ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η ΝΔ δεν θέλει να δώσει χρίσματα για τις Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές μόνο στηρίξεις γράφουν δημοσιεύματα

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΝΔ δεν θέλει να δώσει χρίσματα για τις Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές μόνο στηρίξεις γράφουν δημοσιεύματα

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΗΤΤΑΣ Η ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - Η ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΒΑΣΙΛΗ  ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ 
Διαβάσαμε στο Liberal ένα ενδιαφέρον άρθρο του συναδέλφου Γιάννη Τρουπή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του η ΝΔ θα αποφύγει να δώσει χρίσματα σε υποψηφίους για τις προσεχείς δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Είναι λέει απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη!! Βέβαια η ΝΔ δεν είναι κόμμα του αρχηγού και είμαι σίγουρος πως αυτό το γεγονός δεν  διαφεύγει στον εκλεκτό συνάδελφο που ξέρει πολύ καλά το ρεπορτάζ της ΝΔ.

Έτσι και χωρίς να έχω καμία διάθεση να διαψεύσω το ρεπορτάζ του , που καταλήγει πως η ΝΔ θα δώσει σε ορισμένους Δήμους και Περιφέρειες στηρίξεις να τονίσω πως κάθε φορά που γίνονται εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση η ΝΔ ως μεγάλο κόμμα παίρνει πάντα θέση και στηρίζει υποψηφίους. Εάν για πρώτη φορά αυτό θα αλλάξει μένει να το δούμε. Η δική μου πληροφόρηση λέει πως στους μεγάλους δήμους και σε όλες τις περιφέρειες θα υπάρχει ΚΑΘΑΡΗ στήριξη προς υποψηφίους.

Όσον αφορά το δήμο μας μόνο εάν κατεβάσει κάποια νέα υποψηφιότητα το κόμμα θα υπάρχει στήριξη σε διαφορετική περίπτωση ή μη στήριξη κάποιου από τους 4-5 κεντροδεξιούς υποψηφίους θα σημαίνει πως οι άριστες σχέσεις που έχει ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος με τη ΝΔ και  τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδηγούν το κόμμα σε μια σιωπηρή συναίνεση στην εκ νέου υπερψήφισή του. Αυτό το τελευταίο σενάριο όπως είναι φυσικό και δεν είναι αρεστό σε εμάς που περιμένουμε πως η ΝΔ θα επιβάλλει μια ισχυρή υποψηφιότητα στην πόλη μας.

Γιατί εάν δεν έχει κάποιο ικανό στέλεχος να κονταροχτυπηθεί με τον Βασίλη Βαλασόπουλο που θα κλείνει ήδη 9 χρόνια στον δημαρχιακό θώκο , τότε τι μεγάλο κόμμα είναι; Άλλωστε από το Μητρώο Νέων Στελεχών αλλά και από τους παλιούς γνωρίζουμε πως αρκετοί είναι αυτοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα κοινά της πόλης μας. Ψηφοδέλτιο βγαίνει λοιπόν άνετα και χωρίς κόπο. Έναν επικεφαλή με πιθανότητα ΝΙΚΗΣ θα πρέπει να βρουν στην Πειραιώς και όλα τα άλλα ας τα αφήσουν σε όσους επί δεκαετίες κουβαλάνε την παράταξη στην πλάτη τους. Σε αυτό τον υπέροχο κόσμο της ΝΔ που στην πόλη μας τον πλήγωσαν με τις συνεχείς αποτυχίες τους ανάξια στελέχη.

Γιατί κ. Μητσοτάκη δεν έχει κανένας πρόεδρος το δικαίωμα να πληγώνει αυτόν τον κόσμο. Όπως προτείνεις νέους βουλευτές και τους πριμοδοτείς έτσι ασχολήσου λίγο με την περιοχή μας. Άλλωστε στη Β' Αθήνας εκλεγόσουν και μας ξέρεις όλους πολύ καλά. Μην αφήσεις χωρίς χρίσμα ή ΚΑΘΑΡΗ στήριξη την Ηλιούπολη γιατί το μερίδιο της αυριανής ΗΤΤΑΣ θα το χρεωθείς και εσύ. Αναμένουμε λοιπόν για νεώτερα.

Η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών της πόλης μας θέλει να υπάρχει χρίσμα και αυτό μας το λένε σε κάθε συζήτηση που κάνουμε μαζί τους. Εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο που θα επιλέξετε. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε ή να απέχουμε ή να συμμετέχουμε με νέο ψηφοδέλτιο. Γιατί θα παρακινήσουμε τη γενιά μας να βγει επιτέλους μπροστά.

Άλλωστε ως γνωστόν δικαίωμα στο όνειρο έχουμε όλοι μας. Με απλή αναλογική (εμείς διαφωνούμε με το εκλογικό αυτό σύστημα που θα φέρει ακυβερνησία στους δήμους) η συμμετοχή σε ένα δημοτικό συμβούλιο γίνεται πιο εύκολη και απλή για κάθε επικεφαλή δημοτικής παράταξης. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: