ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προσέχετε τις περιουσίες σας οι ληστές κάνουν πάρτι

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Προσέχετε τις περιουσίες σας οι ληστές κάνουν πάρτι

Καλό μήνα σε όλες τις Ηλιουπολίτισες  και τους Ηλιουπολίτες. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται δυστυχώς και στην περιοχή μας μπαράζ ληστειών. Έτσι κάποιοι φίλοι που είδαν τα αυτοκίνητά τους να εξαφανίζονται και τα σπίτια τους να είναι ανάστατα από τις επιδρομές κακοποιών με παρακάλεσαν να αναδείξω το θέμα.



Στην αστυνομία όπου κατέφυγαν τους συμβούλεψαν να προμηθευτούν με συστήματα ασφαλείας και να μην κρατάνε υψηλά χρηματικά ποσά στο σπίτι τους. Μάλιστα ένας εξ΄ αυτών λόγω προβλημάτων που είχε με τις τράπεζες (χρωστάει δάνεια) είχε στο σπίτι του ένα υψηλό ποσό το οποίο και φυσικά έκανε φτερά! Στην παιδική μου ηλικία δεν θυμάμαι ποτέ στη γειτονιά όπου μένω να έχουμε το παραμικρό κρούσμα ληστείας. Θυμάμαι μάλιστα ότι σπάνια κλείδωνα την πόρτα του σπιτιού φεύγοντας και για όλη την δεκαετία του 1980 η μονοκατοικία η οποία έμενα δεν είχε πόρτα ασφαλείας και τα παράθυρα ήτανε ξύλινα.

Και τα θυμάμαι εγώ που είμαι 47 ετών σήμερα. Φανταστείτε άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας τι έχουν να σας διηγηθούν. Αντιλαμβάνομαι πως οι εποχές άλλαξαν σε θέματα εγκληματικότητας προς το χειρότερο αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι όμως είναι γιατί θα πρέπει εν μέσω κρίσης να αντιμετωπίζουμε ως τοπική κοινωνία και αυτό. Η πάγια θέση μου είναι πως η Αστυνομία είναι εντελώς ανεκπαίδευτη στο να αντιμετωπίσει οργανωμένες συμμορίες κακοποιών. Βλέπετε και τεχνολογικά βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από όλους εμάς που με κάμερες ασφαλείας και αντικλεπτικά προσπαθούμε να σώσουμε τις περιουσίες μας. Το παρόν νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή δεν επιτρέπει στους περισσότερους να έχουν όπλα στις οικίες τους. Εάν εξαιρέσεις κάποιες κυνηγετικές καραμπίνες ανθρώπων που έχουν αυτό το χόμπι όλα τα άλλα όπλα είναι παράνομα.

Έτσι οι ληστές γνωρίζουν πολύ καλά πως το δικό τους περίστροφο είναι αυτό που θα σε αναγκάσει να μην αντισταθείς. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι αλλοδαποί ή ημεδαποί δράστες παρακολουθούν τα σπίτια για καιρό και εισβάλλουν όταν οι ιδιοκτήτες δεν είναι μέσα. Το περιστατικό με τον ηλικιωμένο πρώην λιμενικό στη Γλυφάδα όπου παράνομα οπλοφορούσε και γλίτωσε από τους δύο δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι του χτυπώντας τον με μανία μας οδηγεί σε συμπεράσματα πολύ φρικτά στο τι μπορεί να υποστούν αγαπημένα μας πρόσωπα. Το ζήτημα της ασφάλειας καθορίζει πρωτίστως την ποιότητα της Δημοκρατίας μας γιατί Κράτος που δεν παρέχει ασφάλεια δεν υφίσταται.

Η τωρινή κυβέρνηση δείχνει μια πρωτοφανή ανοχή σε πολλές μορφές εγκληματικότητας ενώ δεν σέβεται την ατομική ιδιοκτησία. Οι ιδεοληψίες τους οδηγεί όλους εμάς σε απόγνωση και κάθε μέρα παρακολουθούμε μέσα από τα δελτία ειδήσεων περιπτώσεις κακοποίησης και ξυλοδαρμού ηλικιωμένων ανθρώπων με σκοπό την ληστεία.

Δεν γνωρίζω τι ακόμα ως κοινωνία είμαστε σε θέση να υποστούμε όμως θεωρώ πως η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να αδιαφορεί σε ζητήματα εγκληματικότητας. Γιατί εάν χθες λήστεψαν το γείτονά σου αύριο ίσως έρθει και η δική σου σειρά. Θα έπρεπε να είχα γράψει νωρίτερα για αυτό το θέμα γιατί η "ήσυχη" Ηλιούπολη πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη των παιδικών μου χρόνων.

Σταύρος Μαρίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: