ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ένα ακόμα πρόγραμμα που δεν φέρνει την ρήξη με τον κρατισμό

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ένα ακόμα πρόγραμμα που δεν φέρνει την ρήξη με τον κρατισμό


Διαβάσαμε πριν από λίγο το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης " Η Πόλη που Θέλω" που είναι και η μοναδική δημοτική παράταξη από τον χώρο της κεντροδεξιάς που ανάρτησε πρόγραμμα στο διαδίκτυο (η παράταξη του κ. Ευσταθίου στερείται άλλωστε ποιος να έγραφε το πρόγραμμα από τους επιτελείς του; ) ακόμα και να το αντέγραφαν λάθος θα έκαναν!! , και το θεωρούμε για τα δικά μας γούστα βέβαια σε μια από τα ίδια!!



Σεβόμενος βέβαια την προσπάθεια όσων συμμετείχαν για να βγει θα πούμε πως είναι καλύτερο από το να μην έχεις καθόλου μπούσουλα το προς τα που θα κινηθείς.

ΟΜΩΣ.....

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον κ. Αραμπατζή πως δεν υπάρχει στον δήμο μας το προσωπικό που μπορεί να δουλέψει για να υλοποιηθεί ούτε καν το πρόγραμμα αυτό. Η επιμόρφωσή τους είναι χάσιμο χρόνου αφού ακόμα και εάν κάποιοι μπορούν ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να βοηθήσουν για να καλυτερεύσει  η ζωή όλων μας ακόμα και η δική τους. Μόνο μέλημά τους είναι η αύξηση των αποδοχών τους (λογικό ακούγεται) αλλά χωρίς παράλληλα να προσφέρουν υπηρεσίες που να μην εκθέτουν την διοίκηση.

Κανένας δήμαρχος δεν θέλει να βρωμάει η πόλη του , κανένας δήμαρχος δεν χαίρεται να ταλαιπωρούνται οι πολίτες ακόμα και για την αλλαγή μιας απλής λάμπας!! Όμως και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να διώξει όσους αποδεδειγμένα και επί δεκαετίες δουλεύουν όλους εμάς και εκθέτουν όλες τις διοικήσεις. Το να κάνεις έναν δήμο να δουλεύει και να μπορεί να εξυπηρετεί τους δημότες ηλεκτρονικά προϋποθέτει υπαλλήλους που να έχουν γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και αυτοί η μόνη γνώση που έχουν είναι να μας σχολιάσουν αρνητικά στο facebook άμα τους ανοίξει κάποιος τον υπολογιστή επειδή μόνοι τους δεν μπορούν. 

Αυτοί πάλι που μπορούν ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ , και εργάζονται ελάχιστοι ευσυνείδητοι χωρίς ποτέ κάποιος να τους έχει ανταποδώσει οικονομικά αυτή τους την ευσυνειδησία. Ο δήμος στερείται προσωπικού να κάνει ακόμα και μια απλή μελέτη και κάθε φορά που χρειάζεται καταφεύγει σε ιδιωτικά γραφεία.

Το ξέρουν όλοι ακόμα και όσοι μένουν σε άλλη πόλη πως οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες.

Μόλις το 10% των υπαλλήλων θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ιδιωτικό τομέα και να κριθούν επαρκείς και εσύ πας να δουλέψεις με αυτούς για ένα καλύτερο αύριο;

Το γνωρίζουν και οι ίδιοι για αυτό και σε κάθε προεκλογική περίοδο στηρίζουν τους ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ της Λαϊκής Συσπείρωσης που με αυτούς και όλους τους συνταξιούχους του δήμου παίρνουν τις 3500 ψήφους που τους χρειάζονται για να έχουν παρουσία "ισχυρή" στα κοινά. 

Καλά για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης η μόνη λύση είναι να απαλλαγούμε πλήρως από μια δομή που στοιχίζει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στους δημότες. Η περαιτέρω "αξιοποίηση" θα έχει και άλλες επιβαρύνσεις χωρίς κανένα όφελος για τους περισσότερους. Θα έλεγα ακόμα και να πωληθεί αλλά δυστυχώς ο χώρος δεν ανήκει στον δήμο !! Επομένως τα 10.000.000 ευρώ που σπαταλήθηκαν σε μελέτες !! και κατασκευή δεν θα τα πάρουμε ποτέ πίσω.   Ούτε καν το Ελληνικό Δημόσιο στο οποίο ανήκει πλέον δεν θα μπορεί να βγάλει αυτά τα χρήματα σε βάθος εικοσαετίας!!

Γιατί το κόστος εάν υπολογίσει κανείς πως στοιχίζει κατά μέσο όρο 300.000 τον χρόνο στους δημότες μας το κάνει παντελώς ασύμφορο.

Παραχωρείται μάλιστα  δωρεάν σε όποιο σωματείο , κόμμα ή δημοτική  παράταξη το ζητήσει επομένως δεν έχει καν έσοδα!

Εάν ήταν Μουσείο και όχι μηχανισμός αριστερής προπαγάνδας θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες με εισιτήριο αλλά ποιος θα πλήρωνε εισιτήριο για να δει τέτοια εκθέματα;

Ας διαβάσει κάποιος το πρόγραμμα γιατί θεωρώ πως είναι ακόμα ένα πρόγραμμα μη υλοποιήσιμο με το υπάρχον προσωπικό. Πουθενά δεν μιλάει για συνέργεια με ιδιώτες επομένως είναι μία από τα ίδια και προσωπικά δεν το θεωρώ ούτε καινοτόμο αλλά ούτε και φιλελεύθερο. Αποπνέει κρατισμό και η υλοποίησή του είναι απλώς ένα ακόμα ευχολόγιο. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: