ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις - Αλλά που στην ουσία έχουν απαντηθεί από την Ιστορία !!!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις - Αλλά που στην ουσία έχουν απαντηθεί από την Ιστορία !!!

Του Αλέξη Σπυρόπουλου 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 

ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ, η οδός της πόλης μας η οποία τις πρωινές ώρες συγκεντρώνει υπερβολικό όγκο διερχομένων αυτοκινήτων και συναγωνίζεται πλέον επάξια τις κεντρικές λεωφόρους της Ηλιούπολης. Ένας δρόμος που χωρίζει τις γειτονιές στους πρόποδες του Υμηττού από τις βασικές δομές της πόλης μας. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται όλα “μετά την άσφαλτο” όπως συνηθίζουν να λένε οι παλαιότεροι κάτοικοι την Αρχιμήδους. 

Καθημερινά εκατοντάδες παιδιά διασχίζουν αυτόν το δρόμο για να πάνε στα σχολεία τους, τη στιγμή που χιλιάδες αυτοκίνητα την ίδια ώρα λες και βρίσκονται σε λεωφόρο τρέχουν για να βγουν στον περιφερειακό. Κίνδυνοι άπειροι, διαβάσεις πεζών ανύπαρκτες, πεζοδρόμια πολλών δεκαετιών. Και απέναντι σε όλα αυτά μια δημοτική αρχή η οποία διαφημίζει το μεγάλο έργο που έχει κάνει στην περιοχή, τα πάσης φύσεως “μερεμέτια βιτρίνας” με μοναδική εξαίρεση την τσιμεντοποίηση μιας ακόμα έκτασης πρασίνου. Μοναδικό έργο στην Αρχιμήδους η ασφαλτόστρωση της στα μέσα του 2016, έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών χωρίς επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου. Έκτοτε το απόλυτο κενό !!!! 

Ακόμα και σε υποδείξεις επικίνδυνου σημείου στο ύψος της Αντιφώντος αποφεύγετε να δώσετε λύση με υπεκφυγές από το 2016.(Στην διάθεσή σας αν ζητήσετε στοιχεία) Αγαπητέ Δήμαρχε, μετά την ασφαλτόστρωση θα έπρεπε να ακολουθήσουν διαγραμμίσεις ανά τακτά διαστήματα για διαβάσεις πεζών ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. Έγινε ΜΟΝΟ ΜΙΑ στο ύψος της Ξενοφώντος και αυτή προ ολίγων μηνών. Και στην Αρχιμήδους όμως ακολουθείτε ό,τι και στη υπόλοιπη Ηλιούπολη, αποφάσεις και έργα προεκλογικά και της τελευταίας στιγμής. Έτσι λοιπόν με την υπ.αριθ.51/2019 -26/02/2019 απόφαση του Δ.Σ. αποφασίσατε “Δημιουργία διαβάσεων πεζών στη συμβολή των οδών Αρχιμήδους και Νεύτωνος”, να υποθέσω πως αυτή θα γίνει όταν επανεκλεγείτε ως συνέχεια του μεγάλου έργου σας στην περιοχή μας. 

Αγαπητέ Δήμαρχε, την Αρχιμήδους όλα αυτά τα χρόνια την αφήσατε στην μοίρα της σε αντίθεση με αλλους κεντρικούς δρόμους. ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ. Μοναδική εξαίρεση στο ύψος της Αρτέμιδος. Εκεί από την μία πλευρά του δρόμου η ευαισθησία επιχειρηματία (και είναι τιμή του) ο οποίος με την ανακαίνιση του καταστήματος του δημιούργησε και ράμπα ΑΜΕΑ στο πεζοδρόμιο του και ενημέρωσε και τον δήμο ώστε να μετατρέψει έστω και πρόχειρα την εσοχή κάδου στην γωνία του παρακείμενου super market ( σοβαρή μελέτη θα χρειάστηκε για την εσοχή ακριβώς στη γωνία των πεζοδρομίων) σε ράμπα ΑΜΕΑ. Από την άλλη πλευρά δημιουργήθηκαν δυο ράμπες (η μία στη Νεύτωνος) ώστε να εξυπηρετούνται προφανώς οι επισκέπτες παρακείμενου καταστήματος εστίασης (δεν γνωρίζω μήπως και αυτό είναι έργο του ιδιοκτήτη). Ακόμα και στο “μεγάλο έργο” σας , στη νέα πλατεία Καποδίστρια ( πρώην Παραθύρα) ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ? 

Αντί να κάνετε ράμπα στη γωνία του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και ως συνέχεια της Αρχιμήδους προς την πλατεία, κάνατε μία ράμπα στην γωνία της Αρχιμήδους με πρόσωπο προς τον δρόμο και μία στο μέσο της πλατείας επί της Αρχιμήδους που ένας θεός ξέρει σε τι εξυπηρετεί στο πλέον πιο επικίνδυνο σημείο του δρόμου αφού προηγείται η τυφλή στροφή και απέναντι δεν υπάρχει αντίστοιχη ράμπα παρά το κράσπεδο του πεζοδρομίου. 

Ξέρετε εκτός των ΑΜΕΑ οι ράμπες είναι χρήσιμες και για τους υπόλοιπους πολίτες, γονείς με καροτσάκια παιδικά, ακόμα και για ηλικιωμένους. Αλλά η φροντίδα και η σκέψη σας για αυτά τα άτομα περιορίζεται μόνο στις εξαγγελίες, τα διαφημιστικά φυλλάδια και στα μεγάλα λόγια. Στην πράξη αγαπητέ Δήμαρχε φαίνεται η αδιαφορία και μόνο καθώς και η έλλειψη σοβαρής μελέτης. Θα μπορούσα να σας πω ακόμα ένα σωρό προβλήματα του συγκεκριμένου δρόμου αλλά μάλλον θα έχετε κάνει σχετικές μελέτες (??) οι οποίες μάλλον θα πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ στο μέλλον.

Εκτός αν τα χρόνια της θητείας σας, -Επικεντρωθήκατε στο να πείσετε την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να φέρει το μετρό στην Ηλιούπολη. - Πιέζετε τους επενδυτές να κάνουν επενδύσεις στο Ελληνικό ώστε να πιέσετε το Υπουργείο Υποδομών να κάνει τη σήραγγα. -Πιέζετε το φυσικό αέριο να επεκτείνει το δίκτυό του. 

Δυστυχώς όμως αγαπητέ Δήμαρχε τα παραμύθια έχουν συνήθως δράκο και στο δικό σας αυτός ο δράκος λέγεται καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Τελευταίο ερώτημα όχι προς εσάς, είπαμε εσείς δεν κάνατε τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα.

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, 


Έχετε κύριοι κάποια συγκεκριμένη πρόταση για τις γειτονιές μας “πάνω από την άσφαλτο” , ή θα ακολουθείστε κι εσείς το μεγάλο έργο του νυν Δημάρχου έτσι όπως αυτό φαίνεται σε χτεσινές φωτογραφίες μου?

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 



Το θέμα του Σπυρόπουλου είναι σοβαρό αλλά έχει απαντηθεί ήδη  από την Ιστορία. Αυτοί που τώρα νοιάζονται για την κακή εικόνα (και δεν αφορά τον κ. Σπυρόπουλο προσωπικά)  άφησαν επί δεκαετίες την περιοχή σε αυτό το χάλι. Οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωησης της περιοχής ας ανεβάσουν εικόνες της δικής τους διακυβέρνησης. Όταν δεν υπήρχε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να κάνεις κριτική , όταν πολλά σπίτια δεν είχαν αποχέτευση και δεν υπήρχαν καν πεζοδρόμια

Και δεν υπήρχε τίποτα παρόλο που το κεντρικό κράτος έδινε περισσότερα χρήματα γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ δεν ήταν τότε ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ. 

Ακολούθησαν τα 16 χρόνια Θεόδωρου Γεωργάκη που έπεσαν χρήματα και έγινα έργα και στην περιοχή, και ακολούθησε η τετραετία του Γιάννη Αναγνώστου που δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην Αγία Μαρίνα. 

Και φυσικά εδώ όχι μόνο θα δημοσιευθεί το θέμα, το παράπονο, η αγωνία του κ. Σπυρόπουλου αλλά θα δοθεί και απάντηση. 

Και η απάντηση είναι πως  αυτή σήμερα που ζητάνε ράμπες για τα ΑΜΕΑ μας μιλούσαν για τους κομμουνιστικούς παραδείσους όπου τα ΑΜΕΑ δεν είχαν πρόσβαση ΠΟΥΘΕΝΑ. 

Επειδή υπάρχουν και πολλοί νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και επειδή όπως φαίνεται 
η "Αγιοποίηση" όσων κατέστρεψαν την πόλη συνεχίζεται θα πρέπει να ξέρουν πως το ότι εκφράζουν σήμερα ελεύθερα με την ΨΗΦΟ τους την επιλογή τους .δεν είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα αλλά αποτέλεσμα θυσίας Ελλήνων που πολέμησαν και ΝΙΚΗΣΑΝ και στην πατρίδα μας τον κόκκινο φασισμό. 

Και επειδή ακούστηκαν και διάφορες άλλες αηδίες πως τάχα δεν έχουμε γνώση της κατάστασης τις επόμενες μέρες θα βγάλουμε στην φόρα και στον δημόσιο διάλογο ένα σωρό αποφάσεις προηγούμενων  διοικήσεων για τις οποίες εγκαλούν την τωρινή διοίκηση 

Γιατί η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε αυτή την πόλη είναι χαρακτηριστικό πολλών. Από ιερείς που διάγουν πολυτελή ζωή για να μοιράζουν συγχωροχάρτια , μέχρι κομμουνιστών που για δεκαετίες έχουν κάνει προσοδοφόρο επάγγελμα τους "αγώνες" για την δημόσια περιουσία και που αναρωτιούνται γιατί δεν έχουμε ότι όλος ο άλλος πολιτισμένος δυτικός κόσμος. 

Και αναρωτιούνται όλοι αυτοί που διάγουν πολυτελή βίο και που υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα που τα ΤΕΙΧΗ του αίσχους έπεσαν επειδή ο κόσμος πεινούσε. 

Στο "έγκλημα" της παραχάραξης της ιστορίας της πόλης μας πρωτοστάτησε η διοίκηση Αναγνώστου που θέλησε να συμμαχήσει με ότι πιο αντιδραστικό υπήρχε σε αυτή την πόλη για να στήσει την δική της παντοκρατορία. 

Το λάθος της παρούσας διοίκησης είναι πως εξακολουθεί και συνομιλεί με όλους αυτούς που γέμισαν με παραμύθια την πόλη μας , και που θέλουν επιστρέφοντας να ξαναγράψουν την δική τους ψεύτικη ιστορία,.

Μια "ιστορία" που αυτοί που κατέλυσαν την Δημοκρατία μας ωφέλησαν την πόλη!! και όσοι υμνούσαν μέχρι το τέλος της ζωής τους ανελεύθερα καθεστώτα είναι ΑΞΙΟΙ στο να υπάρχει ανδριάντας στην πόλη μας για αυτούς. 

Ελπίζω πως και σε αυτή την πόλη κάποτε οι δημότες να αντιληφθούν όσα όλος ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος  

Και θα το αντιληφθούν μόνο όταν η Ε.Ε σταματήσει να χρηματοδοτεί δήμους που οι δημοτικές τους διοικήσεις στήνουν αγάλματα σε ΦΑΣΙΣΤΕΣ. 

Γιατί είναι περίεργο να ζητάς τα χρήματα ενός οργανισμού που έχει καταδικάσει επανειλημμένως τα εγκλήματα του κομμουνισμού και του φασισμού και εσύ να φτιάχνεις με αυτά αγάλματα στους υμνητές αυτών των καθεστώτων!!

Γιατί άμα είσαι οπαδός του Στάλιν ή του Χίτλερ ούτε την Δημοκρατία σέβεσαι αλλά ούτε πρέπει καμία δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση να συνομιλεί μαζί σου.

Όσο για το ΜΕΤΡΟ έγινε επειδή κάποιοι πάλευαν επί δεκαετίες. με αυτούς που δεν ήθελαν η χώρα μας  να γίνει μέλος  της Ε.Ε . 

Και καλό είναι να διεκδικείς το καλύτερο αλλά να θυμάσαι πάντα και τι υπήρχε στην περιοχή. 

Ελπίζω η επόμενη διοίκηση να μας επαναφέρει στις "χρυσές" εποχές των αγώνων του κομμουνιστή δημάρχου για να καταλάβουν όλοι πως καλό πράγμα είναι η ανέξοδη κριτική αλλά πολύ περισσότερο καλύτερη η διασφάλιση της Δημοκρατίας. 

Και στις 26 Μαΐου είναι πλέον εμφανές και στον πλέον δεξιό αλλά δημοκρατικό πολίτη πως απέναντι από τον Βαλασόπουλο συσπειρώνονται όσοι υπηρέτησαν και ύμνησαν όλες τις χούντες και έκαναν προσοδοφόρο επάγγελμα την ενασχόληση με τα κοινά. 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: