ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μην έχετε αυταπάτες έχετε τα ΜΜΕ που σας αξίζουν

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μην έχετε αυταπάτες έχετε τα ΜΜΕ που σας αξίζουν


Επειδή το τελευταίο διάστημα βλέπω να πληθαίνουν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ποιότητα και την αμεροληψία των ΜΜΕ στην χώρα μας , στην πόλη μας και παντού θα ήθελα να επισημάνω πως η δική σας στήριξη διατηρεί αυτά τα ΜΜΕ.



Τα ΜΜΕ διατηρούνται από την διαφήμιση των επιχειρηματιών και από τα χρήματα που παίρνουν για να προβάλλουν συγκεκριμένα πρόσωπα, παρατάξεις και κόμματα. Η δική σας συνεισφορά είναι απλώς στο να επιλέγεται ποιους θα στηρίξετε αγοράζοντας μία εφημερίδα, βλέποντας ένα κανάλι ή σερφάροντας στο διαδίκτυο για να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην εκάστοτε Εξουσία.

Το διαδίκτυο που δημιούργησαν για εσάς οι Αμερικανοί που εσείς τους υβρίζετε (δεν λέω όλοι αλλά οι περισσότεροι) σας έδωσε την δυνατότητα να ασκείτε και εσείς κριτική μέσω facebook ας πούμε σε όσα στραβά βλέπετε.

Έτσι αναγκάσατε πολλά ΜΜΕ να είναι περισσότερο αντικειμενικά αφού πλέον ο κάθε πολίτης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή ενός ιστολογίου (η blogspot που είναι και το δικό μας ιστολόγιο ανήκει στην Google ) μπορεί να ασκήσει κριτική για όσα θεωρεί πως τα ΜΜΕ αποκρύπτουν.

Και βέβαια τα ΜΜΕ δεν αποκρύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί στο τέλος της ημέρας τα ίδια θα βγουν χαμένα. Με τόσα ΜΜΕ που έχει η χώρα μας  είναι αδύνατον να μην βρείτε σε κάποιο έστω μικρό την δική σας θέση για να κάνετε την καταγγελία που εσείς θέλετε.

Όμως τις περισσότερες φορές δεν κάνετε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ , απλώς προσπαθείτε πλαγίως να γίνετε και εσείς μέρος του προβλήματος και όχι η λύση.

Εσείς ψηφίζετε τα κόμματα, εσείς εκλέγετε τους δημοτικούς άρχοντες, εσείς στο τέλος θα πληρώσετε και τον λογαριασμό της δικής τους ανικανότητας.

Οι περισσότεροι δεν έχετε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ όφελος από όσους στηρίζετε παρά μόνο χασούρα παρόλα αυτά προτιμάτε να διαβάζετε ΜΜΕ που αναπαράγουν δελτία τύπου και αποφεύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι όλους αυτούς που το παλεύουν ακόμα με τις καταγγελίες σε μια χώρα απόλυτα διεφθαρμένη.

Και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι όχι των πολιτικών αλλά όσων τους αναγκάζουν να κλέψουν για να εξασφαλίσουν εκ νέου την ψήφο σας.

Δεν φτιάχνονται ΤΖΑΜΠΑ στην Αστική μας Δημοκρατία τα πρόσωπα που εσείς επιλέγετε, τα φτιάχνετε εσείς με την ψήφο σας η οποία εξασφαλίζει σε αυτούς μια άνετη επιβίωση και σε εσάς μια αργομισθία στο Δημόσιο.

Για αυτό και η ΔΙΑΛΥΣΗ του δημόσιου τομέα είναι ότι πιο δημοκρατικό και ΔΙΑΦΑΝΕΣ μπορεί να προσφέρει ένα ΜΜΕ στην χώρα μας.

Και βέβαια δεν σας μιλάω για το άλλο άκρο που είναι η επιχειρηματικότητα με κρατικό χρήμα κάτι που είναι της μόδας και βέβαια δεν συνάδει με τις δικές μας Αρχές και Αξίες.

Δεν είναι μάλιστα και καθόλου αποδεκτή από το παγκόσμιο Καπιταλιστικό σύστημα που πολύ γρήγορα θα συγκρουστεί με τα κράτη παρίες που την εφαρμόζουν.

Κράτη που ανήκουν στην Δύση αλλά εξακολουθούν και εφαρμόζουν πρακτικές Ανατολής. Η "μίζα" στους ΟΤΑ πάει σύννεφο και απαλλαγμένοι από κάθε είδους προκατάληψη θα σας παρουσιάσουμε πως ένας απλός υπάλληλος σε έναν ΟΤΑ μπορεί να κερδίζει πολύ περισσότερα χρήματα από έναν ελεύθερο επαγγελματία που ρισκάρει για να επιβιώσει.

Το ότι το ξέρετε και επιμένετε στο δημόσιο χαρακτήρα δομών δεν σας κάνει ευφυείς αλλά χρήσιμους ηλίθιους για να γεμίζουν οι λίγοι τις τσέπες τους εις βάρος των πολλών.

Αυτό που θα γίνει με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν θα το έχετε ξαναδεί εφόσον τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στην ιδιωτικοποίησή τους.

Θα δείτε πως τα ΜΜΕ που έχουν διαφήμιση από αυτούς θα αρχίσουν να σας λένε για το πόσο χρήσιμος είναι ο δημόσιος χαρακτήρας τους την ίδια ώρα που η ΔΕΗ θα έχει άλλη αντιμετώπιση από τα ίδια ΜΜΕ.

Προσωπική μου άποψη πως καμία ιδιωτικοποίηση δεν θα προχωρήσει και πως και τα δύο θα δοθούν σε ιδιώτες μετά την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

Απίθανο σενάριο το θεωρούν κάποιοι , όσοι πιστεύουν πως η Ε.Ε μετά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας έχει μέλλον.

Εμείς δεν το πιστεύουμε και θεωρούμε πως μόνο η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε μπορεί να της εξασφαλίσει μια ακόμη 20ετία ανέφελη , σε περίπτωση αποχώρησης της η Ε.Ε θα οδηγηθεί σε πορεία προς το τέλος ενός πρόχειρου σχεδιασμού που έφερε κράτη με τελείως διαφορετικές οικονομίες και μεγέθη να "υπηρετούν" το ίδιο νόμισμα.

Αυτά προς το παρόν και μην ξεχνάτε να διαβάζετε notianea.gr για να μαθαίνετε τι συμβαίνει σε πάνω από 10 δήμους και φυσικά και στον δικό μας.

Σ.Μ




Δεν υπάρχουν σχόλια: