ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Εκλογική αναμέτρηση με πάνω από 10 υποψηφίους Δημάρχους

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Εκλογική αναμέτρηση με πάνω από 10 υποψηφίους Δημάρχους

Τον Μάϊο έχουμε δημοτικές εκλογές και ήδη στην πόλη μας πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να δώσουν την μάχη. Η θέση του Δημάρχου είναι ακόμα ελκυστική για πολλούς συμπολίτες μας και η "όρεξή" τους ανοίγει περισσότερο με το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές.



Η δική μας εκτίμηση είναι πως από τον χώρο της κεντροδεξιάς θα υπάρχουν τέσσερις με πέντε υποψηφιότητες ενώ από την αριστερά κομμουνιστική ή μη θα έχουμε τουλάχιστον έξι ψηφοδέλτια. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το πράγμα δείχνει δύο, το ΚΚΕ κλασσικά μία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μία, ΕΝΑΚ ο διάδοχος του Πανταζόπουλου, και φυσικά ο Σεφτελής που ανεξαρτητοποιήθηκε νωρίς και διεκδικεί ψήφους από όλη την κεντροαριστερά. Σε μια μάχη που με 200-300 ψήφους θα γίνεσαι ως επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος είναι σίγουρο πως θα δούμε νέους δημοτικούς συμβούλους που δεν τους είχαμε καν φανταστεί.


Η δική μας θέση είναι φυσικά κατά της απλής αναλογικής αφού οι νέες διοικήσεις θα δέχονται εκβιασμούς από μικρές ομάδες και δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.


Το σύστημα αυτό ευνοεί ακραία κομματικά σχήματα τα οποία θα πάρουν θέση από ότι φαίνεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης ή και της συμπολίτευσης εάν δεν σοβαρευτούμε και ψηφίσουμε σχηματισμούς που δεν θα έχουν κανένα σχέδιο για την πόλη μας. Φανταζόμαστε πως και εμείς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο σχηματισμό και να λέμε παραλογισμούς στα δημοτικά συμβούλια όπως επί δεκαετίες κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Να κατηγορούμε τον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς , τους Εβραίους και να φορτώνουμε πάντα σε άλλους την δική μας κακοδαιμονία και κυρίως ανικανότητα. Μάλιστα αφού η ΝΔ μέχρι στιγμής δεν επιλέγει τον εκλεκτό της για την πόλη μας θα είμαστε και εντάξει απέναντι στο κόμμα που υποστηρίζουμε σε εθνικό επίπεδο.


Η λογική των πολλών υποψηφίων από κάθε πολιτικό χώρο που θα παρουσιαστούν ως δήθεν ανεξάρτητοι βολεύει όσους αναζητούν καρέκλα. Και μπορεί η καρέκλα να είναι τζάμπα όμως υπάρχουν και οι πρόεδροι και τα μέλη των ΝΠΔΔ (έχουμε δυστυχώς αρκετά στην πόλη μας) που έχουν αποζημίωση. Μικρή και αποτρεπτική για κάποιον επιτυχημένο να αφήσει την δουλειά του αλλά υπάρχουν πολλοί άνεργοι που αναζητούν μια αργομισθία.

Η δική μας θέση είναι πως οι ΟΤΑ πρέπει να βγάζουν έσοδα αξιοποιώντας τις δομές τους. 


Και η αξιοποίηση σημαίνει ενοικίαση ή εκχώρηση σε ιδιώτες πρωτίστως. Άμα κάθε δήμος περιμένει από τον κρατικό κορβανά ενός χρεοκοπημένου κράτους να χρηματοδοτήσει τις δομές και τους υπαλλήλους του, τότε λυπόμαστε αλλά δεν θα τους έχει για πάρα πολύ ακόμα. Οι ιδιώτες και βαρέθηκαν και δεν αντέχουν να πληρώνουν ένα τεράστιο δημόσιο που δεν προσφέρει τίποτα στον πολίτη.


Γιατί ουδείς είναι ικανοποιημένος με τις κρατικές δομές όχι μόνο τα χρόνια της κρίσης αλλά και πολύ πριν. Η λογική λοιπόν να ψηφίσουμε έναν που είναι κρατιστής και δηλώνει και φιλελεύθερος δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχεις υπαλλήλους που δεν έχεις ούτε το δικαίωμα να τους απολύσεις εάν και δεν παράγουν απολύτως τίποτα.

Με την λογική του δημοσίου χάσαμε 100 ανθρώπους στο Μάτι και θα ξαναχάσουμε άλλους τόσους ή και ακόμα περισσότερους. Ακόμα και δομές όπως η ασφάλεια των πολιτών δεν γίνεται να αφήνονται στην ικανότητα υπαλλήλων που γνωρίζουν πως δεν θα χάσουν την δουλειά τους όσο νωχελικοί και εάν είναι. Το Κράτος που ταΐζει κάθε λογής κομματόσκυλο απέτυχε παταγωδώς και η χώρα οδηγήθηκε στην χρεοκοπία.


Ακόμα δεν έχουμε περάσει τα δύσκολα γιατί μας βοήθησαν οι εταίροι μας και μας δάνεισαν. Τώρα όμως πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να αρχίσουμε και να αποπληρώνουμε το τεράστιο χρέος μας. Και σε τέτοιες συνθήκες καλούμαστε και εμείς να ψηφίσουμε όχι αυτούς που σπαταλάνε τα χρήματά μας χωρίς αύριο αλλά τους νοικοκυραίους.

Όχι απαραίτητα αυτούς της "δεξιάς" γιατί εάν είναι Καραμανλικοί είναι πιο κρατιστές και άχρηστοι ακόμα και από τους νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό λοιπόν σε αυτές τις δημοτικές θα επιλέξουμε να συστρατευθούμε με τον περισσότερο νοικοκύρη και φιλελεύθερο. Και φυσικά θα συμμετέχουμε όπως σας είχαμε υποσχεθεί δεν θα πετροβολάμε απέξω .....

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: