ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Απάντηση της Νέας Δημοτικής Κίνησης στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Απάντηση της Νέας Δημοτικής Κίνησης στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη

Τόσο εμπαθής, τόσο άσχετος, τόσο λαϊκιστής ή και τα τρία μαζί;


Αγαπητέ κύριε Μαρίνη,

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας κείμενο του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Χατζηδάκη, με το οποίο παραποιεί εντελώς την πραγματικότητα όσον αφορά τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης στον τομέα της καθαριότητας, ισχυριζόμενος ότι κατά την τετραετία 2006-2010 ο Δήμος προμηθεύτηκε «ένα και μόνο» απορριμματοφόρο.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση των πολιτών αλλά και του… κ. Χατζηδάκη, πρέπει να σας γνωρίσουμε τα εξής:


Μέσα σε μία μόνο τετραετία -και όχι σε δύο όπως η σημερινή Δημοτική Αρχή- η προηγούμενη Διοίκηση ανανέωσε σχεδόν όλον τον στόλο της καθαριότητας και παρέδωσε πριν από επτά χρόνια έναν τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό με τον οποίο πορεύεται ο Δήμος μέχρι και τώρα.

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι ο ακόλουθος:
1. Ένα απορριμματοφόρο MERCEDES 10 t, μεγάλο για το κέντρο της πόλης.
2. Δύο απορριμματοφόρα MERCEDES 6 t.
3. Ένα απορριμματοφόρο MERCEDES, μικρό για στενούς δρόμους.
4. Δύο απορριμματοφόρα ISUZU, μικρά για τα στενά της Αγίας Μαρίνας.
5. Δύο απορριμματοφόρα αερίου καυσίμου MERCEDES για την αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης.
6. Ένας τράκτορας VOLVO, επικαθήμενος για τις νταλίκες της μεταφόρτωσης.
7. Ένα αυτοκίνητο FIAT  IVECO με αρπάγη για την αποκομιδή των κλαδιών.
8. Δύο αυτοκίνητα – σκούπες πεζοδρομίων
9. Μία σκούπα οδών HACO.
10. Μία σκούπα μεγάλη IVECO
11. Δύο αυτοκίνητα επιβατικά μικρά CITROEN C1 για τις ανάγκες των εποπτών καθαριότητας.
Επίσης, κατά τη θητεία της προηγούμενης Διοίκησης, αποκτήθηκαν:
Α. Ένα φορτηγάκι IVECO για την Τεχνική Υπηρεσία
Β. Δύο λεωφορεία SOLARIS για την Δημοτική Συγκοινωνία
Γ. Δύο αυτοκίνητα μικρά FORD, τύπου VAN.
Δ. Ένα ΙΧ αυτοκίνητο SKODA
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 22 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.

Πρέπει παράλληλα να σας γνωρίσουμε ότι, πέρα από την ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων, η Διοίκηση Αναγνώστου δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό για να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας (γραφεία, συνεργεία, χώρους υγιεινής, αποθήκες), ενώ εφάρμοσε για πρώτη φορά στην πόλη τα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οικιακών αποβλήτων.
Και όλα αυτά, χωρίς να χρεώσει τον Δήμο ούτε με ένα ευρώ από δάνειο, σε αντίθεση με τη σημερινή Διοίκηση που, παρόλο που προμηθεύεται λιγότερα από τα μισά μηχανήματα από όσα είχε προμηθευτεί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χρεώνει τον Δήμο με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ δάνειο. 

Προγραμματίζει δε άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ δάνειο για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού. Την ίδια στιγμή, ο κ. Χατζηδάκης ισχυρίζεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ξεπερνούν σήμερα τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμαρχος ανεβάζει το ποσό αυτό στα 7 εκατομμύρια ευρώ, όμως κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά υπάρχει έστω και ένα ευρώ διαθέσιμο.
Είναι η πρώτη φορά από την εποχή που συστάθηκε ο Δήμος, το 1962, που αυτός θα βρεθεί χρεωμένος με δάνεια περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ και δεν ξέρουμε τι άλλο θα σκεφτεί στην πορεία η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Φαίνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης, επτά χρόνια αντιδήμαρχος, δεν έμαθε (ή κάνει πως δεν γνωρίζει) ούτε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου ούτε με ποιον τρόπο κατάφεραν να αντεπεξέλθουν οι Υπηρεσίες όλο αυτό το διάστημα από το 2010 μέχρι σήμερα στις ανάγκες καθαριότητας της πόλης.
Αυτή είναι και η διαφορά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής από τη σημερινή. 

Ότι την τετραετία 2006-210, χωρίς τυμπανοκρουσίες και καθημερινά δελτία τύπου έγινε ουσιαστικό έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενώ η σημερινή διοίκηση, παραπλανώντας τους δημότες με ασύστολα ψέματα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο της.
Εάν χρειαστεί για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον συγκεκριμένο ή και για άλλους τομείς της δραστηριότητας του Δήμου, θα επανέλθουμε.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
 Νέα Δημοτική Κίνηση




Δεν υπάρχουν σχόλια: