ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι ακριβώς προσφέρει ο Συμπαραστάτης του Δημότη; Και για ποιο λόγο επελέγη πρόσωπο από άλλο πολιτικό χώρο; Μήπως για να δείχνει η δημοτική αρχή αμερόληπτη;

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τι ακριβώς προσφέρει ο Συμπαραστάτης του Δημότη; Και για ποιο λόγο επελέγη πρόσωπο από άλλο πολιτικό χώρο; Μήπως για να δείχνει η δημοτική αρχή αμερόληπτη;

Τελικά δεν ήταν και τόσο αξιόπιστη η καταγγελία που μας έκαναν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο για την παραπομπή σε συγκεκριμένο site της πόλης για αιτήσεις σχετικές με τους παιδικούς σταθμούς. Και αυτό γιατί παίρνοντας εμείς τηλέφωνο όχι με την ιδιότητά μας αλλά ως γονείς μας παρέπεμψαν να περιμένουμε κάποιες μέρες που θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή πάνω στην πλατφόρμα του δήμου Ηλιούπολης.



 Όμως για να μην θίγετε και ο Τάκης Παπαδόπουλος να τονίσουμε πως φυσικά και δεν αφορούσε το site του Ηλιούπολη για Όλους η αναφορά μας σε προηγούμενη ανάρτηση. Άλλωστε εμείς για αριστερό site έχουμε το Ηλιούπολη για Όλους που πρόσκεινται στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς από Σύριζα έως Ανταρσύα και δεν τους έχουμε για κολλητούς της νυν δημοτικής αρχής. Βέβαια όποιος δεν κάνει κριτική { αυτοί όσο μπορούν κάνουν} είναι εν δυνάμει σύμμαχοι του κ. Βαλασόπουλου. Και εμείς ακόμα λόγω αδυναμίας και έλλειψης κυρίως χρόνου τους αφήσαμε λιγάκι στην ησυχία τους και αυτό μάλλον λειτούργησε αρνητικά για αυτούς. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως δρουν ανεξέλεγκτοι μέσα στα δημοτικά συμβούλια και φωνάζουν πως θα πάρουν δάνεια και 10.000.000 ευρώ για να φτιάξουν όλους τους δρόμους της πόλης όπως μας κατήγγειλλε επικεφαλής δημοτικής παράταξης πως συνέβη, όταν ρωτήθηκαν για τα υψηλά δάνεια που συνάπτουν και που φυσικά θα βαρύνουν για πολλά χρόνια όλους εμάς και κυρίως την επόμενη δημοτική αρχή που θα κληθεί να συνεχίσει να τα αποπληρώνει.

Πάμε λοιπόν στο σημερινό μας ερώτημα για να δούμε και τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Τι ακριβώς έργο έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο συμπαραστάτης του δημότη και για ποιο λόγο επελέγη να είναι από άλλο πολιτικό χώρο;

Να τονίσουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν πως ο δήμος μας έχει διαφημίσει σε όλους τους τόνους το "θεσμό" του συμπαραστάτη του δημότη . Διαβάστε εδώ για να δείτε πόσο κολακευτικά μιλάνε για ένα "θεσμό" που στην ουσία δεν προσφέρει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.
Γιατί αφού έχω πρόβλημα με τον δήμο γιατί να διαμεσολαβήσει για το δικό μας πρόβλημα κάποιος που τον έβαλε εκεί ο δήμος για να κατευνάσει τις δικές μου διαφορές με την εκάστοτε δημοτική αρχή;
Είναι σαν τις ανεξάρτητες αρχές που είναι το άλλοθι της εκάστοτε εξουσίας για να συνεχίσει να αδιαφορεί για τα προβλήματα των πολιτών
Έχω προσωπική εμπειρία από τον Συνήγορο του Πολίτη αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Σήμερα το θέμα μας είναι να μάθουμε τι ακριβώς έχει προσφέρει ο Συνήγορος του Δημότη ή καλύτερα και ορθότερα ο Συμπαραστάτης του Δημότη όσα χρόνια λειτουργεί ο θεσμός στην πόλη μας.
Πόσοι δηλαδή συμπολίτες μας εξυπηρετήθηκαν; Τι αιτήματα έθεσαν; Εάν ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής πληρώνεται από τον δήμο {δεν πιστεύουμε πως συμβαίνει} για τις υπηρεσίες του ή είναι απλώς απεσπασμένος από την δουλειά του στο Δημόσιο και απλώς δεν πατάει εκεί για να τον έχουμε εδώ και να μας "βοηθάει" στα προβλήματά μας.
Και βέβαια πως αξιοποιεί τις καταγγελίες που δέχεται από τους δημότες μας , από τις επιχειρήσεις της πόλης και με ποιο τρόπο "πιέζει" την εκάστοτε δημοτική αρχή για να επιλύσει τα αιτήματα και τις καταγγελίες των δημοτών.
 Γιατί ο μόνος τρόπος που μένει πάντα στον πολίτη για να βρει το δίκιο του είναι η δημοσιοποίηση και στοιχεία τέτοια δεν έχουμε δει ποτέ από τον συμπαραστάτη του δημότη.
Η δημοσιοποίηση είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό όσο περισσότερο αντιδημοκρατική είναι μια εξουσία τόσο περισσότερο προσπαθεί να καταπνίξει τις ενοχλητικές φωνές. Στις δυτικές χώρες μέσω αγωγών και μηνύσεων και στις Βενεζουέλες και Τουρκίες μέσω δολοφονιών εκπροσώπων του τύπου και κλείσιμο ενοχλητικών ΜΜΕ.
Επειδή εμείς είμαστε τυχεροί και ανήκουμε ακόμα στον δυτικό κόσμο ζητάμε περισσότερη διαφάνεια στις εργασίες που πράττει κάθε ¨ανεξάρτητη" αρχή πριν αρχίσουμε και καταγράφουμε τις καταγγελίες των δημοτών σε αυτή και παρουσιάσουμε ως οφείλουμε τις απαντήσεις και τις "λύσεις" που παίρνουν.
Αυτά και καλό υπόλοιπο σε όλους και όλες εσάς που εξακολουθείτε και πιστεύετε πως μόνο μια "κρυφή κάμερα" μπορεί να φανερώσει την απόλυτη αλήθεια.

Γιατί τελικά αυτό που γίνεται με τις συμμαχίες "δεξιών" και "αριστερών" στην πόλη μας μόνο με κρυφή κάμερα μπορεί να αποκαλυφθεί .

Ας όψεται ο νόμος Βενιζέλου που μας έχει κάπως πιο "μαζεμένους" αλλιώς ήδη θα είχαμε "δράματα" από αυτούς που φαντάζονται πως μπορούν να μας κοροϊδέψουν ή να μας σταματήσουν.
Μέσα στα καθήκοντα του συμπαραστάτη του δημότη είναι να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για τα αιτήματα και τις καταγγελίες που δέχεται το έχει κάνει μέχρι σήμερα;
Διαβάστε εδώ την μοναδική συνέντευξη του Γαβριήλ Αραμπατζή σε τοπικό μέσο όπου μας εξηγεί τα καθήκοντά του και πως τα διακπεραιώνει.
Σ.Μ 

1 σχόλιο:

no είπε...

"Αγαπητέ" Σταύρο, Νονέ μας,

Από τότε που εμφανίστηκες, αν και χάνεσαι κάποιες φορές για προσωπικούς λόγους, έχεις γίνει κριτής του site μας. Πόσο παίρνουμε, από που τα παίρνουμε, αν είμαστε αριστεροί ή πιο πολύ αριστεροί και γενικά έχεις κάποιο μικρό προβληματάκι μαζί μας.

Δεν ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα σου. Θα ήθελα να το μάθαινα κάποια στιγμή.

Τώρα δεν ξέρω αν ανάλογα με τα φεγγάρια ή τις "εντολές" βάζεις στόχο κάποιον αλλά έχεις "αγαπητέ" μου πρόβλημα. Μια εμείς, μια το άγαλμα, μια το Μουσείο, μια οι ακριβοί καταστηματάρχες της πόλης μας, μια οι "πρώην" δεξιοί φίλοι σου - ελπίζω να μην τα βάλεις αν δεν σου κάνουν τα κέφια και με τους νέους.

Εντέλει "αγαπητέ" τι ακριβώς πρεσβεύεις; τι ακριβώς έχεις αποφασίσει να κάνεις στην ζωή σου; Μόνο να κράζεις; Έλεος.

Για να επανέλθω όμως στα δικά μας.

Δεν σου επιτρέπω και το εννοώ να ξαναβάλεις ταυτότητα στο site μου. Το site είναι αυτό που είναι και πιστεύω ότι θα είναι στον χώρο για πολλά χρόνια. Πρωτιές και alexa που είχες κόλλημα απλώς μπορείς να βλέπεις μόνος σου και να γράφεις. Είμαστε εκεί και είσαι .... εκεί....

Παναγιώτης Παπαδόπουλος