ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πέφτουν "θύματα" των επικεφαλής παρατάξεων

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πέφτουν "θύματα" των επικεφαλής παρατάξεων



Εκτός από το παράβολο των 50 ευρώ συμμετοχής στις εκλογές, και άλλα 50 ευρώ για τα εισιτήρια πολλοί υποψήφιοι διαμαρτύρονται για οικονομική τους αφαίμαξη υπέρ της δημοτικής παράταξης!!
Με την αιτιολογία πως λεφτά δεν υπάρχουν και πως οι αντίπαλοι είναι πιο ισχυροί οικονομικά "κλαίγονται" στους υποψηφίους οι οποίοι στην ουσία χρεώνονται για την προεκλογική εκστρατεία!! Και όλα αυτά σε παρατάξεις χωρίς καμία απολύτως Ιδεολογική συνοχή την επόμενη μέρα θα κάνουν κάποιους να περνάνε ωραίες διακοπές εις υγείαν των κορόιδων!! 

Και δεν μιλάμε βέβαια μόνο για τους "στρατιώτες" της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με συνεισφορές των μελών τους και κοινό τσοντάρισμα. Εκεί οι "σύντροφοι" δουλεύουν με πρόγραμμα και τους θαυμάζω για αυτό είναι αλήθεια. Έχουν αφίσες , κιόσκια, ελάχιστη έως καθόλου διαφήμιση στα τοπικά ΜΜΕ (αυτό θα στοιχίσει κάποιες ψήφους) και εκδηλώσεις κατά κανόνα πετυχημένες με την συμμετοχή πολλών ψηφοφόρων τους.

Οι εκλογές είναι ακριβό σπορ και για αυτό όσοι πιστεύουν στον καπιταλισμό και είναι επικεφαλής παρατάξεων πρέπει  να κάνουν το κουμάντο τους συγκεντρώνοντας χρήματα για αυτές. Οι παλιές παρατάξεις είχαν την ευκαιρία να έκαναν εκδηλώσεις τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να είχαν μαζέψει χρήματα. Έπρεπε να είχαν επίσης έρθει σε επαφή με συγκεκριμένες ομάδες και επιχειρηματίες της πόλης ώστε να έχουν χορηγίες.

Αυτό γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο εδώ την καμπάνια του κάθε υποψήφιου δημάρχου την κάνουν οι πιο φτωχοί υποψήφιοι από το υστέρημά τους και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σε αυτές τις εκλογές ικανοποιητική παρουσία εκτός από την νυν δημοτική αρχή που ασκεί διοίκηση και είναι πιο εύκολο να μαζέψει λεφτά από όσους θεωρούν πως πρέπει να συνεχίσει , προεκλογική εκστρατεία που να φαίνονται τα χρήματα στους δημότες έχουν κάνει μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και η δημοτική παράταξη "Ηλιουπολοι μαζί- ΕΝΑΚ" 

Μια βόλτα στην πόλη μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. Μια διαδικτυακή βόλτα μπορεί επίσης να αποδείξει πως και μεμονωμένα οι υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης "Ηλιουπολοι μαζί - ΕΝΑΚ" έχουν βάλει την περισσότερη διαφήμιση.

Το μόνο λάθος που βλέπω και είναι τραγικό για δημοτικές παρατάξεις που λένε πως διεκδικούν την δημοτική αρχή  είναι πως δεν έχουν πλην Βασίλη  Βαλασόπουλου και ελάχιστων μεμονωμένων υποψηφίων διαφημιστεί μέσω Google. 

Πάνε λέει πόρτα - πόρτα αλλά μιλάμε για τουλάχιστον 30.000 που θα πάνε να ψηφίσουν ( εγώ θεωρώ πως θα πάνε πολλοί παραπάνω) από τους κοντά 60.000 που έχουν φτάσει οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους!!

Όσο θα ψάχνω λοιπόν και μετά τις εκλογές τι μάζεψαν κάποιοι επικεφαλής και δυστυχώς δεν τα  χάλασαν αλλά τα άφησαν μέσα στο πορτοφόλι τους να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους να μην πέφτουν "θύματα" γιατί μετά τις 26 και όταν δεν εκλεγούν κανείς δεν θα τους ξέρει. 

Από τους επικεφαλής εννοώ για να μην παρεξηγούμε.... 

Και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι μόλις 41 και εάν αφαιρέσεις και τους 9 επικεφαλής των παρατάξεων μένουν μόλις 32 θέσεις .

Εάν από αυτούς αφαιρέσεις ακόμα 5-6 που είναι πολλοί δυνατοί και θα εκλεγούν σίγουρα εκ νέου , τότε μιλάμε για ντέρμπι για μόλις 24-25 θέσεις και εκεί μετράει το ποσοστό της δημοτικής παράταξης και εκεί ποντάρουν και οι επικεφαλής που μαζεύουν χρήματα αντί να χαλάνε οι ίδιοι!!

Πάντως στο ΤΖΑΜΠΑ κανείς δεν βγαίνει και  ότι "πληρώσεις" παίρνεις.

Επομένως Βασίλης Βαλασόπουλος, Γιώργος Χατζηδάκης τα απόλυτα φαβορί για τον δεύτερο γύρο.

Εκτός και σηκωθεί με όρεξη  από τους καναπέδες της η κεντροδεξιά της πόλης και εκτός από το 25%-30% που θα πάρει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές στην πόλη μας στηρίξει την μοναδική υποψηφιότητα που εγγυάται το μέλλον της παράταξης στην πόλη και αυτή φυσικά δεν μπορεί να είναι η παράταξη των φιλοχουντικών του Τάσου Ευσταθίου αλλά αυτή του Γαβριήλ Αραμπατζή με νέα στελέχη άφθαρτα και κυρίως με ΑΠΟΨΗ κάτι που δεν έχουν όσοι ακολουθούν παρατάξεις που θαυμάζουν στυγνούς και συνάμα γραφικούς δικτάτορες όπως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Πως να σε ψηφίσω όταν στηρίζεις με την ΣΙΩΠΗ και την ΑΝΟΧΗ τους θαυμαστές όσων κατέλυσαν την Δημοκρατία στην χώρα μας;

Μια εβδομάδα λοιπόν πριν τις εκλογές και κάποιοι επικεφαλής γνωρίζοντας πως δεν έχουν θέση στον δεύτερο γύρο με δική τους ευθύνη μαζεύουν χρήματα από τους υποψηφίους τους για να πάνε διακοπές ή να αγοράσουν αυτοκίνητο!!!

Όλα τα άλλα ΜΜΕ παίζουν τους πάντες εδώ ενοχλείστε  που παίζω κάποιους , να σας πληροφορήσω πως οι διαφημίσεις που έχουν οι άλλοι είναι δεκαπλάσιες και δεν γράφουν ούτε ένα κείμενο δικό τους παρά αναπαράγουν δελτία τύπου.

Σας ενοχλεί που παίζω από την παράταξη του νυν δημάρχου. Σήμερα που θα βάλω δύο ικανούς από την παράταξη Χατζηδάκη και έναν κομμουνιστή θα λέτε τα πήρα από αυτούς .

Ότι και να λέτε δεν με αγγίζει ... να μου ψηφίσετε μόνο τους υποψηφίους που σας προτείνω για να έχουμε δημοτικό συμβούλιο με ΑΠΟΨΗ και όχι πρόβατα!!!

Όσο για καταγγελίες αναπαράγουν αυτές για τα σκουπίδια και τον φωτισμό. Για τους τύπους που βγάζουν αντί να βάλουν το παίζουν και αρχηγοί θα επανέρθουμε. 

Και κάτι τελευταίο για εσάς που είσαστε νεοφιλελεύθεροι οπαδοί της ελεύθερης αγοράς , ποιος επιχειρηματίας κατεβαίνει επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος; Κανείς είναι η απάντηση. Κακό θα πείτε είναι αυτό; Μα ακούγοντας για τα "δαγκώματα" σε υποψηφίους σίγουρα είναι.....

Σ.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: