν πόσα εκατομμύρια ευρώ ξοδεύει ο δήμος μας κάθε χρόνο, δημότες που πρέπει να γνωρίζουν πως η "φιλανθρωπία" είναι πολλές φορές κερδοφόρα επιχείρηση για όσους την εξασκούν ως επάγγελμα.

Άλλωστε σε τέτοιες εποχές ο δημοτικός "παράγοντας" του μέλλοντος θα έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά υποσχέσεις για νέες θέσεις εργασίας ( στο δημόσιο βέβαια τομέα) και φιλανθρωπία με ιδιώτες χορηγούς που θα θησαυρίζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Γελάω πολλές φορές που οι κομμουνιστές της πόλης μας βλέπουν στο πρόσωπο μου έναν νεοφιλελεύθερο που τάχα θέλει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Γελάω γιατί έχοντας για δυο σχεδόν δεκαετίες υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γνωστών τηλεοπτικών "αστέρων" γνωρίζω πως ο ιδιώτης χωρίς έλεγχο (κάτι που δεν αντιλαμβάνονται μερικά κόμματα) είναι το ίδιο και περισσότερο καταστροφικός για την κοινωνία μας με την Σοβιετία που αυτοί υποστηρίζουν.

Άλλωστε ο δημοσιογραφικός κόσμος στην Ελλάδα είχε πάντα αριστερές αντιλήψεις και "δεξιές" τσέπες!

Η "πολιτική ορθότητα" ήταν βασικό συστατικό της ΕΣΗΕΑ και για το λόγο αυτό το λειτούργημα του δημοσιογράφου απαξιώθηκε στα μάτια της κοινής γνώμης.

Στο διαδίκτυο μάλιστα τελείως τρελές σελίδες κάνουν χιλιάδες κλικ καθημερινά "πουλώντας" φασισμό, ρατσισμό και ανορθολογισμό!

Για ποιο λόγο μας κατέταξαν οι κόκκινοι Χμερ της πόλης μας στους φασίστες είναι κάτι που οι ίδιοι ως φασίστες γνωρίζουν.

Δεν αντέχουν την κριτική για την κόκκινη διακυβέρνηση από τον Δημήτρη Κιντή , δεν αντέχουν το διάλογο για την πορεία της χώρας μέσα στην Ε.Ε , δεν έχουν κανένα επιχείρημα παρά μόνο ευχολόγια για έναν κόσμο που θα παραπέμπει στις Λαϊκές τους "δημοκρατίες" που η πτώση τους έδειξαν όλοι την ιδεολογική τους γύμνια.

Η αναβίωση του κομμουνισμού είναι ένας εφιάλτης και όχι η λύση στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και εμείς ένα ακόμα εμπόδιο στην προπαγάνδα τους.

Το λυπηρό είναι πως στο πλευρό τους συντάσσονται πολίτες που δήθεν υπερασπίζονται την αστική μας δημοκρατία υμνώντας χουντικούς δημάρχους και διεκδικώντας "δημόσια" περιουσία στο πεζοδρόμιο και όχι στα θεσμικά από την Πολιτεία όργανα.

Μαζί με όλους αυτούς είναι λογικό να συσπειρώνονται δυνάμεις της αντίδρασης που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην κοινωνία μας προς την σωστή κατά την δική μας άποψη κατεύθυνση.

Θέλουν να παραμείνουμε Σοβιετία και να διαχειρίζονται την δυστυχία μας. Δεν θέλουν να σας μάθουν να "ψαρεύετε" αλλά απλώς να σας δίνουν μερικά  "κατεψυγμένα" ψάρια για να τους έχετε και υποχρέωση.

Η δική τους "φιλανθρωπία" , η δική τους "αλληλεγγύη" , η δική τους "ηθική" θυμίζει Ταλιμπάν που δήθεν θέλουν να μας βάλουν στον ίσιο δρόμο όχι του Αλλάχ βέβαια αλλά του "πατερούλη" και της πάλαι ποτέ κραταιάς "μαμάς" ΕΣΣΔ!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: