Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Μπράβο Βασίλη και λίγα τους είπεςΔεν γνωρίζουμε εάν ισχύει το παρακάτω περιστατικό που δημοσιεύθηκε σε άλλη ιστοσελίδα. Βλέπουμε όμως πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν πήγε στην Άρτα να το παίξει ο "τάκτης" του Τζόκερ εάν βέβαια είναι αληθή όσα αναφέρει ο καταγγέλλων συνταξιούχος στρατιωτικός. Το θέμα είναι πως η κοινωνία μας έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για συνταξιούχους ετών 45 και δεν δύναται να πληρώνει συνεχώς νέους φόρους για να συντηρεί όλες αυτές τις στρατιές των κομματόσκυλων που μας οδήγησαν έως εδώ. Για εμάς πλέον ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Αρκετά έχουν υποστεί ήδη  οι νέες γενιές που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Αρκετά έχει πάθει η δική μου γενιά που μας κατάντησαν να είμαστε άνεργοι ή να δουλεύουμε για ελάχιστα χρήματα. 

Αρκετά ασχοληθήκαμε με τα σοσιαλιστικά τους οράματα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ που κατέστρεψε τον κοινωνικό ιστό της χώρας Ήρθε η ώρα της αλήθειας , ήρθε η ώρα η πατρίδα μας να πάψει να είναι η τελευταία Σοβιετία της Ε.Ε. 

Διαβάστε πως περιγράφει το περιστατικό ο συνταξιούχος θέλοντας να δείξει τάχα μου την κοινωνική αναλγησία της δεξιάς και του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια. Είμαστε σίγουροι πως σε όλη την προεκλογική εκστρατεία με ανάλογα επιχειρήματα θα προσπαθήσουν να μαντρώσουν δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους για να μην ψηφίσουν την ΝΔ. 


Εμείς εάν και εφόσον η ΝΔ δεσμευτεί για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που χρόνια τώρα δεν πατάνε στις υπηρεσίες που έχουν διοριστεί και δεσμευτεί επίσης πως θα κόψει συντάξεις από όσους παράνομα τις παίρνουν μόνο τότε θα ασχοληθούμε σοβαρά από το να στηρίξουμε την προσπάθεια τους να ανέλθουν στην εξουσία. 

Δεν μας είναι ευχάριστο να αναπαράγουμε απόψεις αριστερές που μας στοίχισαν την σημερινή μας κατάντια. Τα δικά τους ψέματα πληρώνουμε σήμερα και σε δυο χρόνια το αργότερο θα αποχωρήσει άλλη μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να μας βγάλει από την οικονομική κρίση. Τα υπόλοιπα διαβάστε τα για να δείτε πως θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε πάλι στο παραμύθι της κοινωνικής ευαισθησίας της αριστεράς. Κοιτάξτε λοιπόν πως περιγράφει ο συνταξιούχος στρατιωτικός μας την συνάντησή τους με τον Βασίλη Κικίλια

Το περιστατικό όπως το περιγράφετε στο ιστολόγιο της Ένωσης Αποστράτων Ν. Άρτας.

Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και περί ώρα 11:00, με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Α.Α.Σ./Παρ. Άρτας και συνοδευόμενος από δύο συναδέλφους, συναντήθηκα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας, με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, βουλευτή Βασίλη Κικίλια,που είχε επισκεφθεί την περιοχή μας, από την προηγούμενη ημέρα, προκείμενου να συζητήσουμε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν τόσο τα ε.ε. όσο και τα ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τις παράνομες, αντισυνταγματικές, επώδυνες, εκ προθέσεως και δυσβάσταχτες μειώσεις που επιβλήθηκαν, στους μισθούς και τις συντάξεις, όπως καθώς και πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει το όλο θέμα το κόμμα που εκπροσωπεί και δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ, στην περίπτωση που μελλοντικά επανέλθει στην κυβέρνηση.

Λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης και ενώ βρισκόμουν στο αρχικό στάδιο της ενημέρωσης με διέκοψε λέγοντάς μου: ” Γιατί λες, πως οι μειώσεις, που σας έγιναν, ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές;” Του απάντησα λέγοντας του, πως είχα μαζί μου, τις αποφάσεις του ΣτΕ και τον προέτρεψα να τις διαβάσει, τότε σηκώθηκε από την θέση του, εκνευρισμένος και πηγαινοερχόμενος πίσω από το γραφείο, ωρυόμενος άρχισε να μου λέει:
. “Μη μας ψηφίσεις, δεν την θέλουμε την ψήφο σου, δεν θέλουμε την ψήφο κανενός σας, το κατάλαβες;”
. “Τι δεν καταλαβαίνεις; Θα σας κόψουνε κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και εμείς το ίδιο θα κάνουμε, όταν γίνουμε κυβέρνηση, θα κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις. Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει τίποτε, το κατάλαβες;”
. ” Τι θέλεις, τι ζητάς;”

Στο σημείο αυτό, σηκώθηκα από την καρέκλα μου και του είπα ότι, ζητάω δικαιοσύνη και ισότιμη αντιμετώπιση και για αρχή μια συγγνώμη και να απολογηθούν γι΄αυτά που εκ προθέσεως μας έκαναν. Μου απάντησε λέγοντάς μου:

. “Και ο πατέρας μου, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και του μείωσαν τη σύνταξη, σε όλους έγιναν μειώσεις. Τέλος.”

Του απάντησα λέγοντάς του ότι, δεν τον φοβάμαι, ότι μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά από τον ίδιο, ότι σαν άνθρωπος έχω αρχές και αξίες και ξέρω να σέβομαι τον συνομιλητή μου. Μου απάντησε ειρωνικά, λέγοντάς μου: “Καλά κάνεις.”

Στη συνέχεια τον ρώτησα να μου πει εάν, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και προστασίας του πολίτη, που είχε διατελέσει κατά την περίοδο, Ιουνίου 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, είχε διαβάσει και εάν γνώριζε, ως όφειλε, τις παρακάτω αποφάσεις του ΣτΕ:

Την 2192/14, που επέβαλε στην τότε συγκυβέρνηση να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.
Την 1128/14, που ακύρωνε και αναγνώρισε, ως αντισυνταγματικό τον ν.4307/14, με τον οποίο, η τότε συγκυβέρνηση,αντί να εφαρμόσει την 2192/14, απόφαση του ΣτΕ, προέβη στη θέσπισή του, με τον οποίο ρυθμιζόταν η καταβολή του 50%, των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών σε 36 μηνιαίες δόσεις.

 Στο παραπάνω ερώτημα δεν έλαβα καμιά απάντηση και στη συνέχεια,στράφηκε σε ένα από τα μέλη που με συνόδευαν και αφού άκουσε την ερώτησή του, που αφορούσε τις συντάξεις χηρείας, απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Στην συνέχεια, με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου, δεν μου επέτρεψε να ολοκληρώσω, αυτά που ήθελα να πω και αποχώρησα. 

Για δεοντολογικούς λόγους δεν αναφέρω τις απρεπείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε.
Πηγή: eaasartas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :