ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η "Δημοκρατική" Ηλιούπολη προσπαθεί να μας συνετίσει

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η "Δημοκρατική" Ηλιούπολη προσπαθεί να μας συνετίσει

Μας είπαν φασίστες , παρακρατικούς, και πέμπτη φάλαγγα!!! Όλοι αυτοί που δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση για όσα κατά καιρούς καταγγέλλουμε με στοιχεία. Άνθρωποι που ομιλούν για Δημοκρατία και θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά αλλά δεν γνωρίζουν πως Αρχή της Δημοκρατίας είναι η ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών και υποχρέωση του δημοσιογράφου η δημοσίευση και η καταγγελία πράξεων και γεγονότων που απειλούν την Αστική μας Δημοκρατία.
Μας συγκρίνουν μάλιστα με πρόσωπα που ουδέποτε κατήγγειλαν την ΔΙΑΦΘΟΡΑ, και που βολεύθηκαν παρακολουθώντας απλά τις διοικήσεις ως απλοί θεατές σε αγώνα ποδοσφαίρου. Φωνασκώντας ως οπαδοί ομάδων και επωφελούμενοι οι ίδιοι από πράξεις και ενέργειες αυτών που τάχα "χτυπούσαν". Όταν ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης προτίμησαν να τα "βρουν" με όσους έβριζαν και είχαν καταγγείλει δημόσια όχι γιατί δεν είχαν "στοιχεία" αλλά γιατί δεν θέλησαν να υπερασπιστούν το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα και στις δικαστικές αίθουσες. 

Εμείς το έχουμε κάνει πολλάκις φορές ως δημοσιογράφοι καταγγελτικών δημοσιογραφικών εκπομπών ( ΖΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ) αλλά και ακολουθώντας αργότερα την μοναχική μας διαδικτυακή πορεία μέσω του ιστολογίου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ όπου μας τίμησαν με τις αγωγές και τις μηνύσεις του "αξιόλογοι" επιχειρηματίες που έχουν καταδικαστεί πολλάκις φορές για σωρεία αδικημάτων αλλά ΔΕΝ πέτυχαν να μας καταδικάσουν απλώς να μας αποκλείσουν από ΜΜΕ που είχαν στην κατοχή τους. Αυτά μπορεί να τα αναζητήσει όποιος θέλει , αυτά τα γνωρίζει όλη η δημοσιογραφική πιάτσα και μάλιστα οι θετικές αναφορές για την δημοσιογραφία που ασκώ προέρχονται και από τον χώρο της αριστεράς ακόμα και της κομμουνιστικής!! 

Αυτά τα γράφω προφανώς και επειδή με στεναχωρεί όχι η κριτική αλλά η προσπάθεια τσουβαλιάσματος στην λογική του όλοι τα παίρνουν και γράφουν ότι τους συμφέρει. Και φυσικά σίγουρα δεν με συμφέρει να ασκώ σκληρή κριτική στα τοπικά στελέχη της ΝΔ, σε βουλευτές του κόμματος , σε όσους κατά την ταπεινή μου άποψη είναι άξιοι κριτικής. Λάθη κάνουν όλοι οι άνθρωποι  και σίγουρα όποιος δεν γράφει "Αγιογραφίες" και "ευχολόγια" σίγουρα θα αδικήσει. 

Ποιος όμως μπορεί να πει πως δεν επανόρθωσα ΑΜΕΣΑ το κάθε λάθος; Ουδείς. Ακόμα και οι πολιτικοί μου  αντίπαλοι γνωρίζουν πως γράφω με στοιχεία. Για τον λόγο αυτό και απέφυγαν να με "χτυπήσουν" με ανακοινώσεις τους εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Σίγησαν όπως κάνει κάθε "ένοχος" όταν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει Κράτος Δικαίου και θα επέλθει "τιμωρία". Δυστυχώς όμως το Κράτος δικαίου υποχωρεί , οι θεσμοί απαξιώνονται και οι πολίτες οδεύουν και στηρίζουν με την ψήφο τους  τα άκρα.

Αργά αλλά σταθερά η χώρα οδηγείται σε περιπέτειες, και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που τώρα έχει κάποιος να εκφράζεται ελεύθερα υπονομεύεται από τις δικές μας επιλογές. Γιατί άμα ψηφίζεις τον ΦΑΣΙΣΤΑ μην περιμένεις να σε διοικήσει δημοκρατικά. Και φασίστας δεν είναι αυτός που αποκαλύπτει ,αλλά αυτός που νομίζει πως εκφράζει τον ΛΑΟ και μιλάει εξ' ονόματός του. 

Η "Δημοκρατική" λοιπόν Ηλιούπολη για να είναι δημοκρατική πρέπει να αποδείξει πως αντέχει την αντίθετη άποψη και κυρίως να ΑΝΤΙΔΡΑ σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τα τοπικά ΜΜΕ σε δημοσιοσχετίστες χωρίς ΑΠΟΨΗ.

Γιατί δημοσιογραφία είναι όταν αποκαλύπτεις κάτι που δεν θέλει ο άλλος. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις. Και το παραδεχόμαστε ,σε αυτές δεν τα πάμε καλά. Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε πως αγαπάμε τους πάντες , ούτε να σιωπούμε σε όσους έχουν προβληματικές συμπεριφορές που βλάπτουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Και βέβαια η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις δήθεν λαϊκές που επικρατούσαν στα πρώην ανατολικά κράτη. Είναι Αστική και είμαστε περήφανοι για αυτό. Γιατί παρόλο την "σαπίλα" της είναι το τελευταίο μας και μοναδικό καταφύγιο ενάντια στην απόλυτη βαρβαρότητα. Και σε αυτή την πόλη οι οπαδοί της απόλυτης βαρβαρότητας είναι σε διψήφιο ποσοστό για να μην ξεχνιόμαστε και θεωρούμε πως είμαστε τάχα όλοι δημοκράτες.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: