ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μα γιατί παίρνουν δάνεια αφού "έχει" αποθεματικό το ταμείο του Δήμου;

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Μα γιατί παίρνουν δάνεια αφού "έχει" αποθεματικό το ταμείο του Δήμου;

Μετά τα 3.000.000 ευρώ δάνειο από την Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή Τράπεζα η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να "αγοράσει" μέσω leasing μηχανολογικό εξοπλισμό για την υπηρεσία καθαριότητας.
Το "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ" που ως γνωστόν δεν είχε διαφωνήσει για το δάνειο που αφορούσε τον "έξυπνο" φωτισμό της πόλης μας, θεωρώντας πως μέσω αυτού του έργου θα εξοικονομηθούν στο μέλλον τα χρήματα της επένδυσης θεωρεί πως 1.255.560 ευρώ είναι ιδιαίτερα υψηλό ποσό για να ανανεωθεί ένας "στόλος" στον τομέα της καθαριότητας που παρεδόθη άρτιος από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Αναγνώστου.
Και μπορεί στον τομέα της καθαριότητας να αντιμετωπίζει προβλήματα η νυν διοίκηση αλλά εμείς θεωρούμε πως αξιοποιώντας στο έπακρο τα απορριμματοφόρα που είχαν αγοραστεί από την διοίκηση του κ. Αναγνώστου και διατηρώντας σε ετοιμότητα το προσωπικό μπορείτε να αντεπεξέλθετε- στις ανάγκες καθαριότητας του δήμου μας.




Φυσικά και ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα είναι ο τελικός αφού φανταζόμαστε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την νέα αυτή "αγορά" που θα δεσμεύσει και τις επόμενες διοικήσεις που θα κληθούν να αποπληρώνουν μηνιαίως το leasing .
Μέσα στην συγκεκριμένη έκθεση υπάρχει όπως βλέπετε και το κόστος για ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Καλούμε τους φίλους που ασχολούνται με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να μας πουν και αυτοί την δική τους γνώμη για τις τιμές. Δεν θέλουμε άλλωστε να παίξουμε τους παντογνώστες. Ως δημοσιογράφοι θεωρούμε πως είναι χρέος μας να αναδείξουμε το συγκεκριμένο θέμα αφού ευτυχώς κάποιοι αντιδρούν από τον χώρο της αντιπολίτευσης. 

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε πως κατά επανάληψη μέσα σε δημοτικά συμβούλια η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως έχει αποθεματικό που ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ! 

Για ποιον λόγο λοιπόν δανειζόμαστε για να κάνουμε αυτές τις αγορές; Η δημοτική παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση του κ. Γιάννη Αναγνώστου που τόσο έχει θιγεί (και από εμάς) για το γνωστό πλέον σε όλους "σκάνδαλο" κακοδιαχείρησης Ευώνυμος είναι η πρώτη που προσπαθεί να αναδείξει το θέμα αυτό προς όφελος των δημοτών μας. 

Αλήθεια κ. Δήμαρχε τι γίνεται με εκείνον τον διαχειριστικό έλεγχο για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε έχουμε καταλήξει κάπου ή θα συνεχιστεί να είναι "όμηρος" σας ο κ. Αναγνώστου για καμιά δεκαετία ακόμα με κάτι το οποίο ούτε στην δικαιοσύνη έχει οδηγηθεί αλλά  ούτε έχει κοινοποιηθεί κάποιο επίσημο πόρισμα για τι πραγματικά συνέβη και κυρίως για το εάν ζημιώθηκε οικονομικά ο δήμος. 
Και βέβαια στην ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε υπήρχαν και από άλλες δημοτικές παρατάξεις εάν θυμάστε την περίπτωση του κ. Κοκοτίνη. 


Φανταζόμαστε πως θα μάθουμε κάποια στιγμή και θα ενημερωθούν και οι δημότες μας για αυτό.
Για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δεν έχουμε μάθει να στήνουμε "Βατοπέδια" ούτε θεωρούμε πως με μια συγγνώμη στον Γιάννη Αναγνώστου "καθαρίζουμε". Για αυτό κάτι που εμείς θεωρούσαμε και θεωρούμε "σκάνδαλο" κακοδιαχείρισης αναγκαζόμαστε και το βάζουμε σε εισαγωγικά και αυτό εξαιτίας της δικής σας αδράνειας να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαχειριστικού ελέγχου και να έχουμε επιτέλους πόρισμα και για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ.

Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ του ΕΥΩΝΥΜΟΥ αρχίζει να φαντάζει "μικρό" σε ό,τι συνέβαινε επί δεκαετίες στον δήμο μας. Και φυσικά δεν σας έχουμε ακούσει ποτέ να λέτε κάτι για την διοίκηση του κ. Γεωργάκη. 

Τα γράφουμε αυτά για να μην μας απαντήσετε και πάλι με τον γνωστό στυλ "καλά εσείς μιλάτε;" γιατί εμείς ρωτάμε με μόνο μας γνώμονα  το δημόσιο συμφέρον και όχι επειδή θέλουμε να πολιτευθούμε απέναντί σας. 

Εάν το κάνουμε αυτό (έχουμε γράψει δεκάδες φορές πως δεν μας αρέσει να πετροβολάμε από έξω) θα το κάνουμε από αγανάκτηση βλέποντας πως μια κεντροδεξιά παραμένει δυστυχώς διασπασμένη στην πόλη μας δίνοντας την δυνατότητα σε εσάς να κερδίζετε την μια εκλογική μάχη μετά την άλλη. 

Αφού λοιπόν ο δήμος έχει αποθεματικά ας αξιοποιήσει τον παλιό στόλο ανανεώνοντας εάν χρειάζεται κάποια από τα απορριμματοφόρα με χρήματα όχι δανεικά αλλά από το πλεόνασμα που έχετε δημιουργήσει. 

Αυτά προς το παρόν τα υπόλοιπα στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα κληθείτε να απαντήσετε σε αυτά και πολύ περισσότερα. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 






Δεν υπάρχουν σχόλια: