ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ε όχι και ο Πατούλης για Περιφερειάρχης

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ε όχι και ο Πατούλης για Περιφερειάρχης

ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ Ή ΤΟΝ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ 

Η απλή αναλογική ήρθε για να διαλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση για αυτό και σήμερα θα απαντήσω σε όσους λένε πως πρέπει να ψηφίζουμε υπερκομματικούς υποψήφιους δημάρχους.
Πρώτον δεν αντιλαμβάνομαι πως ένας υποψήφιος που είναι μέλος της ΝΔ είναι υπερκομματικός όταν το κόμμα που τον ανέδειξε δεν του δίνει την πολυπόθητη στήριξη. Γιατί αυτό συνέβη στην πόλη μας ο Γιάννης Αναγνώστου έγινε ανεξάρτητος το 2014 όταν δεν κατάφερε να έχει την στήριξη της ΝΔ και ο Τάσος Ευσταθίου το γίνεται τώρα που η στήριξη του κόμματος και όλος ο μηχανισμός θα στηρίξουν τον πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη. 

Η κ. Πίκουλα το παίζει ανεξάρτητη από το 2010 και συνεχίζει χωρίς καμία επιτυχία να κατεβαίνει για υποψήφια δήμαρχος εκτός και εάν θεωρεί επιτυχία την είσοδό της στο δημοτικό συμβούλιο.

Εμένα πάντως σε όσους μου λένε πως πρέπει να ψηφίσω κάποιον υπερκομματικό μου έρχεται στο νου μου ο Ηλίας Ψινάκης άλλον εκλεγμένο δήμαρχο που να μην είχε καμία σχέση με τα κόμματα δεν γνωρίζω και το πως έδρασε σε μια εξαιρετικά για τον δήμο του στιγμή γνωρίζουμε δυστυχώς όλοι μας. Αυτός τουλάχιστον δεν κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές οι δικοί μας "υπερκομματικοί" επιμένουν.

Είμαι από αυτούς που έχουν άποψη και δεν υπήρξα ποτέ κομματόσκυλο επομένως σας λέω ξεκάθαρα (το έχω ήδη αναρτήσει στο άλλο ιστολόγιο που δεν είναι τοπικό) πως διαφωνώ απόλυτα με την επιλογή του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται ούτε να τον ψηφίσω ούτε φυσικά να τον στηρίξω.

Ο κ. Πατούλης που είναι πρόεδρος και της ΚΕΔΕ είναι παράδειγμα προς αποφυγή και δείχνει πως η ΝΔ δεν ξέρει να επιλέγει υποψηφίους.

Ο κ. Πατούλης ανήκει στην κατηγορία εκείνη των πολιτικών που θα συνεργαστούν ακόμα και με το ΚΚΕ προκειμένου να δουν καρέκλα. Δεν πιστεύει σε καμία ιδεολογία , παίζει τον "πατριώτη" και ήταν αντιμνημονιακός όταν η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προσπαθούσε να σώσει την χώρα μας από την χρεοκοπία. 

Τον θεωρώ το ίδιο ανίκανο με την Ρένα Δούρου και σίγουρα περισσότερο λαϊκιστή και επικίνδυνο για να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας.

Το ότι στηρίζετε από μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ καταδεικνύει και την κατάντια των μέσων. Όσο πιο ανίκανος είναι κάποιος τόσο περισσότερη προβολή έχει. Με δεδομένο πως στον δικό μας δήμο η επιλογή υποψηφίου για στήριξη καθυστερεί και δεδομένου πως ο κ. Πατούλης ως Περιφερειάρχης έχει εδώ και καιρό τις δικές του συμμαχίες και στην πόλη μας ανησυχώ πως τελικά και εδώ το Μοσχάτο θα μας κάνει να παρακαλάμε να αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους!!! 

Ήδη σε εκδήλωση της τοπικής της ΝΔ στην πόλη μας που πραγματοποιήθηκε χθες με συμμετοχή καμία εκατοσταριά ατόμων , δύο βουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες έδειξαν να μη γνωρίζουν ποιος θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ στην πόλη μας ενώ ο άνθρωπος έδωσε κανονικά το παρών εκεί.

Η δήλωση μάλιστα του προέδρου του κόμματος πως θα παρέχει στηρίξεις και σε δήθεν πετυχημένους δημάρχους εκτός κόμματος σεβόμενος τις προτιμήσεις των τοπικών κοινωνιών είναι μια δήλωση που προφανώς δεν κάνει κανένα νεοδημοκράτη υπερήφανο. 

Δηλαδή ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει δεν έχει δικό του επιτυχημένο υποψήφιο σε μια πόλη και στηρίζει κάποιον με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές! Η κουτοπονηριά γίνεται ασφαλώς γιατί με την απλή αναλογική χρειάζονται ευρύτερες συνεργασίες σε μια χώρα που δεν μπορούμε να συννενοηθούμε στα αυτονόητα. 

Και ενώ παλεύω για την ενότητα της κεντροδεξιάς στην πόλη μπορεί στο τέλος να κατηγορηθώ και ως υπεύθυνος που δεν στηρίζω ευρύτερες συνεργασίες με κομμουνιστές , ναζί , ορφανά του Παπανδρέου, αντιεξουσιαστές και ότι άλλο ακόμα θα κατέβει υποψήφιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 

Τις προσεχείς μέρες και αναμένοντας την απόφαση του κόμματος για την στήριξη στην πόλη μας και βλέποντας πως η ΕΝΟΤΗΤΑ της κεντροδεξιάς δεν πρόκειται να επιτευχθεί σκέφτομαι και πάλι εάν είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί μια αμιγώς δεξιά δημοτική παράταξη με σαφείς ιδεολογικό προσανατολισμό.

Γιατί εγώ διαφωνώ με την ελαφρότητα της άποψης πως τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα. Τα προβλήματα των πολιτών είναι απόρροια πολιτικών δεξιών , αριστερών ή κεντρώων και οι λύσεις έχουν να κάνουν με το πως βλέπει τον κόσμο ο μελλοντικός μας δήμαρχος. 

Επί 12 συναπτά έτη αυτή η πόλη είχε την δυστυχία να έχει κομμουνιστή δήμαρχο. Τα πεπραγμένα του είναι γνωστά σε όλους. Το μεγαλύτερο δήθεν επίτευγμά του η διασφάλιση δήθεν της δημόσιας περιουσίας το ζούμε στις μέρες μας με τις εκμισθώσεις ακινήτων που είναι στην πόλη μας από την ΕΤΑΔ. 

Η δήθεν εξασφάλιση της δημόσιας περιουσίας ήταν η αρπαγή αυτής από συγκεκριμένους ιδιώτες για να καταλήξει σε άλλους. 

Το τι δήμο παρέδωσε ο αείμνηστος Κιντής στον επόμενο δήμαρχο κ. Γεωργάκη είναι κάτι για το οποίο ποτέ δεν μίλησε ο τελευταίος. Το πόσα έργα έγιναν επί δημαρχίας του κ. Γεωργάκη είναι επίσης γνωστά και στον τελευταίο δημότη αυτής της πόλης. Τώρα γιατί έχει άγαλμα ο Κιντής και όχι κάποιος άλλος δήμαρχος είναι στο πλαίσιο του τιμούμε όσους λατρεύουν αιμοσταγείς δικτάτορες.

Με ενδιαφέρον είδα το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ότι αυτοί αποκαλούν δημόσια περιουσία και διεκδικήσεις. Τσόντα πίσω από τους παραλογισμούς των συντρόφων είδα να στοιχίζονται όλες οι υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις που θέλουν πλέον να τα βάλουν με το Κράτος που δεν τους παραχωρεί την δημόσια περιουσία για να την εκμισθώσουν αυτοί σε "καλύτερη" τιμή.

Γιατί χρήματα για να την αξιοποιήσουν δεν έχουν (τώρα με τον ΕΝΦΙΑ που ετοιμάζεται να τους δώσει ο Μητσοτάκης ίσως βρουν) και συνεχώς ζητάνε περισσότερη κρατική χρηματοδότηση.

Περιμένοντας λοιπόν μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε επιτέλους κάποιον εκλεκτό από τη ΝΔ για να τοποθετηθούμε για αυτή την υποψηφιότητα και μακριά από την πόλη μας λόγω έκτακτου γεγονότος σας αφήνουμε για σήμερα. Αύριο πρώτα ο Θεός σας έχουμε παρασκήνιο από το τι θα κάνουν οι δύο παραιτηθέντες αντιδήμαρχοι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

j.j

δεν τα ξερεις καλα οσο αφορα τον κ.αναγνωστου για το 2014 !!δεν ηταν ουτε ανταρτης ουτε αποστατης ,,,,,κανεις δεν ειχε το χρισμα απο την ΝΔ ΟΥΤΕ Ο ΕΥΣΤΑΘΕΙΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ,ΑΠΛΑ Ο Κ.ΚΟΥΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ειπε ενα μεγαλο ψεμμμμαααααα οτι και καλα ο ευσταθειου ειχε το χρισμα ,,,,,,ψεμμμμμα ομως ,,,διοτι τοτε κηβερνηση σαμαρα βενιζελου ,,,αφησαν τον δημο,,,
τωρα ομως το χρισμα το εχει ο πουπακης και οντως ο ευσταθειου ειναι αποστατης και ανταρτης αυτη ειναι η αληθεια