ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο αντικαπνιστικός νόμος και οι καπνιστές

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο αντικαπνιστικός νόμος και οι καπνιστές

Εάν και καπνιστής θεωρώ πως η εφαρμογή ενός αυστηρού αντικαπνιστικού νόμου μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που γίνεται σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο δυτικό κόσμο.


Ο δικός μας καπνός δεν μπορεί να αποτελεί για τους δίπλα μας κίνδυνο για την δική τους υγεία και ασφαλώς δεν είναι μαγκιά το κάπνισμα όπως και κανένα άλλο μας πάθος που βλάπτει τους γύρω μας.

Περίμενα βέβαια πως πριν εφαρμοστεί θα έλυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάποιες από τις άλλες μεγάλες δυσλειτουργίες του Δημοσίου που μας οδηγούν στο κάπνισμα ή στα "ναρκωτικά".

Αλλά εκεί δεν φαίνεται πως θα τα πάει καλά αφού χαϊδεύοντας αυτιά δεν γίνεται κάτι. Το γεγονός πως ακόμα και προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε πως δεν θα απολυθεί κανείς από το Δημόσιο τον καθιστά μέρος του προβλήματος και όχι την λύση. 

Μας λέει πως θα κάνει εξοικονόμηση από αναλώσιμα! και θα προχωρήσει σε αξιολογήσεις του προσωπικού σε όλους τους δημόσιους φορείς. Αλλά σε τι ωφελεί η αξιολόγηση όταν δεν προβλέπεται απομάκρυνση για τον ανεπαρκή υπάλληλο;

Τα "φούμαρα" λοιπόν του αντικαπνιστικού δεν μπορούν να μη με κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχο πως τελικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ακολουθήσει την λάθος πεπατημένη.

Και η τιμωρία του το 2023 θα είναι πως θα ξαναδούμε πρωθυπουργό τον ψευτάκο Αλέξη Τσίπρα που θα έχει στο πλευρό του όλοι αυτή την "σαβούρα" που διόρισαν στο Δημόσιο εδώ και 40 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Γιατί άμα είναι να ξαναζήσουμε την διακυβέρνηση 2004 - 2009 που μας έφερε πιο γρήγορα την χρεοκοπία καλύτερα να μην τον ψηφίζαμε.

Για τις λίγες μέρες που κυβερνά δείχνει άτολμος και εντελώς απομονωμένος στη Βουλή από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σε Ε.Ε , ΝΑΤΟ και Δύση. 

Και μιλάμε βέβαια για το ΚΙΝΑΛ γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει και άλλο χρόνο μέχρι να γίνουν ένα πλήρως Αστικό κόμμα που θα σέβεται τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς. 

Προς το παρόν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και το στενό του περιβάλλον δείχνουν να έχουν καταλάβει τα λάθη της πρώτης τους περιόδου διακυβέρνησης. 


Οι άλλοι σύντροφοί τους δείχνουν να αναπολούν τις πλατείες και τους "ψεκασμένους" που ζητάνε κατάργηση διεθνών συμφωνιών έτσι για να έχουν με κάτι να ασχοληθούν δημιουργώντας στη χώρα προβλήματα με τους φυσικούς της συμμάχους. 

Άλλωστε Βελόπουλος , Βαρουφάκης και Κουτσούμπας μας υπενθυμίζουν πόσοι πολλοί "ψεκασμένοι" κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Και άλλοι τόσοι που έμειναν εκτός Βουλής και θέλουν την χώρα μας απομονωμένη και μόνη λες και είμαστε καμία υπερδύναμη που μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς την βοήθεια των συμμάχων και φίλων μας.

Τους έφτιαξε μάγκες  η δεξιά με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε και τώρα θέλουν να στερήσουν από τις επόμενες γενιές μια καλή ζωή σαν την δική τους.

Γιατί αυτοί συντάξεις 1000 ευρώ και παραπάνω δεν δικαιούνται αφού όλη τους τη ζωή πάλευαν για να μας κάνουν Κίνα, ΕΣΣΔ ή Βόρεια Κορέα και να ζούμε με 40 ευρώ το μήνα.

Θα μας μοίραζαν βέβαια και ψωμί περιμένοντας σε ουρές για μια φραντζόλα αλλά ατυχώς για αυτούς ο Άρης Βελουχιώτης δεν τα κατάφερε και η Εθνικιστές επικράτησαν στον εμφύλιο που μας οδήγησαν οι "ψεκασμένοι" οπαδοί της πιο στυγνής δικτατορίας του Κομμουνισμού.

Επιχειρούν πάλι να μας βγάλουν από την δυτική τροχιά μας και να μας κάνουν να πεινάσουμε περισσότερο ακόμα και από τα δύσκολα μνημόνια που μας περιμένουν και πάλι εάν δεν αλλάξουμε ρότα.

Θα τους αφήσουμε; Θα πιστέψουμε πάλι τα σοσιαλιστικά ή κομμουνιστικά παραμύθια τους ;

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: