ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επιρρεπής στις γκάφες η ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο»(Βίντεο οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Επιρρεπής στις γκάφες η ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο»(Βίντεο οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ)



Για έβδομο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για την Super League, η ΑΕΚ απέτυχε να πάρει τους τρίτους βαθμούς της νίκης, αυτή τη φορά απέναντι στον Ηρακλή. Το τελικό 2 – 2 έφερε την… υπογραφή του τερματοφύλακα της «Ένωσης», Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα, όπως άλλωστε και όλη η αμυντική γραμμή της ομάδας. Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στις προηγούμενες… επισκέψεις της ΑΕΚ στο «Καυτανζόγλειο» για το πρωτάθλημα, θα διαπιστώσουμε πως οι «γκέλες» είναι κομματάκι… συνηθισμένες!

Ανάκογλου στον Ανέστη και…πάει το αήττητο

Μετά από ένα… διάλλειμα τεσσάρων ετών, το οποίο «σημαδεύτηκε» από τους υποβιβασμούς και των δύο ομάδων, ΑΕΚ και Ηρακλής διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα play – off ανόδου της Football League της σεζόν 2014-2015. Για την πρώτη αγωνιστική εκείνου του «μίνι –πρωταθλήματος», ο «Γηραιός» υποδέχθηκε την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα στο «Καυτανζόγλειο Στάδιο». Η ΑΕΚ ήταν αήττητη εκείνη τη χρονιά στο πρωτάθλημα έχοντας 22 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά, με τους «Ηρακλειδείς» να προηγούνται με τον Πασά στο 11ο λεπτό, και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με τον Χρήστο Αραβίδη στο 27’. Στο 34ο λεπτό, ήρθε η φάση που… δικαιολογεί την αναφορά του αγώνα σε αυτό το άρθρο. Ο Δημήτρης Ανάκογλου επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα στον Γιάννη Ανέστη, όμως η αδύναμη πάσα του έδωσε την ευκαιρία στον Εμάνουελ Περόνε να μπει στη φάση και να κάνει το 2 – 1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι, το αήττητο σερί των «κιτρινόμαυρων» τερματίστηκε, με τις δύο ομάδες πάντως να πανηγυρίζουν στο τέλος της χρονιάς την επάνοδό τους στη Super League.


Η βροχή και ο Μπαρόχα

Τη σεζόν 2015-2016, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ( ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Τραϊανό Δέλλα ) ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο με 1-0 εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Σε ένα γήπεδο… πισίνα, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, οι φιλοξενούμενοι τα βρήκαν «σκούρα, όμως φάνηκε πως θα έφευγαν με το «διπλό» χάρη σε γκολ του Τόμας Πέκχαρτ στο 74ο λεπτό. Ωστόσο, ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ της ΑΕΚ, Αλάιν Μπαρόχα, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας πέντε λεπτά αργότερα. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, ο Ζιαμπάρης έκανε ένα αδύναμο πλασέ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα φάνηκε πως θα κατέληγε στην αγκαλιά του Μπαρόχα, όμως κάτι η περίεργη τροχιά της μπάλας, κάτι η βροχή, κάτι η κάκιστη αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, έγινε το 1- 1, το οποίο ήταν και το σκορ στο σφύριγμα της λήξης.

Τα πρώτα γκολ και το “mea culpa” του Μπάρκα

Φέτος, η ΑΕΚ… ανηφόρισε για να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι ενάντια στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να μην έχει δεχτεί γκολ επί Μανόλο Χιμένεθ ( αντικατέστησε τον Ζοσέ Μοράις, που αντικατέστησε τον Τιμούρ Κετσπάγια...που είχε αντικαταστήσει τον Στέλιο Μανωλά, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Γκουστάβο Πογέτ! ). Συγκεκριμένα, η «Ένωση» μετρούσε πριν την αναμέτρηση με τον Ηρακλή τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες με σκορ 11 – 0! Όμως έμελλε τα πρώτα γκολ που θα δεχόταν η ομάδα επί «Μανόλο» να είναι και τα χειρότερα, μιας και ήταν και τα δύο… προσφορά του ( ικανότατου το δίχως άλλο ) Βασίλη Μπάρκα. Λανθασμένη αντίδραση στο αδύναμο σουτ του Περόνε στο 39’, με τον Ηρακλή να ισοφαρίζει έτσι το γκολ του Βάργκας απ’ το 19ο λεπτό, αποτυχημένη ντρίμπλα πάνω στον Κούρο στο 64’,και η ανατροπή έχει ολοκληρωθεί! Το τελικό 2 – 2 «έγραψε» δεκατρία λεπτά αργότερα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ΑΕΚ. Πάντως, ο Βασίλης Μπάρκας δεν κρύφτηκε πίσω απ’το δάκτυλό του, καθώς παραδέχτηκε μετά τον αγώνα την κακή του επιλογή στο δεύτερο γκολ του Ηρακλή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Επιμέλεια : Γιάννης Πολιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: