ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καλά Κυριάκο στην Ελλάδα βρίσκεσαι την χώρα την βούλιαξαν και οι ΟΤΑ εσύ τώρα το μαθαίνεις - Δες λίγο τα χρέη των Δήμων ξεπερνάνε κάποιοι αυτά της ΝΔ!!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Καλά Κυριάκο στην Ελλάδα βρίσκεσαι την χώρα την βούλιαξαν και οι ΟΤΑ εσύ τώρα το μαθαίνεις - Δες λίγο τα χρέη των Δήμων ξεπερνάνε κάποιοι αυτά της ΝΔ!!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ;

Δεν ξέρω ποιος έδωσε την ιδέα στον πρόεδρο της ΝΔ να προτείνει ο ΕΝΦΙΑ να εισπράττετε από τους Δήμους με παράλληλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης (άμα δεν εισπράττουν τον ΕΝΦΙΑ δηλαδή την έκατσαν) αλλά είμαι κάθετα αντίθετος με μια τέτοια πολιτική.



Γιατί αυτό προϋποθέτει πως στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πληρώνονται καν) θα πρέπει να κατέβουν επιτυχημένα άτομα με γνώσεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και κυρίως με διάθεση να νοικοκυρέψουν τους καταφεσωμένους ΟΤΑ. Και επειδή είμαστε Ελλάδα αυτό αγαπητέ Κυριάκο δεν πρόκειται να συμβεί. Γιατί χωρίς οικονομικό κίνητρο κανείς επιτυχημένος δεν θα κατέβει. Ποιους καλείς λοιπόν με την πρότασή σου αυτή να κατέβουν. Τα γνωστά λαμόγια που μέσω της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ανέπαφες τις κρατικές επιχορηγήσεις και με τα ψίχουλα του ΕΝΦΙΑ να φουσκώσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Θα καθορίζουν αυτοί του ύψος θα εισπράττουν πολύ λιγότερα δεν θα τα περνάνε στα ταμεία και έτσι όλα μέλι - γάλα. Ο εποπτικός ρόλος του Κράτους δεν πέτυχε εδώ και δεκαετίες να ξεριζώσει τα φαινόμενα ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στον στενό κρατικό φορέα θα το πετύχει στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κοιτώντας μόνο τα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου θα καταλάβεις πως εάν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης έχει αυτά τα αποτελέσματα φαντάσου τι κάνουν οι περισσότεροι. Άλλωστε τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι περισσότερο διεφθαρμένα από τους περισσότερους βουλευτές.  Εδώ ο Πολάκης ομολόγησε πως κρατούσε διπλά βιβλία όταν ήταν δήμαρχος και εσύ έτσι ελαφρά την καρδία προχωράς σε μια τέτοια πρόταση;

Δείχνεις πως δικαιολογημένα οι ΗΠΑ δεν σου έχουν καμία εμπιστοσύνη στο να διοικήσεις. Γιατί οι ΗΠΑ βλέπουν πως ακόμα και οι νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τόσο ανεύθυνες θέσεις σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Με δεδομένο μάλιστα πως οι δήμοι θα διοικούνται με απλή αναλογική και μεγάλους σχηματισμούς να δούμε πως οι δημοτικές παρατάξεις θα συμφωνούν για το ύψος του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν οι δημότες τους.

Στο τέλος δεν θα πληρώνει κανείς και το κράτος θα αναγκάζεται να δίνει και άλλες επιχορηγήσεις που βέβαια δεν θα έχει να δώσει.


Γιατί φαίνεται πως ουδείς από το επιτελείο σου καταλαβαίνει πως από εσάς ο ελληνικός λαός περιμένει συμμάζεμα και όχι ξεχαρβάλωμα των οικονομικών της πατρίδας μας. Όσο είναι καιρός πάρε την εξαγγελία πίσω γιατί μια τέτοια εξαγγελία από τον Τσίπρα θα περίμενε κανείς και όχι από έναν φιλελεύθερο πολιτικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: