ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις

Πλησιάζει η ώρα της κάλπης και διάφορες εταιρίες δημοσκοπήσεων βγάζουν έρευνες με πρόθεση ψήφου. Δεν πιστεύω πως όλες οι εταιρίες βγάζουν αποτελέσματα κατά παραγγελία γιατί λόγω της ενασχόλησής μου έχω διαβάσει πολλές από αυτές τα προηγούμενα χρόνια.
Δημοσκοπήσεις που είχαν παραγγείλει κόμματα, υποψήφιοι , ΜΜΕ ακόμα και επιχειρηματίες. Θυμάμαι στις εκλογές του 2015 δημοσκόπηση που είχε παραγγείλει η ΝΔ και την έδινε 7 μονάδες πίσω , μία δημοσκόπηση που έπεσε μέσα ήταν πασίγνωστης εταιρίας και ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε. Για την πόλη μας το 2014 τρεις δημοσκοπήσεις που είχαν έρθει εις γνώση μου έδιναν το δίδυμο που βγήκε. Η μία εκ των τριών που έδινε πρόβλεψη και για τον δεύτερο γύρο θεωρούσε νικητή τον Χρήστο Κοκοτίνη που ηττήθηκε για μερικές εκατοντάδες ψήφους. 

Για αυτές τις εκλογές θεωρώ πως η μία και μοναδική δημοσκόπηση που είναι εις γνώση μου δεν απηχεί σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Μάλλον όσοι συμμετείχαν δεν είπαν την αλήθεια γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως πρόκειται για μια δημοσκόπηση "πληρωμένη" αφού ως αποτέλεσμα θα έχει την περαιτέρω μείωση των ποσοστών της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" γιατί όποιος είναι Πασόκος στην πόλη και βαρέθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές Βαλασόπουλου ή Χατζηδάκη εάν του λες πως ο Βαλασόπουλος κάνει "πάρτι" θα ψηφίσει σίγουρα Γιώργο Χατζηδάκη.

Για αυτό και γελάω με την δυσαρέσκεια κάποιων οπαδών και ψηφοφόρων του Χατζηδάκη γιατί μια τέτοια δημοσκόπηση μόνο καλό του κάνει. Αντίθετα κάνει κακό στον Κοκοτίνη που τον δίνει να δίνει μάχη με τον Ευσταθίου για τον δεύτερο γύρο!! Και προφανώς ευνοείται μόνο η παράταξη του Τάσου Ευσταθίου αφού αφελείς δεξιοί που πίστευαν και το 2014 πως θα βγει Κοκοτίνης υπήρξαν αρκετοί εάν παραμυθιαστούν και ψηφίσουν Τάσο μπορεί να τον φέρουν πάνω από το 8% που πήρε το 2014 αλλά σίγουρα όχι στον δεύτερο γύρο .

Για να μην κουράζεστε λοιπόν πολύ με δημοσκοπήσεις σας δίνω την δική μου αίσθηση που μέλλει να αποδειχθεί εάν είναι σωστή ή  λάθος σε λίγες μέρες. Το δίδυμο είναι Βαλασόπουλος - Χατζηδάκης γιατί αυτό λέει η λογική. Αυτό φαίνεται από τις συγκεντρώσεις , και είναι πολύ δύσκολο να με πείσει κάποιος πως δεν θα καταφέρει ο καλύτερος μηχανισμός να περάσει στον δεύτερο γύρο αλλά ο χειρότερος!!

Όσο και εάν θα στεναχωρηθούν πολλοί και σίγουρα θα πικραθούν άλλοι τόσοι το δίδυμο του δεύτερου γύρου θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον για αυτόν που τελικά θα επικρατήσει.

Και θα είναι άλλη μία ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ για την πόλη μας μετά τις εξελίξεις για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ  γιατί άμα δεν ξεκαθαρίζεις με το παρελθόν θα το δεις και πάλι μπροστά σου σε θέσεις και αξιώματα. Θα σου κουνάει μάλιστα και το δάχτυλο και θα σε απειλεί "αφού οι εξυγιαντές" του φρόντισαν να τον παραδώσουν "καθαρό" στην τοπική κοινωνία. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: