ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το μήνυμα του Γιάννη Αναγνώστου και η δική μας άποψη

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Το μήνυμα του Γιάννη Αναγνώστου και η δική μας άποψη

Ο πρώην δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Αναγνώστου βλέπει στο πρόσωπο του Βασίλη Βαλασόπουλου έναν δήμαρχο με ανάρμοστη και ανεύθυνη συμπεριφορά. Βλέπει έναν δήμο που έχει εγκαταλειφθεί από κάθε τι νέο , δημιουργικό και επωφελές για τους δημότες μας.
Και αφού μας εξηγεί (στην χθεσινή ανακοίνωσή του)  πως δεν επετεύχθη σύγκλιση για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα έριχνε αυτή την διοίκηση , μας λέει στον δεύτερο γύρο των εκλογών πως πρέπει να πάνε όλοι μαζί εναντίον του νυν δημάρχου για να αλλάξει η τωρινή διοίκηση που είναι καταστροφική για την πόλη.

Στο τέλος μάλιστα εύχεται σε όλους οι οποίοι συμπορεύθηκαν ανιδιοτελώς μαζί του (όπως ο ίδιος αναφέρει) και συμμετέχουν στην επικείμενη εκλογική διαδικασία   καλή επιτυχία!!! 

Κάνει αυτή την παρέμβαση για να μας πει πως ανεξάρτητα εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Κοκοτίνης , ο Χατζηδάκης ή η κ. Τσατσούλη εμείς πρέπει να ψηφίσουμε κάποιον από αυτούς για να αλλάξει ο δήμαρχος της πόλης μας. 

Ζητάει δηλαδή από έναν ψηφοφόρο με δεξιές καταβολές να στηρίξει τους σταλινοφασίστες της Τσατσούλη. 

Τα ίδια ακριβώς λέει και ο Τάσος Ευσταθίου , τα ίδια συζητούσαν όπως παραδέχθηκε αναζητώντας τρόπους να απαλλαγούν από την διοίκηση Βαλασόπουλου συνομιλώντας με ιδεολογικούς τους αντιπάλους.

Το κακό της πόλης δηλαδή είναι ο Βασίλης Βαλασόπουλος όλοι οι άλλοι είναι "αγγελούδια" κατά τον κ Αναγνώστου. 

Για τον λόγο αυτό Γιάννη Αναγνώστου διέλυσε και η Νέα Δημοτική Κίνηση, όπως θα διαλύσουν και όλες οι δημοτικές παρατάξεις που δεν έχουν ιδεολογική συνοχή. Εύκολα κάποιος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος θα αποφασίσει με ποιον θα συμπορευθεί ανεξάρτητα με ποιον εκλέχθηκε αφού δεν θα τον ενώνει τίποτα με την παράταξη και τους συνυποψηφίους του. 

Γιατί η ΝΈΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ήταν μια παράταξη που δημιούργησε ο Γιάννης Αναγνώστου με μέλη της πολίτες με διάφορες πολιτικές καταβολές. Αυτό δεν είναι εξ ανάγκης κακό. Κακό ήταν πως Όλοι αυτοί δεν υπηρετούσαν κοινές Αρχές και Αξίες αλλά το προσωπικό τους συμφέρον. Και δεν υπηρετούσαν γιατί ο Γιάννης Αναγνώστου ως επικεφαλής δεν τις είχε βάλει.

Γιατί σε τι κοινό πιστεύουν π.χ ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος και ο Γιάννης Αναγνώστου; Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής έχουν κάτι κοινό; Όταν ήταν όλοι μαζί τι τους ένωνε; Μα η Εξουσία και η διοίκηση του δήμου. Και αντί χθες να μιλήσει για αυτά μας μίλησε για την πόλη- φάντασμα και τον κακό νυν δήμαρχο. 

Η παρέμβαση του Γιάννη Αναγνώστου θα είχε κάποια αξία εάν έβγαινε και επέλεγε έναν από τους 9 που κατεβαίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι και μας έλεγε αυτός κατά την άποψή μου είναι καλός για να διοικήσει την πόλη. Και θα είχε αξία για όσους τον θεωρούν έναν καλό δήμαρχο. 

Για όσους πίστευαν πως στην δεύτερη θητεία του δεν θα έκανε τα ίδια λάθη! 

Θα είχε αξία όμως και για ένα ακόμα γεγονός . Θα έδειχνε πως είχε μάθει από τα λάθη του και δεν είναι διατεθειμένος να τα επαναλάβει. 

Η χθεσινή του παρέμβαση δείχνει πως εάν και εφόσον του δινόταν η ευκαιρία θα έκανε πάλι τα ίδια λάθη. 

Είναι σαν να βγω εγώ και να πω παιδιά ψηφίστε στις εθνικές εκλογές οτιδήποτε άλλο θέλετε εκτός από Τσίπρα!! Ο Τσίπρας είναι το απόλυτο κακό , αλλά δεν σας λέω τι να ψηφίσετε αλλά ποιον να μην ψηφίσετε. Όταν μετά τις εκλογές αυτοί που θα με είχαν ακούσει ψήφιζαν ΚΚΕ , εγώ τι θα τους έλεγα;

Και επειδή το κείμενο είναι για προβληματισμό. Ποιοι συμμαχούν αλήθεια κατά της τωρινής διοίκησης; 

Δεν πρέπει εγώ που θα ψηφίσω μια δημοτική παράταξη να ξέρω με ποιον είναι διατεθειμένη να συμμαχήσει;

Και εάν ήταν απλό το 2014 ανάμεσα σε Βαλασόπουλο και Κοκοτίνη να διαλέξω το λιγότερο κακό, τώρα τι νόημα έχει να πάω όταν για να γίνει νέα διοίκηση θα συμμαχήσουν τρεις ή και περισσότερες παρατάξεις; 

Η παρέμβαση λοιπόν του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου (που πρώτοι εμείς  σας μεταφέραμε)  είναι για εμάς ακόμη μια απόδειξη πως ακόμα και σήμερα αρνείται να δει ποιοι τον "πούλησαν" και στην ουσία συμφωνεί με τις θέσεις των Ευσταθίου, Κοκοτίνη και Χατζηδάκη που θέλουν να γίνει κάποιος άλλος χαλίφης στην θέση του χαλίφη. 

Οι δημότες μας που γνωρίζουν πολύ καλά τι πρόσφερε κάθε διοίκηση θα είναι και οι τελικοί κριτές. 

Γιατί πλέον έχουν καταλάβει τι -εσμός έχει συσπειρωθεί για να έρθει η πόλη μας και πάλι πίσω. 

Πάντως να βγάλει ανακοίνωση και να ευχηθεί καλή επιτυχία στους υποψηφίους του που κάνουν "πάρτι" στα ψηφοδέλτια του Τάσου Ευσταθίου μαζί με τους φιλοχουντικούς υποψηφίους του , δεν το περιμέναμε. 

Γιατί όπως έχει δει οι περισσότεροι κινήθηκαν προς τα εκεί , ελάχιστοι (και ευτυχώς) στον Γαβριήλ Αραμπατζή και κάποιοι λίγοι πρώην αλλά και νυν όπως ισχυρίζονται "κεντροδεξιοί" στηρίζουν την παράταξη του Γιώργου Χατζηδάκη!!

Αυτή που στην ουσία στηρίζει και ο πρώην δήμαρχος μη επιλέγοντας κάποια από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις. Και καλά κάνει εάν βλέπει πως δεν είναι ικανοί να διοικήσουν. Βλέπει όμως τον Χατζηδάκη ή τον Κοκοτίνη καλύτερο; 

Σε λίγες μέρες περιμένουμε την νέα ανακοίνωσή του, όπου θα μας λέει να υπερψηφίσουμε την κ. Τασία Τσατσούλη που με αυτά και με αυτά βάζει πλώρη για τον δεύτερο γύρο. Αφού το 10% που είχε το 2014 μπορεί εύκολα να γίνει 12% εάν μαζέψει δυσαρεστημένους πρώην φανατικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που απογοητεύθηκαν όταν ο Τσίπρας δεν μας έκανε Βόρεια Κορέα και παρέμεινε στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: