ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Υποκρισία ή κατάλαβε πως η Εκκλησία πρέπει να ενώνει;

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Υποκρισία ή κατάλαβε πως η Εκκλησία πρέπει να ενώνει;


Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ σε προεκλογική ομιλία. Καλό είναι, να είναι κάποιος ενεργός και να ασχολείται με τα κοινά θα πει κάποιος. Βεβαίως θα πούμε και εμείς και δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Άλλωστε η Εκκλησία ασκεί πολιτική στη χώρα μας εδώ και αιώνες. Το είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας η ιδεολογία της αριστεράς είναι πιο κοντά στον Χριστιανισμό, Ιδίως στην χώρα μας αυτό είναι φανερό, γιατί ο λόγος κάποιων κληρικών μας το υπενθυμίζει μονίμως. Στο πνεύμα αυτό και η συμμετοχή των κληρικών σε προεκλογικές ομιλίες είναι θεάρεστο έργο. Ιδίως όταν είσαι εκεί για να συγχωρήσεις "ατοπήματα" ή να μοιράσεις σανό προς πάσα κατεύθυνση.
Αυτό που μας κάνει εντύπωση  είναι πως φωτογραφίζετε περιχαρής ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου  με  υποψήφιους του συνδυασμού του Γιώργου Χατζηδάκη που είχε ψηφίσει εκείνο το ψήφισμα εναντίον του. Εκείνο που καταδικάζει τον ιερέα  για τους "πύρινους" λόγους του κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά κυρίως για τις ύβρεις εναντίον πολιτικών προσώπων που ψήφισαν την κατάπτυστη συμφωνία.

Βασικά τα είχε βάλει με τους "θεσμούς" ο Αρχιμανδρίτης αφού κάποιοι τους μπερδεύουν με τα πρόσωπα που τους υπηρετούν!  Ο κύριος Παναγιώτης Βιδάλης μάλιστα ήταν ΑΠΩΝ από την συγκεκριμένη ψηφοφορία (για να μην την ψηφίσει) και ο Γιάννης Αντζινάς την ψήφισε!! Στην φωτογραφία είναι και ο Κώστας Σεφτελής που είχε ψηφίσει ΟΧΙ και επομένως μια χαρά στέκεται δίπλα στον ιερέα της Αγίας Μαρίνας.

Τώρα πως μπορεί να έχει κάποιος την ευλογία ενός ιερέα όταν δήλωσε ΑΠΩΝ όταν τον καταδίκασαν με ΨΗΦΙΣΜΑ ,θα το μάθει σε λίγες μέρες όταν θα μείνει ΑΠΩΝ από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της.

Όσο για τον πατέρα Σεραφείμ μάλλον έρχεται πιο κοντά στο πνεύμα του Χριστιανισμού και συγχωρεί όσους παραστράτησαν!! Ακόμα και τους "προδότες" που αμφισβήτησαν το δικαίωμα του να "στολίζει" με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις του για την κατάπτυστη συμφωνία. 

 Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. "Το τελευταίο καταφύγιο κάθε απατεώνα είναι ο πατριωτισμός" Γι' αυτό κιόλας δηλώνω πάντα Φιλελεύθερος Εθνικιστής και όχι πατριώτης. Πατριώτης ήταν ο μακαρίτης ο Γρηγόρης  Μιχαλόπουλος, ο Σγουρίδης, ο Πάνος Καμμένος, ο Καρατζαφέρης, και πολλοί άλλοι. Τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με αυτούς;

Θα ψάξω να βρω πάλι το ψήφισμα να δω μήπως τελικά τα 24 ΝΑΙ ήταν λιγότερο υποκριτικά από κάποια ΑΠΩΝ που θέλουν να έχουν τώρα προεκλογικά  και ευλογία από τον ιερέα. Πάντως για να σοβαρευτούμε και λίγο τέτοια υποκρισία δεν την περιμέναμε....

Το ψήφισμα για να τελειώνω με το θέμα, που έφερε ο κύριος Κοκοτίνης και η παράταξή του ήταν λάθος. Τον "πατριώτη" πρέπει να τον αφήνεις να εκτίθεται μόνος του δεν χρειάζονται ψηφίσματα. 

Ούτε η Τσατούλη  - Βόρεια Κορέα δεν το ψήφισε, που  εάν επικρατούσε το κόμμα της θα μας είχε στείλει γκουλάγκ ήδη !!

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: