ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν μας ενδιαφέρουν "πολιτιστικές" εκδηλώσεις που δεν προάγουν τον Δυτικό Πολιτισμό

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Δεν μας ενδιαφέρουν "πολιτιστικές" εκδηλώσεις που δεν προάγουν τον Δυτικό Πολιτισμό


Σπάνια δημοσιεύουμε εκδηλώσεις πολιτισμού εάν και δεχόμαστε δεκάδες mails που αφορούν κυρίως γειτονικούς μας δήμους. Άλλωστε για εμάς ο Πολιτισμός είναι και αυτό που κρατάει την χώρα μας πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα δυτικά κράτη.
Θα στεναχωρούσαμε πολλούς δημοσιοποιώντας τις απόψεις μας για παραστάσεις, ταινίες και κάθε λογής εκδηλώσεις που δήθεν προάγουν τον Πολιτισμό. Πολιτισμός που αρχίζει με παραστάσεις παραχάραξης της σύγχρονης Ιστορίας του Τόπου και καταλήγουν στις "παραδόσεις" μας και σε δήθεν "ιερά τέρατα" του Πολιτισμού!! 

Ο Πολιτισμός δεν επιβάλλεται και επικρατεί αυτός που πραγματικά παράγει έργα ικανά να αντέξουν στον χρόνο. Αυτή είναι και η κύρια διαφωνία μας με όσους αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία του Αμερικανικού Πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής μας. Κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν να φοράει τζιν ή να ακούει ροκ μουσική , κανείς δεν έχει επιβάλλει τους ΄Έλληνες κλασσικούς στον σύγχρονο κόσμο.

Για τον λόγο αυτό και εμείς αποφεύγουμε να διαφημίζουμε κάτι που θεωρούμε πως θα σας φάει δύο ώρες από την ζωή σας τζάμπα και χωρίς αξία. Άλλωστε εδώ μπορούμε να είμαστε όσο σκληροί θέλουμε και να μην αναδεικνύουμε ότι δεν μας αρέσει.

Και φυσικά ο Πολιτισμός δεν είναι θέμα γούστου. Άλλο τα τσιφτετέλια και άλλο η κλασσική μουσική και η όπερα. Ανατολή - Δύση σημειώσατε διπλό από εμάς. Η Ανατολή υπάρχει για να μας υπενθυμίζει την ανωτερότητα της Δύσης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: