ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Θαυμάστε την ανακοίνωση του Σωματείου και σκεφτείτε πως εάν η δομή ήταν σε ιδιώτη οι παιδικοί σταθμοί δεν θα βρωμούσαν

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Θαυμάστε την ανακοίνωση του Σωματείου και σκεφτείτε πως εάν η δομή ήταν σε ιδιώτη οι παιδικοί σταθμοί δεν θα βρωμούσαν




Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης

'' Τα εν οίκω, μη εν δήμω''

Mε αυτή τη φράση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών του δήμου Ηλιούπολης, επέπληξε τους εργαζομένους του Α' παραρτήματος, γιατί ενημέρωσαν τους γονείς για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στον παιδικό σταθμό τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με την καθαριότητα του, μετά από την ασθένεια των 2 καθαριστριών (από τους τρεις που απασχολούνται).
Μάλιστα τόλμησε να τις κατηγορήσει ότι το κάνουν λόγω εκλογών !!!!!

Ξέχασε ότι επί των ημερών του είναι σύνηθες φαινόμενο οι συναδέλφισσες καθαρίστριες να πηγαίνουν εναλλάξ να καθαρίζουν στους παιδικούς σταθμούς, ή να μοιράζουν το ωράριο τους σε αυτούς, γιατί κάθε φορά που αρρωσταίνει κάποια δεν υπάρχει προσωπικό να αντικαταστήσει.

Ξέχασε ότι επί των ημερών του, οι κατσαρόλες με φαγητό για τα παιδιά κόβουν βόλτα από τον έναν παιδικό στον άλλο, όταν αρρωσταίνει μάγειρας μιας και το προσωπικό δεν επαρκεί.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και τον διαβεβαιώνουμε ότι όσο και να θέλει, τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι.

ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε (παρά τις απειλές και την λάσπη που πέταξε στους παιδαγωγούς που αυτές τις ημέρες από φιλότιμο και ευθύνη απέναντι στα παιδιά το έπαιζαν και καθαρίστριες) τους γονείς, για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, γιατί είναι υποχρέωση μας.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ επίσης και τους πρόθυμους υπηρεσιακούς υπαλλήλους ότι, δεν πιάνουν οι απειλές τους για πειθαρχικό παράπτωμα περί «εχεμύθειας» (έτσι αντιλαμβάνονται την υποχρέωση μας να ενημερώνουμε τους γονείς), καλό θα είναι να κοιταχτούν και λίγο στο καθρέφτη για το ποιος παρανομεί.

ΤΕΛΟΣ ενημερώνουμε τον πρόεδρο ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς είναι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ εργαζομένων κι όχι φερέφωνα και μαριονέτες αυτού, όπως απαξιωτικά και προσβλητικά τους χαρακτήρισε, σε μια προσπάθεια να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και απαιτούμε το αυτονόητο για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, την πρόσληψη επιτέλους του αναγκαίου προσωπικού ειδικά στην κουζίνα και την καθαριότητα που χρόνια τώρα αναδείχνουμε και η δημοτική αρχή «αγρόν ηγόραζε»

Το Δ.Σ.

Η δική μας άποψη είναι πως δεν χρειάζεται καμία πρόσληψη καθαρίστριας οι δομές πρέπει να παραχωρηθούν με μίσθωμα σε ιδιώτη και αυτός θα εξασφαλίσει να είναι καθαρές. Το κόστος για το δήμο θα είναι μικρότερο και η ΔΩΡΕΑΝ σίτιση των παιδιών θα συνεχιστεί αφού ο δήμος θα έχει πλεόνασμα εάν ακολουθήσει την συμβουλή μας. 

Ούτε καθαρή πόλη θα έχουμε ούτε προκοπή θα δούμε όσο κανείς (ούτε ο Βαλασόπουλος) τολμά να στείλει σπίτια τους τεμπέληδες και λουφαδόρους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Δουλεύουν μόνο οι συμβασιούχοι και όλοι οι άλλοι ΚΑΘΟΝΤΑΙ και πληρώνονται. 

Τώρα εν όψει εκλογών θα δούμε και πολλά σκουπίδια στην πόλη αφού οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ κάνουν ανηλεή πόλεμο στην διοίκηση Βαλασόπουλου. Τους έχουν πιάσει οι επίδοξοι δήμαρχοι και τους έχουν τάξει περισσότερες υπερωρίες και αραλίκι!!! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: