ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα πρόσωπα αξίζουν την θέση τους η διαφωνία μας είναι ο δημόσιας χαρακτήρας της δομής

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τα πρόσωπα αξίζουν την θέση τους η διαφωνία μας είναι ο δημόσιας χαρακτήρας της δομής


Επειδή έγινε πολύς ντόρος θέλω να ξεκαθαρίσω πως και οι 8 νέοι υπάλληλοι που ορκίστηκαν πριν δύο μέρες ως υπάλληλοι του δήμου μας στον τομέα της καθαριότητας ΑΞΙΖΟΥΝ και έχουν όλα τα προσόντα για τις θέσεις που θα καλύψουν.


Άλλωστε η δική μου άποψη είναι πως για τον τομέα της καθαριότητας δεν χρειάζεται κανένα πτυχίο ή ακόμα και απολυτήριο Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου (για τους πολύ παλιούς) χρειάζεται μόνο διάθεση για δουλειά. Τίποτα παραπάνω , τίποτα λιγότερο.

Επομένως η δική μου διαφωνία δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με την πρακτική που ακολουθούν και άλλοι δήμοι της χώρας μας στο θέμα αυτό. Ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας είναι ο υπεύθυνος για την εικόνα στην πόλη και όχι τα πρόσωπα τα ίδια πρόσωπα εάν έκαναν την ίδια εργασία για ιδιώτη θα είχαν άλλα αποτελέσματα.

Ιδιώτη βέβαια που θα ήταν συνεπής με τις υποχρεώσεις του στους εργαζόμενους και όχι Ελληνάρα με ανασφάλιστους υπαλλήλους και πληρώνω όταν το κέρδος μου ξεπεράσει το 100% !

Η περίοδο ανοχής προς την νέα διοίκηση που τάχα δεν σεβόμαστε ως ΜΜΕ της πόλης είναι το άλλοθι όσων αναμένουν από τη νέα διοίκηση κάποιο προσωπικό όφελος.

Η διοίκηση Χατζηδάκη είναι τόσο παλιά όσο και η διοίκηση Θεόδωρου Γεωργάκη και δυστυχώς ούτε τα πρόσωπα δεν αλλάζουν. Δεν θα περιμένω δηλαδή ούτε από τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Πανταζόπουλο του δήμου μας αλλά ούτε από την κ. Χωματά το νέο για την πόλη μου.

Και οι δύο έχουν δείξει τα δείγματα γραφής τους συμμετέχοντας ο ένας στη διοίκηση Θεόδωρου Γεωργάκη και η κ. Χωματά στη διοίκηση Βαλασόπουλου. Κρίθηκαν για τις επιλογές τους και επανήλθαν για να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο διοίκησης αφού είναι συγκεκριμένες οι απόψεις τους στα βασικά θέματα και δεν θα αλλάξουν επειδή ένας "τρελός" λέει πως αυτές οι επιλογές μας χρεοκόπησαν.

Οι "τρελοί" βέβαια στις τελευταίες εκλογές ήταν πολλοί αλλά παρόλο που άλλαξε κυβέρνηση η Σοβιετία παραμένει!

Δεν είμαι ανόητος για να μην δω πως ο κ. Στασινόπουλος δεν έχει καμία απολύτως γνώση πάνω στο αντικείμενο που ανέλαβε (κάτι θετικό γιατί μπορεί να εφαρμόσει την δική του "ΑΡΙΣΤΕΡΉ" στρατηγική) και παράλληλα αρνητικό γιατί είναι ταγμένος στο δόγμα το δίκιο του εργάτη ,με την διαφορά πως εδώ ο εργάτης είναι δημόσιος υπάλληλος και έχει μόνο δικαιώματα αλλά όχι υποχρεώσεις. 

Να δούμε τώρα και από θέση ευθύνης πως οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη θα παλέψουν τον ΦΑΣΙΣΜΟ της πόλης. Πως θα "πλατύνουν" την  Αστική μας Δημοκρατία που λατρεύουν , και κυρίως πως θα αντιμετωπίσουν την κριτική του ΚΚΕ , γιατί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλες εκείνες τις Ιδεοληψίες που βούλιαξαν την πόλη.

Για να μην δημιουργηθεί λοιπόν καμία παρεξήγηση και επειδή ανάμεσα στους διορισμένους είναι και άτομα που συμπαθώ ως πρόσωπα αλλά και ως συνδημότες μου το χθεσινό δημοσίευμα δεν αφορά σε πρόσωπα αλλά σε πολιτικές.

Και η δική μου ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση είναι πως ο τομέας της καθαριότητας πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη ή να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Το δεύτερο δεν γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους ακόμα και από μια κυβέρνηση που αποκαλεί τον εαυτό της φιλελεύθερη (σε καμία περίπτωση δεν είναι) άρα πάμε στην "ακραία" επιλογή της ιδιωτικοποίησης.

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει , και ούτε σε κανένα δυτικό κράτος έχουμε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ πόλεις όπου εξακολουθεί και δρα το Κράτος.

Ότι θαυμάζετε στις πόλεις που επισκέπτεστε στο Εξωτερικό είναι δημιούργημα της ιδιωτική πρωτοβουλίας. Καλώς ή κακώς λοιπόν μην περιμένετε "θαύματα" γιατί στον τομέα της καθαριότητας έχουν διορίσει όλες οι διοικήσεις χιλιάδες υπαλλήλους οι οποίοι μετακινήθηκαν σε άλλα πόστα του δήμου αφού οι θέσεις δεν είναι προσωποπαγείς.

Αλλά ακόμα και εάν έμεναν θα είχαμε 1000 ή και 2000 εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας και αποτέλεσμα θα ήταν να δουλεύουν μόλις 100. Η προηγούμενη διοίκηση γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά τι συνέβη και η πόλη κατάντησε έτσι.

Ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Αντζινάς ήταν και πάλι στο ίδιο πόστο. Έτρεχε , δυστυχώς δεν φώναζε και δεν είχε αποτέλεσμα. Το ίδιο θα πράξει και τώρα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε προς το καλύτερο. Για μερικούς μήνες οι ΚΚέδες θα τρέξουν θα γράψουν μερικές ώρες υπερωριών γεμίζοντας τις τσέπες τους και μετά πάλι τα ίδια.

Εμείς ως ΜΜΕ από εδώ τουλάχιστον θα συνεχίσουμε την σκληρή κριτική γιατί όχι μόνο δεν είμαστε οι "γραφικοί" της πόλης αλλά η ΜΟΝΗ διαφορετική ΦΩΝΗ για πραγματική αλλαγή σε ότι μας ταλαιπωρεί.

Ελπίζουμε πως οι κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης θα πάψουν να τιμούν την Σοβιετία και θα μας ακολουθήσουν. Ήδη πάντως μας ακολουθούν ΟΛΟΙ αυτοί που βαρέθηκαν να χρυσοπληρώνουν ένα μεγάλο και σπάταλο δημόσιο τομέα που δεν τους προσφέρει ούτε ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ούτε ΥΓΕΙΑ, ούτε ΠΑΙΔΕΙΑ και φυσικά ούτε ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. 

Γιατί τα προβλήματα έχουν και κόμμα και χρώμα και δεν νοείται να δηλώνεις ΔΕΞΙΟΣ και να υπηρετείς την ΣΟΒΙΕΤΙΑ.

Επομένως αφήστε την κρατικοδίαιτη ΔΕΞΙΑ του Κυρίου και ελάτε μαζί μας δεν θα σας δώσουμε συγχωροχάρτι αλλά δεν θα σας αδειάσουμε και τις τσέπες. Γιατί είμαστε διαφορετικοί και κυρίως απεχθανόμαστε την ΚΛΕΨΙΑ και την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: