ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης στοχοποιεί έναν Αρχιμανδρίτη επειδή δεν συμφωνεί με τις αντεθνικές απόψεις τους

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης στοχοποιεί έναν Αρχιμανδρίτη επειδή δεν συμφωνεί με τις αντεθνικές απόψεις τους


Την παραπάνω αφίσα ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης την θεωρεί εθνικιστικού περιεχομένου και εγκαλεί τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου για αυτήν! Θεωρούν μάλιστα πως η συγκεκριμένη αφίσα διχάζει το χριστεπώνυμο πλήθος των πιστών! Καλεί μάλιστα την ηγεσία της Εκκλησίας καθώς και άλλους κληρικούς της πόλης μας να πάρουν θέση για αυτή την αφίσα. Και συνεχίζει πως θέση για αυτή την αφίσα πρέπει να πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας!!! Μακάρι να γίνει αυτό για να δούμε ποιοι είναι δημοκρατικοί και ποιοι όχι . Ή για να διαπιστώσουμε ποιοι από τους δημοτικούς μας συμβούλους που το παίζουν πιστοί θεωρούν πως η Εκκλησία μας πρέπει να έχει λόγο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και ποιοι απλώς θέλουν τους κληρικούς μας διακοσμητικές γλάστρες ή χειροκροτητές της εκάστοτε  Εξουσίας. Τώρα εάν τους ενοχλεί το "η Μακεδονία είναι μόνο Ελλάδα" ή το "δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες" που είναι γραμμένα πάνω στην επίμαχη αφίσα θα σας γελάσω. Από την πλευρά μου να πω συγχαρητήρια στον Αρχιμανδρίτη που με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνης στην πόλη μας σκέφθηκε να υπενθυμίσει στους συμπολίτες μας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την Ιστορία μας.
Άλλωστε είναι χρέος των ιερωμένων κάθε βαθμίδας να αφυπνίζουν συνειδήσεις. Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ δεν πολιτικολογεί όπως θεωρούν οι "σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων αριστερών κομμάτων απλώς επιτελεί το ύψιστο καθήκον του που δεν είναι να εκτελεί μόνο μυστήρια αλλά να προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή στους πιστούς την Αγάπη τους για την πατρίδα. Ιερείς όπως ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ( τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά παρακολουθώ την πλούσια κοινωνική δράση του) τιμάνε τα ράσα που φοράνε. Η απάντηση του Αρχιμανδρίτου στην κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης είναι ενδεικτική της μαχητικότητας αλλά και της ευγένειας που τον διακρίνει. Γιατί κακά τα ψέματα έχει στοχοποιηθεί ουκ ολίγες φορές από πολιτικά πρόσωπα αλλά δεν τους έκανε την χάρη και δεν έσκυψε το κεφάλι.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Αρχιμανδρίτη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης ανατρέξτε να την βρείτε σε όσους ακόμα και τώρα δεν αντιλαμβάνονται πως για την Μακεδονία μας χύθηκε αίμα και ΟΥΔΕΙΣ έχει το δικαίωμα να χαρίζει την Ιστορία μας όταν η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι αντίθετοι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις με την συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε η συγκεκριμένη συμφωνία όταν θα έρθει προς κύρωση ΔΕΝ περνάει ακόμα και από την παρούσα ΒΟΥΛΗ , φανταστείτε δηλαδή από την επόμενη που θα προκύψει μετά τις εκλογές. 

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ προέβη στην παρακάτω δήλωση την οποία και αναδημοσιεύουμε αυτούσια από το ιστολόγιο ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  και την έκανε στον συμπολίτη μας Άγγελο Κάνδηλα. 

"Ο παπα Σεραφείμ κάνει κηδείες και όσο θέλει ο Θεός θα συνεχίσει να κάνει.

Τώρα για όσους ασχολούνται με τα προβλήματα των πολιτών και της Ηλιούπολης, όσο οι κάτοικοι των Οθωνών, για αυτούς μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην συγκέντρωση των Αθηνών για τη Μακεδονία μας.
Αλήθεια τι σημαίνει Μέσα Μαζικής Δικτύωσης; Πρώτη φορά ακούω τον όρο.


Σας περιμένουμε στο πανηγύρι, που γιατί να το κρύψομεν άλλωστε μετά από χρόνια που το είχαν σταματήσει οι επαγγελματίες της περιοχής, προσωπικά το εντάξαμε στην εορτή της εκκλησιαστικής κοινότητας και το διατηρούμε και το αυξάνουμε, για να ξεχάσουν προς στιγμή μνημόνια και φόρους, ενορίτες και μη.

Ε, και επειδή την μόνη πολιτική ταυτότητα που αποκτήσαμε είναι αυτή του "Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου", ας μην κάνουν οι τοπικοί τάχα και τους Θρησκευτικά καταρτισμένους προσκαλώντας θυμηδία.
Πριν λίγες μέρες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ταύτισε τις πρακτικές τους με τις ο πρακτικές της Χούντας, κάτι που επιβεβαίωσε και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας: "Η σημερινή κυβέρνηση είναι μια φασιστική κυβέρνηση, μία εντεταλμένη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πήρε εντολή για το όχι πριν από τρία χρόνια, και εφαρμόζει το ναι επί τρία χρόνια με το έτσι θέλω. Μια κυβέρνηση που έχει αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του καλού μαθητή των Βρυξελλών και των δανειστών και είναι μια κυβέρνηση που δεν υπηρετεί το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον και την λαϊκή εντολή"


Α, στο εορτασμό της αγίας μας και τους άθεους περιμένουμε να προσκυνήσουν την Αγία, άλλωστε πριν ανακαλύψουν τις καραμέλες της στρατευμένης αθεΐας είχαν βαπτιστεί. Και να χορέψουν τους περιμένουμε, γιατί ο χορός κυκλωτικά είναι δείγμα ενότητας, εναντίον της οποίας αγωνίζονται κάποιοι και σε τοπικό επίπεδο.


Καλή Πανήγυρη.

ΥΓ: Θέλω να τονίσω τέλος πως εάν και δεν συμφωνώ με όλες τις απόψεις του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ θα αγωνίζομαι να του επιτρέπεται να έχει και να εκφέρει δημόσια την άποψη του γιατί αυτοί είναι οι κανόνες της Αστικής μας Δημοκρατίας τους οποίους αγνοούν παντελώς οι σταλινικοί της πόλης μας. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: