ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Κυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα εξόδου από την κρίση πολίτες που δεν θέλουν να πιουν το πικρό ποτήρι της αυταπάτης τους!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα εξόδου από την κρίση πολίτες που δεν θέλουν να πιουν το πικρό ποτήρι της αυταπάτης τους!

Όταν το 2015 ο κόσμος πανηγύριζε για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα είχε στο μυαλό του πως θα γλίτωνε από τα μνημόνια και τους παράλογους φόρους. Ψήφισαν για να διώξουν τους κακούς "γερμανοτσολιάδες" που υπέγραφαν όλα όσα τους ζητούσαν οι "κακοί" δανειστές μας και μας οδήγησαν στο σημερινό μας αδιέξοδο.



Όποιος θεωρεί πλέον πως αυτή η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη στο θέμα της διαπραγμάτευσης έχει σίγουρα πρόβλημα στο να αντιληφθεί βασικά πράγματα πάνω στα οικονομικά θέματα. Η κυβέρνηση αυτή μας χρέωσε με 86 δις ευρώ ακόμα δάνειο και δεν πέτυχε παρά με τις παροχές και τους διορισμούς της να μας καταστήσει αποικία χρέους για πάντα για να χρησιμοποιήσω και μια προσφιλή προεκλογική τους ατάκα.

Τα συνθήματα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγιναν κουρελόχαρτα όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους Τροϊκανούς που μετονομάστηκαν σε θεσμούς για να τρώνε το σανό οι ψηφοφόροι τους. Όλες οι δημοσκοπήσεις πλέον δείχνουν πως νικητής των επόμενων εκλογών θα είναι η ΝΔ ,αλλά το θέμα είναι πως μέχρι η ΝΔ να αναλάβει τα ηνία της χώρας αυτή κινδυνεύει να μην είναι πλέον χώρα μέλος της Ε.Ε.

Όσο η χώρα καθυστερεί να βγει και πάλι για δανεισμό στις αγορές και έχει την ανάγκη των δανειστών της τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές για εθνικό νόμισμα και άτακτη χρεοκοπία.

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής απόρροια της οικονομικής κρίσης θα οδηγήσει ολόκληρα τμήματα του πληθυσμού μας να "ακουμπούν" στα άκρα για την λύση των προβλημάτων τους.

Το προδοτικό ΚΚΕ θα αποκτήσει και πάλι λίγη από την παλιά αίγλη του και η κυριαρχία της αριστεράς θα συνεχίσει να ταλανίζει την χώρα.

Το έγκλημα της δεξιάς ήταν που επέτρεψε στην αριστερά την ιδεολογική της κυριαρχία. Η ενοχική δεξιά υμνούσε και δυστυχώς υμνεί προσωπικότητες που χαντάκωσαν την πατρίδα μας.

Κανείς δεν αναζητεί πλέον τις δικές μας ευθύνες και για όλα φταίνε οι κακοί μας δανειστές. Λες και οι δανειστές θα σε δάνειζαν για την ψυχή της μάνας τους και όχι για να βγάλουν κάποιο κέρδος.

Τα επιτόκια δανεισμού μας είναι ιδιαίτερα χαμηλά και υπάρχει ο κίνδυνος βγαίνοντας στις αγορές να βρεθούμε και πάλι ένα βήμα πριν την άτακτη χρεοκοπία μας.

Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώνεται και εμείς ακόμα έχουμε αυταπάτες πως μπορούμε να απαλλαγούμε χωρίς κόστος από τα χρωστούμενα.

Η δική μας θέση είναι πως εξαιτίας αποκλειστικά και μόνο δικών μας νοοτροπιών φτάσαμε στα σημερινά μας χάλια.

Όσο ζούμε με αυτές τις νοοτροπίες τόσο θα υπογράφουμε νέα μνημόνια και θα συνάπτουμε νέα δάνεια για να αποπληρώσουμε τα προηγούμενα.

Στο ιστολόγιο αυτό δίνουμε κυρίως βάση στην σωστή οικονομική διαχείριση μιας διοίκησης. Όσοι λοιπόν δεν έχουν να προτείνουν κάτι για μείωση των εξόδων του δήμου μας ή για την αύξηση των εσόδων του, θα μας βρίσκουν μονίμως απέναντι.

Αλλαγή διοίκησης για να πάμε στα χειρότερα δεν στηρίζουμε. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αντιπολίτευση στην νυν διοίκηση και αυτοί δημόσιες σχέσεις.

Καμιά από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις δεν μας πείθει πως θα έχει καλύτερη οικονομική διαχείριση.

Για τον λόγο αυτό και έχουμε γίνει τα μαύρα πρόβατα για όλους αυτούς και έχουμε μόνο εσάς να στηρίζετε την προσπάθειά μας.

Η μείωση των δημοτικών μας υπαλλήλων δεν είναι δικό μας βίτσιο αλλά μια πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον όταν η κρατική επιχορήγηση δεν θα φτάνει ούτε για τις μισθοδοσίες τους.

Όσοι υπάλληλοι τώρα μας βρίζουν θα μας θυμηθούν όταν μετά από 25 και πλέον χρόνια εργασίας δεν θα πάρουν σύνταξη εξαιτίας της χρεοκοπίας του κράτους.

Εμείς θέλουμε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας αλλά ταυτόχρονα ο δήμος να αξιοποιεί την περιουσία του για να έχει έσοδα και να μπορεί να τους πληρώνει.

Θα οδηγηθούν γρήγορα σε απολύσεις και όσοι τώρα μας κατηγορούν για προπαγάνδα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του ιδιωτικού τομέα θα αντιληφθούν πως εμείς μιλάμε και για το δικό τους καλό.

Παραχωρούν τζάμπα τις δομές σε ιδιώτες δεν μαζεύουν τα απαραίτητα έσοδα και γρήγορα οι κομματικοί τους στρατοί θα δουλεύουν δωρεάν.

Η χώρα βουλιάζει και αυτοί ακόμα κάνουν προσλήψεις σε θέσεις όπου υπάρχει πληθώρα υπαλλήλων.

Το γεγονός πως η καθαριότητα δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό οφείλεται σε όσους διοίκησαν τον δήμο μέχρι σήμερα.

Εμείς δεν δημιουργούμε ευφάνταστες επιτροπές για να σπαταλάμε το δημόσιο χρήμα και φυσικά εμείς δεν διοικήσαμε για να κριθούμε για την ικανότητά μας.

Οι επιθέσεις που δεχόμαστε είναι απολύτως λογικές για εμάς αφού έχουν καταλάβει πλέον πως δεν μας ενδιαφέρει απλώς το να πετροβολάμε από έξω.

Σίγουρα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις εμείς θα έχουμε καθαρή και ολοκληρωμένη πρόταση για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Μια πρόταση που δεν θα υπολογίζει το πολιτικό κόστος ούτε θα χαϊδεύει αυτιά των συνδημοτών μας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: