ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : H Απάντηση Του Άγγελου Δημητρόπουλου Στα Ερωτήματα Για Το WiFi Στην Ηλιούπολη

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

H Απάντηση Του Άγγελου Δημητρόπουλου Στα Ερωτήματα Για Το WiFi Στην Ηλιούπολη


Eκτενή απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ευσταθίου σχετικά με το δίκτυο wifi στην Ηλιούπολη έδωσε ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Άγγελος Δημητρόπουλος.

Αναλυτικά η απάντηση του πρώην Αντιδημάρχου:

Το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi) δημιουργήθηκε το 2009 με συνολική δαπάνη 316.540€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» με τίτλο «Ανάπτυξη υποδομών δικτύων τοπικής πρόσβασης». Με αυτά τα χρήματα η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου κατάφερε να φτιάξει τα εξής 8 σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο:
Δημαρχείο (περιμετρικά του Δημαρχείου)
Νεκροταφείο
Περιοχή Χαλικάκι
Πλατεία Σικελιανού
Δημοτικό Άλσος
Γήπεδο ποδοσφαίρου
Κολυμβητήριο
Πολυκλαδικά (Κλειστό γυμναστήριο)

Από το 2011 ως σήμερα έχουν κατασκευαστεί 4 νέα σημεία:
Κεντρική πλατεία
Δημαρχείο (εσωτερικά)
Πλατεία Φλέμινγκ
Πλατεία Ανεξαρτησίας

Τα σημεία αυτά τα κατασκεύασε η ίδια εταιρεία που κατασκεύασε τα 8 αρχικά σημεία.

Όταν παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου το 2011 τα περισσότερα από τα υπάρχοντα σημεία ήταν ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ. Από τότε έχουν συντηρηθεί σωστά, έχει αλλαχτεί ο εξοπλισμός στα περισσότερα από αυτά για να μπορούν να εξυπηρετούν σύγχρονες συσκευές και για να μεγαλώσει η εμβέλειά τους (π.χ. επέκταση δικτύου στο Άλσος για να καλύπτει και το Ανοιχτό Θέατρο).

Τι έχει γίνει από το 2011 και πόσο κόστισε:

Η επέκταση του δικτύου περιμετρικά (αντικατάσταση κεραιών για μεγαλύτερη εμβέλεια) και εσωτερικά του Δημαρχείου καθώς και η δημιουργία νέου σημείου στην Κεντρική Πλατεία (κεραία στον Ανοιχτό Κινηματογράφο) το 2012 κόστισαν 13.776€.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9241%CE%93%CE%A9%CE%A1%CE%A5-%CE%95%CE%930?inline=true

Η δημιουργία των νέων hotspots στην πλατεία Φλέμινγκ και στην πλατεία Ανεξαρτησίας το 2013κόστισε: 7.982,70€.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B1%CE%94%CE%A9%CE%A1%CE%A5-%CE%91%CE%95%CE%9D?inline=true

Η επέκταση της εμβέλειας του hotspot στην Κεντρική Πλατεία (από τον Κινηματογράφο) για κάλυψη όλης της Κεντρικής Πλατείας και η επέκταση της εμβέλειας στο Άλσος Κιντής το 2015 κόστισαν: 4.975,35€.

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%A1%CE%A5-49%CE%A4?inline=true

Η αντικατάσταση του εξοπλισμού στην πλατεία Σικελιανού, στο Κολυμβητήριο, στο γήπεδο ποδοσφαίρου και η επέκταση του δικτύου εσωτερικά στο Δημαρχείο το 2016 κόστισαν: 9.300€.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A990%CE%93%CE%A9%CE%A1%CE%A5-2%CE%9C%CE%92?inline=true

Η αντικατάσταση του εξοπλισμού στο Hotspot στο εξωτερικό του Δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο το 2018 κόστισε: 4.978,60€.

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A7%CE%A00%CE%A9%CE%A1%CE%A5-%CE%A50%CE%9A?inline=true

Συνολικό κόστος: 41.012,65€

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από τα στοιχεία αυτά είναι πως αν η διοίκηση Βαλασόπουλου είχε στη διάθεσή της τα 316.540€ που είχε η προηγούμενη διοίκηση για τη δημιουργία δικτύου Wifi στην Ηλιούπολη, αυτή τη στιγμή στην πόλη μας θα είχαμε, όντως, «WiFi σε ΟΛΗ την Ηλιούπολη»…

Βέβαια, θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι προτείνουν κάλυψη όλης της Ηλιούπολης με WiFi πως είναι κάτι όχι τεχνικά ανέφικτο, αλλά οικονομικά μη ρεαλιστικό και όχι χρήσιμο καθώς μιλάμε για τεράστιες ανάγκες σε γραμμές ίντερνετ για να καλυφθεί όλη η Ηλιούπολη άρα και τεράστιο οικονομικό κόστος.

Δικός μας στόχος είναι πρώτα από όλα να είναι λειτουργικά τα υπάρχοντα σημεία και δεύτερον να καλύψουμε όσον το δυνατόν περισσότερους από τους δημόσιους χώρους στους οποίους συγκεντρώνονται οι πολίτες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα Wifi4EU από το οποίο ο Δήμος μας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 15.000€ για την κατασκευή νέων σημείων WiFi, να διευκρινίσουμε πως τα νέα σημεία που θα κατασκευαστούν θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 και στη μελέτη που θα καταρτιστεί από την υπηρεσία θα ληφθεί υπόψιν η σειρά που προέκυψε από την ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 198 πολίτες.

Με την ολοκλήρωση και αυτού του προγράμματος η Ηλιούπολη θα διαθέτει ένα δίκτυο με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 πλήρως λειτουργικά σημεία WiFi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: