ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η θέση μας για το debate υποψηφίων στην πόλη μας

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Η θέση μας για το debate υποψηφίων στην πόλη μας

Εδώ και μερικές ημέρες το νέο site της πόλης μας ilioupolinews.gr/ καλεί τους υποψηφίους δημάρχους  μας σε ένα debate που θα διευθύνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και όπου οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και πολιτών. Δεν ξέρουμε εάν τελικά θα γίνει και ανάμεσα σε ποιους αφού οι υποψηφιότητες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες κάποιοι θα εξαντλήσουν την προθεσμία που τους παρέχει ο νόμος για να καταθέσουν την δική τους υποψηφιότητα.
Αυτό βέβαια δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τι θα προσέθετε ένα debate στην πάγια αντίληψη των δημοτών μας και στον τρόπο που ψηφίζουν. Οι δημότες μας ΨΉΦΙΣΑΝ π.χ σε ποσοστό κοντά στο 10,7%   3.885 συνδημότες μας την Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) το 2014


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Άλλοι 7.157 συνδημότες μας σαγηνεύτηκαν από τις αντιμνημονιακές κορώνες του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ μερικά χρόνια πριν οι ίδιοι είχαν ψηφίσει δαγκωτό Γιώργο Παπανδρέου!!

Σας πάω τώρα στις βουλευτικές που έγιναν έναν χρόνο μετά και θα σας πάω στις δεύτερες τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν είχε ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο με ΨΗΦΟ και της ΝΔ ένα στρατηγικό λάθος που μόνο εάν είσαι καραμανλικός και παντελώς άχρηστος όπως ο τότε αρχηγός της ΝΔ μπορείς και το ψηφίζεις . Το κακό είναι πως ο κ. Μεϊμαράκης είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και έτσι πολλοί σκεπτόμενοι δεξιοί ψάχνουν τι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.



 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
Όπως μπορείτε να δείτε ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε τις δημοτικές εκλογές είναι πρώτο κόμμα με ποσοστό 37% και η ΝΔ και οι υποψήφιοί της που δεν πέρασαν ούτε στον δεύτερο γύρο έχει το 23% των ψηφοφόρων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑ.ΣΟ.Κ -ΔΗΜ.ΑΡ) μόλις το 5%. Ένα χρόνο πριν η νίκη Βαλασόπουλου ήταν προσωπική και όχι εξαιτίας της στήριξης ενός κόμματος. Όμως ο ίδιος διαφήμιζε την στήριξη του σε αντίθεση με τους από εδώ υποψηφίους που ήταν όλοι ανεξάρτητοι και ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ. 

Και βέβαια ουδείς θέλει να έχει μνημόνια αλλά και κανείς δεν δανείζει χωρίς αυτά. Ο μνημονιακός λοιπόν δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος πέτυχε να υπερισχύσει του αντιμνημονιακού Κοκοτίνη. Σήμερα και οι δύο ως μνημονιακοί ετοιμάζονται να είναι στη διοίκηση του δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Βέβαια επειδή είμαστε κοντά σε νέα χρεοκοπία θα δικαιωθούν ακόμα περισσότερο οι μνημονιακοί αφού πλέον ουδείς θα θέλει να μας σώσει υπογράφοντας μαζί μας νέο μνημόνιο. Δεν θα μας δανείσει κανείς πάλι γιατί η Ε.Ε έχει αλλάξει και από την αλληλεγγύη πάμε στο ο θάνατος σου η ζωή μου και στην ακροδεξιά.

Ήδη στην Ιταλία η ακροδεξιά κάνει διάφορα κόλπα αλλά δεν πάει και σε δικό της νόμισμα. Οι Βρετανοί αποχωρούν αλλά στεναχωριούνται και γενικά η Ε.Ε της αλληλεγγύης κατέρρευσε.

Επομένως δεν ξέρω τι θα είχαν να πουν για την πόλη μας δημοτικές παρατάξεις που πριν πέντε χρόνια μας έλεγαν παραμύθια για σχισμένα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Τι να ρωτήσω δηλαδή την παράταξη του κ. Κοκοτίνη γιατί δεν φεύγουμε από το ΝΑΤΟ; Γιατί δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ; Γιατί έβριζαν και έλεγαν Γερμανοτσολιάδες όσους ψήφιζαν μνημόνια ; Την γνώμη του για την συμφωνία των Πρεσπών;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον δήμο το 2014 από τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά της τοπικής μας κοινωνίας που έχει δει διοίκηση αριστερή και δεν θέλει να ξαναζήσει. Αυτό βέβαια δεν το αντιλαμβάνεται ουδείς από τους υποψηφίους της κεντροδεξιάς ούτε σε αυτές τις εκλογές που θα έχουν το Μακεδονικό ως κυρίαρχο θέμα. Ούτε μια ανακοίνωση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ούτε ένας υποψήφιος δεν σκέπτεται πως μπορεί εύκολα να νικήσει έναν δήμαρχο που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Κοκοτίνη και καταδίκασε έναν ιερέα για "ακραίο" λόγο.

Να δείτε πως το θέμα θα το σηκώσει μόνο η δική μας σελίδα και πως ο δήμαρχος θα τονίζει την στάση του ΚΙΝΑΛ που είναι απέναντι σε αυτή την συμφωνία και θα δικαιολογήσει το ψήφισμα ως "ακραίο" λόγο από έναν ιερέα που θα έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς να εκφράζει δημόσια τις εθνικές του ανησυχίες. Το κακό για τον δήμαρχο είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου με σημερινές του δηλώσεις τάσσεται υπέρ της συμφωνίας της λίμνης που λέει και ο Γιώργος Τράγκας και θα του είναι δύσκολο να διαφωνήσει με τον πολιτικό στου οποίου το γραφείο ανδρώθηκε πολιτικά.

Όσο για την ΝΔ και την στάση της στο θέμα όσο και να μην είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ όπως θα την θέλαμε εμείς οι Σαμαρικοί δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στη βάση του κόμματος. Γιατί εάν ο Μητσοτάκης έλεγε ΝΑΙ στη συμφωνία ή πει ΝΑΙ αύριο σε μια άλλη αντίστοιχη που θα αφορά τα εθνικά μας θέματα δεν θα μπορεί να ηγηθεί μιας παράταξης που πολέμησε στο Γράμμο και στο Βίτσι για τα εθνικά μας δίκαια.

Βλέπετε η ΝΔ θα παραμείνει η μόνη πατριωτική δύναμη εξαιτίας της βάσης της και όχι της ηγεσίας της που πολλές φορές στο διάβα των χρόνων ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Ο Εθνικισμός των μελών της σώζει το κόμμα και όχι φυσικά η διακυβέρνηση που έκανε για δεκαετίες και που οδήγησαν την Ελλάδα με κύρια βεβαίως ευθύνη του ΠΑ.ΣΟ.Κ που κυβέρνησε και τα περισσότερα χρόνια στη χρεοκοπία.

Στα χειρότερα της δηλαδή η ΝΔ είχε στην πόλη μας το 2015 8.902 συνδημότες μας που τίμησαν τα ψηφοδέλτιά της και κατέγραψε ποσοστό 23%. Σήμερα και με αυτή την συγκυρία έχει σίγουρα πέντε μονάδες ακόμα.

Και όμως αναρωτιόμαστε ακόμα πως ο υποψήφιός της θα περάσει στο δεύτερο γύρο. Εάν τελικά κατέβαινε για υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Κώστας Πουπάκης θα πέρναγε και το λέω γιατί όσοι παρακολουθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είδατε το κάλεσμά του για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Βλέπει τι θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι συνδημότες μας οι άλλοι που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ φοβούνται μην κερδίσουν καμία ψήφο και δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ για το εθνικό αυτό θέμα.

Δεν θέλω σε αυτό το κείμενο να αδικήσω υποψήφιους που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά τους και βλέπω πως θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο. Δεν θεωρώ πως μπορεί αυτό να αλλάξει την ψήφιση της συμφωνίας αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πρέπει πριν ψηφίσουν να γνωρίζουν τι πιστεύουν αυτοί που επιλέγουν. Αυτή η Βουλή πιστεύει άλλωστε πολλά διαφορετικά πράγματα από ότι η πλειοψηφία. Γι' αυτό και επειδή πολλοί περίεργοι ανακάλυψαν πως δεν είμαι και ΔΕΞΙΟΣ να τους υπενθυμίσω πως  όσα τους έλεγα εδώ και μία δεκαετία βγαίνουν.

Ας αλλάξουν λοιπόν ρότα και ας μην παίζουν με τις λέξεις. Δεξιά ψήφο θα πάρουν μόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι που το δηλώνουν πως είναι. Εάν θέλετε και άλλες ψήφους ας ευχαριστήσετε άλλα ακροατήρια. Το ακροατήριο όμως των δεξιών της πόλης μας ξεπερνάει κατά πολύ το 30% και θα ήταν κυρίαρχη πολιτική δύναμη εάν ακούγατε και μια φορά την βάση.

Εάν ακούγατε δηλαδή όλους αυτούς που κυνηγήθηκαν από τις διοικήσεις του ΚΚΕ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ που επί δεκαετίες είχαν το τιμόνι του δήμου μας. Εάν σεβόσασταν και δεν πουλάγατε τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου που σας πήρε από την αφάνεια και την ασχετοσύνη σας και σας έκανε αντιδημάρχους.

Η θέση μας λοιπόν για το debate είναι πως εμείς γνωρίζουμε τις απόψεις των υποψηφίων δημάρχων κυρίως των "ανεξάρτητων" που δεν έχουν ούτε απόψεις ούτε πρόγραμμα απλώς αναζητούν ρόλο και καρέκλα στα πράγματα της πόλης και καλά κάνουν. Εμείς συμπεράσματα δεν θα βγάλουμε γιατί τους ξέρουμε από τα βιογραφικά τους. Εάν θέλουν όμως να το κάνουν να ξέρουν πως θα εκτεθούν γιατί οι απόψεις τους θα δημοσιοποιηθούν και από άλλα τοπικά μέσα στους δημότες μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε να ρωτήσουμε τίποτα τις επτά δημοτικές  παρατάξεις που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει  πως  κατέβουν στις προσεχείς εκλογές.

Εμείς όπως είναι φυσικό δεν θα περιμένουμε στο και πέντε να τους θέσουμε τα ερωτήματά μας . Τα θέτουμε από εδώ και καιρό και καλό θα είναι να μας απαντάνε γιατί μας διαβάζουν οι συμπολίτες μας και είμαστε περήφανοι για αυτό.

Ποιες δημοτικές παρατάξεις έβγαλαν ανακοίνωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;  Ας απαντήσουν οι δημότες μας εάν είδαν κάτι .............

Σ.Μ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: